واضح آرشیو وب فارسی:فارس: با حضور تنها ایرانی فاتح 2 بار اورست
فیلم اورست 2015 در دانشگاه آزاد همدان نقد شد
فیلم اورست 2015 با حضور جلال چشمه قصابانی تنها ایرانی دو بار فاتح اورست در دانشگاه آزاد همدان اکران و مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، صبح امروز و به مناسبت روز جهانی کوه و کوهنوردی فیلم اورست 2015 که بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده در دانشگاه آزاد اسلامی همدان اکران شد. داستان این فیلم گزارشی است از وقایع مربوط به صعود تیمی از کوهنوردان به قله اورست در سال 1996 که بعد از بروز اتفاقاتی برای این تیم و وخامت اوضاع جوی، تعدادی از اعضای تیم دچار حادثه شده و جان خود را از دست میدهند. عضو سابق تیم ملی کوهنوردی جمهوری اسلامی ایران کوهنورد صاحب نام کشور و استان، پس از اکران این فیلم طی سخنانی ابعاد مختلف فیلم را به لحاظ فنی و تخصصی مورد بررسی قرار داد. جلال چشمه قصابانی اظهار کرد: کوهنوردی جزو فعالیتهایی است که شاید بتوان آن را به ماجراجویی تعبیر کرد و از این لحاظ کسی که پای در عرصه این ورزش میگذارد باید عاشق بوده و سختیها را به جان بخرد.
وی بیان کرد: صعودهایی که بنده در آنها حضور داشتهام شاید بتوان گفت به دلیل بضاعت مالی تیم و نبود امکانات کافی در شرایط دشوار انجام میگرفت و در گذشته نه چندان دور در عرصه هیمالیانوردی کشور امکانات صعود به حد امکانات فعلی گسترده و پیشرفته نبود که به این خاطر برای صعود به قلل مرتفع همواره با مشکلات عدیدهای روبرو بودیم. عضو سابق تیم ملی کوهنوردی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: با وجود تمام این کمبودها حس مودت و شهامت موجود در بین اعضای تیم ملی کوهنوردی همواره باعث کسب افتخارات زیادی برای این مرز و بوم شد. وی در ادامه در پاسخ به سئوالی در مورد اشتباهات منجر به بروز فاجعه در واقعه سال 1996 اورست گفت: عدم توجه به موارد مهمی نظیر گزارشات هواشناسی، توان کلی تیم و عدم وجود برنامه مدرن زمانبندی در صعود به قله و بازگشت از آن باعث شد تا نفرات تیم به صورت پراکنده گرفتار هوای بد شده و بعد از بروز اشتباهات فردی دیگر توانی در نفرات تیم برای حفظ انسجام و فرود ایمن باقی نماند. چشمهقصابانی در پاسخ به سئوال دیگری در خصوص ملزومات مورد نیاز برای صعود به قلل هیمالیا خاطرنشان کرد: امروزه صعودهای بیشماری به صورت تجاری و با اخذ هزینه از کوهنوردان در قلل هیمالیا در حال اجرا است اما باید به این نکته توجه کرد داشتن توان بدنی مناسب، تجربه کافی و تجهیزات بروز و راهنمایان کارکشته در روند صعود به قلل فراتر از 8 هزار متر بسیار لازم و حیاتی است.
وی با ذکر خاطراتی از صعودهای خود به اورست در سال 1377 و 1384 چگونگی برنامهریزی برای انجام صعود موفق و ایمن به اورست توسط تیم ملی جمهوری اسلامی ایران را توضیح داد و گفت: رکورد صعود به اورست توسط افراد حرفهای و دارای تمرینهای بسیار سخت تا زیر 20 ساعت نیز کاهش پیدا کرده است ولی برای تیمهای کوهنوردی عادی پروسه صعود به اورست در قالب برنامه زمانبندی دو ماهه صورت میگیرد. عباس چشمه قصابانی مسئول انجمن کوهنوردی دانشگاه آزاد همدان نیز ضمن تبریک روز جهانی کوه، با شعار «ترویج محصولات کوه برای زندگی بهتر»، گفت: در ادامه فعالیتهای آموزشی و علمی انجمن کوهنوردی دانشگاه در سال جاری و برای تقویت بنیه علمی دانشجویان در مواجهه با رشتههای ورزشی و مقارن با هفته ملی پژوهش، این مراسم با همیاری انجمن علمی تربیت بدنی و روابط عمومی دانشگاه برگزار شد. در پایان این مراسم با حضور رئیس دانشگاه آزاد واحد همدان با اهدای لوح تقدیر از کوهنورد پرافتخار کشور و استان همدان تقدیر و تجلیل به عمل آمد. انتهای پیام/89003/
http://fna.ir/H1BI29
94/09/24 - 09:42
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]