واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: در دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران جنوب همايش منطقه اي كاربرد فناوري نانو در صنعت نساجي برگزار شد
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: نخستين همايش منطقه اي نانو تكنولوژي و كاربرد آن در صنعت نساجي به همت انجمن علمي دانشجويي مهندسي نساجي واحد تهران جنوب و با مشاركت ستاد فناوري نانو نهاد رياست جمهوري در دانشكده فني برپا گشت.
به گزارش روز يكشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، مهندس علي اصغر اعلاء دبير همايش، آشنايي بيشتر دانشجويان، پژوهشگران و اعضاي هيات علمي گروه مهندسي، با پيشرفته ترين دستاوردهاي نانو در صنعت نساجي و بكارگيري فناوري هاي نوين در جهت افزايش بازده محصولات صنعت نساجي كشور را از اهداف همايش برشمرد.
همچنين مهندس كوچكي عضو ستاد ويژه توسعه فناوري نانو رياست جمهوري در خصوص كليات نانو تكنولوژي اظهار داشت: نانو تكنولوژي مفهومي است كه از چهل سال قبل مطرح بوده و به عنوان استفاده از ذراتي به منظور ساخت مواد تعريف مي شود كه حداقل در يك بعد داراي اندازه نانومتر باشند.
وي با بيان اينكه ساختارهاي نانومتري به علت سايز كوچكشان، خواص بهبود يافته چشمگيري دارند، اضافه كرد: نانو مي تواند پيش بيني كننده خواص و ساختار مواد را كنترل كرده و بعنوان انجام اعمالي در سطح اتم ها و مولكول ها مورد استفاده قرار گيرد.به گزارش ايسكانيوز، مهدي كوچكي تصريح كرد: نانوتكنولوژي به دليل دارا بودن پتانسيل بالقوه بالا و مصارف مختلف توانسته است گستره فزاينده اي را در سرتاسر جهان به خود جلب كند.
اين گزارش مي افزايد: رامين خواجوي معاون آموزشي دانشكده فني واحد تهران جنوب، نانو تكنولوژي را رويكردي نوين و همگرا كننده رشته ها در حوزه هاي مختلف نظير نساجي، علوم پزشكي و بيوتكنولوژي و ... ارزيابي كرد و گفت: گروه مهندسي نساجي اين واحد از سال 83، بعنوان پيشقراول واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي در سراسر كشور به بهره گيري از كاربرد نانو در رشته نساجي، موفق به ساخت الكترو واسپينيگ و توليد الياف نانو از پليمرهاي مختلف شد و هم اكنون بر روي توليد نانو الياف پلي آمير، نانوتيوبهاي كربن و كامپوزيت ها، ارتقا كارآيي پليمر و نانو پوشش ها و تكنيك هاي اصلاح سطح تحقيق و كار عملي صورت مي گيرد.
در ادامه همايش فناوري نانو و كاربرد آن در صنعت نساجي، لاله ملك نيا مدير گروه نساجي واحد تهران جنوب با اشاره به خواص ذرات و الياف كه باعث ايجاد استحكام ذاتي مي شوند، اعلام داشت: ماتريس پليمري مي تواند نيروهاي اعمال شده به كامپوزيت را به طور يكنواخت به تقويت كننده منتقل كند، ضمن آنكه در تهيه نانو كامپوزيت هاي پليمري جهت دستيابي به خصوصيات فوق الذكر، پخش تمام نانو ذرات به صورت انفرادي در سرتاسر ماتريس و ايجاد سازگاري، پيوند و تمايل به نفوذ نانو ذرات در فاز پليمري، اجتناب ناپذير است.به گزارش ايسكانيوز،دكتر مجيد منتظر عضو هيات علمي واحد تهران جنوب با تاكيد بر اين نكته ميل استفاده از تكنولوژي نانو در صنعت نساجي به لحاظ تجاري در حال افزايش است، اضافه كرد: اغلب روش هاس سنتي به منظور ايجاد خواص ماندگاري در پارچه، جوابگو نيست، بنابراين بهترين شيوه كه منجر به ماندگاري خواص در پارچه شود بهره گيري از تكنولوژي نانو است.
اين مدرس دانشگاه، ضد آب كردن، مقاومت در برابر كثيفي، لكه، ضد چروك و باكتري و الكتريسته ساكن، محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش و آتش و بهبود قابليت رنگرزي را از ويژگي هايي دانست كه با استفاده از تكنولوژي نانو در پارچه ايجاد مي شود.
گزارش ايسكانيوز مي افزايد: روش هاي pading نانو مواد بر روي كالاي نساجي، الياف نانو كامپوزيتي nano celey ، نانو تيوب در نساجي، electro spinig نانو فينيشينگ، نانو سيلور و ... از جمله موضوعات سخنراني اولين سمينار منطقه اي كاربرد فناوري نانو در نساجي بود.//12006
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1719]