واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
نبود زیرساخت ریشه گردشگری راخشکاند/ماسوله دوم ایران مهمانسراندارد
شناسهٔ خبر: 2992199 - سهشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۰
استانها > چهارمحال و بختیاری
کوهرنگ - روستای سرآقاسید دومین روستای پلکانی کشور است که همچنان به علت نداشتن زیرساختهای گردشگری، کمتر گردشگر و مسافری به سمت آن میرود و رنگ محرومیت و فقر همچنان در آن مشاهده میشود. خبرگزاری مهر - گروه استانها: در میان کوههای سر به فلک کشیده زاگرس روستای وجود دارد که معماری پلکانی آن چشم هر بیننده را به خود خیره میکند. روستای «سرآقاسید» دومین روستای پلکانی کشور است که در رشته کوه های زاگرس در استان چهارمحال و بختیاری قرار دارد. این روستا که بهعنوان ماسوله زاگرس شهرت پیداکرده است بهواسطه قرار گرفتن در کنار جاذبههای طبیعی منطقه ازجمله آبشار، غار یخی، رودخانه، کوههای رنگی و سرسبز و... زیبایی خارقالعادهای دارد که بسیاری از گردشگران منطقه معتقد هستند زیبایی این روستا از روستای ماسوله بیشتر است. «سرآقاسید» در ارتفاع دو هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا و دریکی از دامنههای قله «هفتتنان» در بخش مرکزی شهرستان کوهرنگ و در فاصله حدود ۱۳۰ کیلومتری شهرکرد در استان چهارمحال و بختیاری واقعشده، خانههای این روستا همه خشتی است و مصالح بکار رفته در ساخت خانهها همه از سنگ، چوب و گل است. پنجرهها و درهای تمام خانهها رو به طبیعت سبز و البته امامزاده «سید عیسی» روستا باز میشود. البته بیشتر خانههای سرآقاسید بدون پنجره هستند و درها تنها منفذ خانهها به شمار میآید. روستا درگذشته یکی از اتراقگاههای ییلاقی عشایر بختیاری بود. مردم روستای سرآقاسید، با گویش بختیاری سخن میگویند.
روستا سرآقاسید از بین همه امکانات رفاهی فقط برق دارد و شغل بیشتر مردم روستا کشاورزی و دامداری و فروش گیاهان دارویی منطقه است. مردم این روستا باوجود ظرفیت گردشگری بالای روستای خود در اوج محرومیت هستند و هنوز نتوانستهاند از ظرفیتهای گردشگری روستای خود بهره لازم را ببرند. درحالیکه این روستا بهعنوان سرآمد روستاهای استان چهارمحال و بختیاری در حوزه گردشگری مطرح میشود و هرساله پوسترها زیبایی از آن چاپ و یا عکس آن بر روی نقشههای گردشگری استان چاپ میشود و بهعنوان یک مقصد خارقالعاده گردشگری به مسافران و گردشگری معرفی میشود، اما هیچگونه زیرساخت قابلتوجه گردشگری در این روستا مشاهده نشده است. مسافران با طی کردن کیلومترها راه و گذشتن از پیچوخم درههای زاگرس و عبور از جادههای خاکی و رسیدن به بکرترین روستای پلکانی کشور می رسند، اگرچه در نگاه اول مجذوب روستا میشوند اما در ادامه پشیمانی مسافران و گردشگران در سفر به این روستا ایجاد میشود. نبود محل اقامت و امکانات رفاهی و گردشگری، خستگی سفر و اجبار به برگشت عواملی هستند که سفر به این روستا را برای گردشگران را با نارضایتی همراه میکند. نبود امکانات گردشگری حتی یک محل اقامتی برای مسافران در کنار این روستا یک سد راه توسعه گردشگری در این روستا به شمار میرود که ضرورت دارد مسئولان استان زمینه احداث یک هتل و یا یک مهمانسرا را در این منطقه ایجاد کنند تا زمینه توسعه گردشگری در این منطقه فراهم شودیکی از مسافران منطقه سرآقاسید در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: زیبایی روستای سرآقاسید خارقالعاده است و زیبایی کمتر روستایی به زیبایی این روستای پلکانی میرسد. منافیان اظهار داشت: نبود امکانات رفاهی و اقامتی مهمترین مشکل روستای گردشگری سرآقاسید است. وی افزود: باید از ظرفیت گردشگری این روستا استفاده شود و زمینه افزایش ورود مسافر و گردشگر را به این منطقه ایجاد کرد. وی گفت: همچنان رنگ محرومیت و فقر در این روستا مشاهده میشود و مردم این روستا همچنان در فقر به سر میبرند و ضرورت دارد با توسعه زیرساختها زمینه توسعه گردشگری واقعی در این منطقه ایجاد شود. وی ادامه داد: نبود امکانات گردشگری حتی یک محل اقامتی برای مسافران در کنار این روستا یک سد راه توسعه گردشگری در این روستا به شمار میرود که ضرورت دارد مسئولان استان زمینه احداث یک هتل و یا یک مهمانسرا را در این منطقه ایجاد کنند تا زمینه توسعه گردشگری در این منطقه فراهم شود. بخشدار مرکزی کوهرنگ در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: روستای سرآقاسید مهمترین روستای گردشگری استان چهارمحال و بختیاری است که بهواسطه داشتن معماری پلکانی در کنار طبعیت سرسبز منطقه شهرت بسیار زیاد پیدا کرده است. فرزاد حسینی افزود: این روستا در تابستانها دارای جمعیت بالای سه هزار و ۵۰۰ نفر و در زمستانها کمتر از یک هزار و ۵۰۰ نفر است. وی عنوان کرد: برای توسعه زیرساختهای گردشگری در این منطقه کار ریشهای انجامنشده است و این روستا در حال حاضر یک اقامتگاه یا مهمانسرا نیز ندارد.
