واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: شش دستاورد علمی بخش کشاورزی رونمایی شد
شش دستاورد علمی و پژوهشی بخش کشاورزی امروز در مراسمی به مناسبت هفته پژوهش و تحقیقات رونمایی شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم جدیدترین واکسن تولیدی کشور که پژوهشگران داخلی در موسسه واکسن و سرم سازی رازی تولید کرده اند ، رونمایی شد.
این واکسن برای ایمن سازی علیه بیماری نیوکاسل در طیور و برونشیت عفونی در مرغان بومی تهیه شده است.
این واکسن برای اولین بار در کشور به تولید انبوه رسیده است و تا پیش از این نیاز داخل برای کنترل این بیماریها از خارج تامین می شد.
واکسن دوگانه نیوکاسل و برونشیت عفونی که از این پس در داخل تولید می شود سالانه حدود 350 هزار دلار صرفه جویی ارزی خواهد داشت.
دومین دستاورد تحقیقاتی و پژوهشی بخش کشاورزی محققان کشور معرفی" جدیدترین رقم گندم" با نام "حیدری" است که به خشکی آخر فصل و سرما مقاوم است.
میانگین عملکرد تولید گندم حیدری در هر هکتار بیش از 7 تن و علاوه بر ان در برابر بیماری زنگ زرد و زنگ قهوه ای و سیاه نیز مقاوم است. بر اساس برآورد پژوهشگران بخش کشاورزی با کشت این رقم در مناطق سردسیر و خشک کشور درآمد ناخالص سالانه از بابت کشت این رقم هزار و 348 میلیارد ریال خواهد بود.
همچنین در این مراسم برای نخستین بار در کشور از دستگاه ابداعی مخترعان کشور که برای تعیین میزان سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی رونمایی شد.
این دستگاه با دقت بسیار بالا و با استفاده از سنسور میزان سموم باقیمانده در محصولات زراعی باغی و گلخانه ای را به طور دقیق ارزیابی و سنجش می کند.
در مراسم رونمایی از دستاوردهای پژوهشی اطلس جامع آویشن که گونه ها و ارقام متنوع آویشن را در کشور معرفی می کند، اعلام شد این اطلس در 60 جلد تدوین و منتشر شده است.
همچنین رقم جدید درخت زیتون با نام "دیره" ویژه کشت در مناطق نیمه گرمسیری برای افزایش تولید کنسرو در کشور به باغداران معرفی می شود.
عملکرد تولید این رقم جدید زیتون در هر هکتار 6 هزار 263 کیلوگرم است که نسبت به ارقام موجود در باغات کشور بیش از 1000 کیلوگرم افزایش تولید دارد.
در مراسم رونمایی از دستاوردهای علمی و پژوهشی بخش کشاورزی پژوهشگران کشورمان برای نخستین بار در کشور" بستر کشت هیدروپونیک " را که مخصوص کشت محصولات گلخانه ای در کشور است تولید و معرفی کردند. این بستر کشت تاکنون به میزان بسیار قابل توجهی از خارج از کشور وارد می شد و ارزبری قابل توجهی داشت. محققان کشور این بستر کشت را از ضایعات صنایع چوب کشور تولید کردند.
همچنین در مراسم رونمایی از دستاوردهای پژوهشی 13 دستاورد علمی نیز برای تجاری سازی و تولید انبوه پس از انعقاد تفاهم نامه به بخش خصوصی واگذار شد.
سه شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]