واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: خدمات دهی بانک ها به مرد در کشور سال ها است که مورد انتقاد قرار دارد و از نرخ سود بانکی تا تسهیلات اینترنتی همه و همه بارها برای افکار عمومی مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
به گزارش تراز ، این درحالی است که در عصر امروز که دنیا دنیای ارتباطات و فن آوری است، خدمات دهی اینترنتی بانکی و همر اه بانک ها به شیوه نوین بانکداری تبدیل شده است .شیوه ای که می تواند در وقت و هزینه مردم صرفه جویی کند اما در ایران با گذشت چندین سال از آمدن اینترنت بانک و نرم افزار همراه بانک، هنوز هم مردم باید برای گرفتن خدمات بانکی به بانک ها مراجعه کنند و وقت و هزینه فراوانی را صرف کنند تا کار آنها انجام شود.
در این میان، بانک ها، از بانک های خصوصی گرفته تا دولتی همواره خدمات خود را در بوق و کرنا می کنند و برای کوچکترین خدمت رسانی نیز از مردم پول دریافت می کنند اما با این حال هرگز خدمات الکترونیک آنها راضی کننده نبوده است.حالا هم بعد از ماجرای پیامک های جنجالی و خدمات دهی ضعیف اینترنتی و همراه بانک برخی بانک ها حالا نوبت به مصادره حساب های قدیمی مردم رسیده است.
ماجرای کسر پول از حساب متقاضیان چه بود؟
هنوز از یادها نرفته است که ماجرای کسر 5 هزارتومان از حساب مشتریان بانک ملی بدون اطلاع مردم، جنجال آفرین شد. بعد از ان اما در یک ماه اخیر تعدادی از بانکها با ارسال پیامک به مشتریان خود از آنها خواستهاند که تا پایان آبانماه در رابطه با کسر 5000 تومان از حساب به عنوان هزینه ارسال پیامک، نظر خود را اعلام کنند.
در ماههای گذشته برخی بانکها با ارسال پیامکهایی با توضیحات و گاهی با اعلام مبالغ متفاوت اعلام کردند که مشتریانشان باید تا پایان آبان ماه اعلام کنند که تمایل برای دریافت پیامک آگاهی از عملیلات بانکی خود دارند یا خیر.
مضمون پیامکها این است که 5000 تومان بابت آبونمان شش ماهه ارسال پیامک از حساب مشتریان کسر خواهد شد و از آنان خواسته شده اگر تمایل به دریافت سرویس پیامک ندارند تا آخر آبانماه عدد اعلام شده را به شماره سامانه آن بانک پیامک کنند.
البته گفته می شود، بانکهایی هم هستند که به مشتری این گونه توضیح دادهاند که 5000 تومان از حساب آنان برای دریافت خدمات پیامکی کسر شده، ولی اگر تمایلی به دریافت سرویس پیامک ندارند، تا پایان آبانماه فرصت دارند با ارسال پیامک اطلاع دهند تا هزینه کسر شده مجدد به حسابشان بازگردد.
مصادره حسابهای قديمی مردم
حالا هم خبر رسیده، برخی بانکها اخيرا حسابهای قديمي را كه صاحبانشان در يك دوره زماني مراجعهاي به آنها نداشتهاند، به نام خود مصادره كرده و ميگويند كه اين حساب راكد و غيرفعال شده است.
ماجرا هم از این قرار است، دردسرهاي ۳۸ ميليون حساب راكد بانكي اين روزها به اوج خود رسيده و بانك مركزي هم براي ساماندهي اين حسابها به بانكها هشدار داده و از آنها خواسته است كه هر چه زودتر اين حسابهاي غيرفعال را مورد بازنگري قرار دهند. اين در حالي است كه برخي از بانكها اخيرا در اقدامي غيرمعمول و غيرمتعارف شروع به مصادره تعدادي از حسابهاي قديمي، راكد و غيرفعال كرده و آنها را به نام خود مصادره ميكنند و اين اقدام آنها شوكي را به دارندگان حسابها وارد و نگرانيهايي را نيز نسبت به عملكرد بانكها ايجاد كرده است.
بهانه بانكها براي اين اقدام دردسرهايي از جمله هزينه نگهداري در ديتاهاست كه اين حسابها براي آنها به همراه دارد. در حال حاضر براساس آخرين آمار اعلام شده از سوي مسئولان بانك مركزي، ۳۸ ميليون حساب فاقد كدملي و شناسه ملي در نظام بانكي وجود دارد، اين حسابها غيرفعال است و مسدودي برداشت دارند و فعاليت بانكي براي دارنده آنها امكانپذير نيست اما اين موضوع به معناي اين نيست كه بانكي بتواند آن را به نام خود مصادره كند. بر اين اساس اخيرا بانك مركزي به برخي بانكها دستور مسدود كردن حسابهاي اشخاص حقيقي فاقد كد ملي را داده است. تعداد زيادي از ۳۸ ميليون حساب بانكي ساليان قبل افتتاح شدهاند اما بانكها براساس قانون نميتوانند آنها را ببندد اما بانك مركزي به بانكها اعلام كرده كه هيچگونه خدماتي را به دارندگان اين حسابها ارائه نكنند تا دارنده آن مجاب به مراجعه به بانك شود.
بانكها از اين حسابها به عنوان «مسدود برداشت» ياد ميكنند و در نخستين مراجعه دارنده، حساب قابل استفاده خواهد شد. در عين حال مقامات بانك مركزي اعلام كردهاند كه براساس برنامهريزيهاي جديد، قرار است هر فرد فقط يك حساب بانكی داشته باشد و تمامي حسابها كددار شوند. اين در حالي است كه هماكنون هر ايراني به طور ميانگين داراي ۴ تا پنج حساب بانكی است و بيش از ۵۰۰ ميليون حساب بانكي در كشور وجود دارد.
این اتفاق در حالی رخ داده است که حيدر مستخدمين حسيني با بيان اينكه اين اقدام برخي از بانكها مبني بر اينكه حسابهاي قديمي را از رده خارج و وجوه آنها را به نام خود مصادره ميكنند در هيچ قانوني وجود ندارد، در این خصوص گفته: اينگونه اقدامات در قامت بانك نبايد به هيچ عنوان انجام شود و اينگونه اقدامات برخلاف قوانين است، مگر تحت شرايطي.
معاون اسبق وزارت اقتصاد و بانك مركزي افزوده: برخي از بانكها در اقدامي نامتعارف، حسابهاي قديمي افراد و حسابهايي كه صاحبانشان در يك دوره زماني مراجعهاي براي آنها نداشتهاند را ميبندند و اگر مراجعهاي توسط صاحباشان انجام شود، بانكها وجوه را در اختيارشان قرار نميدهند و ميگويند كه اين حسابها راكد و غيرفعال شده، اين در حالي است كه در هيچ قانوني چه پولي و بانكي و چه قانون بانكداري بدون ربا چنين موضوعی به هيچوجه مطرح نشده است.
به این ترتیب به نظر می رسد هنوز هم بانک ها احترام گذاشتن به مشتری را نیاموخته اند و هر روز باید شاهد اتفاق جدید در این عرصه بود!
منبع: شفاف
زمانبندی انتشار: 24 آذر 1394 - 10:34
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]