بخشدار مرکزی کوهرنگ اظهار داشت: باوجود ظرفیت گردشگری بسیار و سفر مسافران و گردشگران در بهار و تابستان به ابن منطقه، این روستا هیچگونه محل اقامتی ندارد و اگر کسی خواست در این روستا چند روزی اقامت کند باید میهمانخانه اهالی روستا باشد. حسینی اظهار داشت: مردم این روستا درآمد بسیار اندکی دارند و باوجود داشتن نعمت بزرگ گردشگری از درآمد آن همچنان محروم هستند. وی ادامه داد: احداث یک مهمانسرا و یا یک هتل در این روستا میتواند زمینه گردشگری این روستا را متحول کند و ضرورت دارد که این مهم موردتوجه قرار گیرد و زمینه برای سرمایهگذاری در این منطقه فراهم شود. بخشدار مرکزی کوهرنگ اظهار داشت: این روستا دارای یک امامزاده است که از نوادگان امام موسی کاظم به شمار میرود که این مهم نیز زمینه ورود زائران از روستاها و شهرهای منطقه را به روستا افزایش داده است. وی عنوان کرد: باید از زمینه جذابیت گردشگری این روستا بهره کافی برد و زمینه ورود هزاران مسافر و گردشگر را به این روستا فراهم کرد. وی اظهار داشت: شهرستان کوهرنگ یکی از زیباترین مناطق کشور به شمار میرود که دارای جذابیتهای گردشگری بیشمار ازجمله آبشار شیخ علیخان، آبشار کوهرنگ، چشمه دیمه، دشت لالههای واژگون، رودخانه و... است که مسافران بسیاری به این شهرستان سفر میکنند. بخشدار مرکزی کوهرنگ گفت: اگرچه شمار بسیاری از مسافران به چلگرد شهرستان کوهرنگ سفر میکنند و از جذابیتهای این منطقه دیدن میکنند اما مسافرانی اندکی قصد سفر به روستای سرآقاسید کوهرنگ را میکنند و این مهم نیز بیشتر به علت نبود امکانات و جاده مناسب است.
اقامتگاه رسمی در این روستا وجود ندارد معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر در این خصوص اظهار داشت: روستای سرآقاسید یکی از زیباترین روستاهای پلکانی کشور است که جذابیتهای گردشگری بسیار زیادی در کنار این روستا وجود دارد. حیدر صادقی عنوان کرد: پلکانی بودن این روستا مهمترین جذابیت گردشگری این روستا است، اما در کنار منطقه روستا جذابیتهای مختلف دیگر ازجمله جذابیتهای زمینشناختی وجود دارد که این منطقه را به منطقه کاملاً جذاب گردشگری تبدیل کرده است. وی اظهار داشت: وجود چشمههای نمکی در اطراف روستا که مردم از طریق چشمهها نمک استحصال میکنند و درآمد کسب میکنند یکی از جذابیتهای گردشگری دیگر این روستا به شمار میرود. معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان چهارمحال و بختیاری در خصوص نبود اقامتگاه، عنوان کرد: متأسفانه زیرساختهای گردشگری در این روستا بسیار ضعیف است اما مکانهایی ازجمله مدارس آموزشوپرورش با هماهنگی برای اقامت مسافران وجود دارد. وی ادامه داد: اقامتگاه رسمی در این روستا وجود ندارد و ضرورت دارد که با توجه به ظرفیت گردشگری روستا یک اقامتگاه گردشگری برای این روستا احداث شود. حیدر صادقی اظهار داشت: تسهیلات برای ساخت اقامتگاههای بومی در سطح استان در نظر گرفتهشده است که حدود 100 میلیون تومان در این زمینه پرداخت میشود که سرمایهگذاران میتوانند از این تسهیلات برای ساخت اقامتگاه بهره بگیرند. توسعه زیرساختهای گردشگری یکی از مهمترین علتهای توسعه مناطق به شمار میرود، تبلیغ کردن مناطق گردشگری در کنار وجود زیرساختهای گردشگری میتواند موجب رونق گردشگری شود چراکه ورود مسافران در قدم اول در پی یک تبلیغ رسانهای میتواند هم موجب افزایش ورود مسافر و هم کاهش ورود مسافر به یک منطقه گردشگری شود. تبلیغ مثبت و منفی مسافران و گردشگران اولیه یک منطقه نقش مهمی میتواند در مسیر گردشگری یک منطقه ایفا کند. افزایش خدمات گردشگری و افزایش رضایت مسافران و گردشگران در روستای سرآقاسید میتوان زمینه توسعه گردشگری منطقه را ایجاد کند که این امر باید بیشتر موردتوجه مسئولان استان قرار گیرد. احداث یک هتل در روستای سرآقاسید می تواند در گام اول کلید رونق گردشگری این روستا باشد. خبرنگار: سید محمدرضا موسوی
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]