واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: بهبود مشارکت سیاسی و ترویج جامعه سالم ازکارکردهای مهم سواد آموزی است معاون وزیر آموزش وپرورش در گردهمایی معاونان سواد آموزی سراسر کشورگفت : بهبود مشارکت سیاسی و ترویج جامعه سالم، افزایش قابلیت مقابله با فقر و برخورداری از زندگی سالم ازکارکردهای مهم سواد آموزی است
۱۳۹۴ دوشنبه ۲۳ آذر ساعت 08:18
به گزارش خبرنگار پانا از خراسان رضوی، علی باقرزاده صبح امروزدر گردهمایی معاونین سواد آموزی سراسر کشور با اشاره به سوادآموزی در برنامه های بین المللی گفت: سوادآموزی بزرگسالان در قالب برنامه های بین المللی پس ازجنگ جهانی دوم و درقالب برنامه های مختلف شکل گرفته و از سوی دولت های مختلف درنشست های جهانی آموزش برای همه،توسعه ی هزاره ی ملل متحد ودهه ی سوادآموزی ملل متحد با عناوین مختلف وازجمله به عنوان یک حق انسانی مورد توجه قرار گرفته ومعرفی شده است. رئیس سازمان نهضت سواد آموزی حصول اطمینان ازآموزش کیفی فراگیر وعادلانه واشاعه ی فرصت های یادگیری مداوم برای همه در قالب 7هدف را مهمترین رویکرد جهانی درحوزه آموزش درسال های 2015تا2030عنوان کرد .
وی با یادآوری این نکته که(( اجماع جهانی براین است که آموزش بزرگسالان وسوادآموزی به آنان کاری دشواراست)) بر اهمیت آموزش سوادپایه به بزرگسالان تاکید کرد و برنامه هایی مانند مشارکت جویی ،کیفیت بخشی به آموزش ، آموزش محلی ، تقویت استفاده ازفناوری وارتباطات وطراحی نظام سنجش مبتنی برنتایج بدست آمده از آموزش را راهکارهای پیشرفت درحوزه سوادآموزی به بزرگسالان عنوان کرد.
معاون وزیر آموزش وپرورش در بخشی از سخنان خود تحت عنوان " آموزش چگونه زندگی را متحول می سازد " به تشریح نتایج یافته های جهانی در زمینه آموزش و اهمیت و کارکرد آن در جوامع پرداخت .
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی ضمن اشاره به خواستگاه برنامه آموزش برای همه EFAو تبیین جزئیات گزارش پایش جهانی این برنامه ،یافته های گزارش پایش جهانی آموزش برای همه را به طور خلاصه چنین بیان کرد : گزارش پایش جهانی آموزش برای همه ، که به بررسی پیشرفت کشورهای مختلف در حوزه های مرتبط با تعهدات بین المللی می پردازد، توسط یونسکو در سال 2014 میلادی منتشر شده است ، در 3 بخش اعلام اطلاعات و آمار و بررسی میزان پیشرفت کشورها در 6 هدف آموزش و پرورش برای همه ، ارائه شواهد و مستندات کشور ها و همچنین اهمیت استمرار و اجرای سیاست های الزام آور برای تامین بهبود و صلاحیت های حرفه ایی معلمان و ضرورت حمایت از آنان برای غلبه بر چالش های یادگیری در سالهای پس از 2015 ، آماده و در اختیار عموم قرار گرفته است .
معاون وزیر آموزش و پرورش ضمن اشاره به یافته های این گزارش پایش جهانی در هدف یک برنامه در زمینه ارائه آموزش ها و مراقبت های اوان کودکی اعلام نمود : علی رغم تلاش های صورت گرفته در این خصوص ، در بسیاری از کودکان در سراسر جهان (حدود 25درصد از کودکان زیر 5 سال )از کوتاهی قد ناشی از سوء تغذیه رنج می برند. رئیس سازمان نهضت سواد آموزی به نتایج بدست آمده در پایش جهانی در زمینه سواد آموزی و آموزش بزرگسالان نیز اشاره کرد و افزود : سوادآموزی و آموزش بزرگسالان هم توفیق چندانی در این برنامه جهانی نداشته و بهبودی قابل توجهی را شاهد نبوده است و در خلال سالهای 2000 تا 2014 فقط 1درصد کاهش در میزان بی سوادی در جهان را شاهد هستیم . بهبود مشارکت سیاسی و ترویج جامعه سالم، افزایش قابلیت مقابله با فقر و برخورداری از زندگی سالم ازکارکردهای مهم سواد آموزی است باقرزاده ادامه داد : بررسی های گروه تدوین گزارش نشان می دهد، اگر همه دانش آموزان در حالی مدرسه را ترک کنند که از مهارت خواندن برخوردار باشند، 171 میلیون نفر از چنگ فقر نجات می یابند و این به منزله کاهش 12درصدی در سطح فقر جهانی است که در سطح جهانی یک سال آموزش به طور متوسط ، با 10درصدافزایش درآمد همراه می باشد. رئیس سازمان نهضت سواد آموزی به ارتباط سطح سواد والدین با پیشرفت های تحصیلی کودکان پرداخت و بیان نمود : والدین باسواد ، کودکان باسوادتری دارند ، تحلیل یافته های تحقیقات خانوار در 56 کشور نشان می دهد ، که هرچه سالهای تحصیل مادران بالاتر باشد به همان نسبت کودکان3.2 سال بیشتر تحصیل می کنند.
وی افزود:اگر مادران دوره ابتدایی را به اتمام برسانند ، نرخ مرگ و میر آنها 66درصد کمتر می شود. در سال 2012 ، حدود 6/6 میلیون کودک زیر 50 سال فوت کرده اند که بسیاری از آنها در کشورهای کم درآمد بوده اند، برآوردها نشان می دهد اگر همه زنان این کشورها دوره ابتدایی را به پایان رسانده بودند ، نرخ مرگ و میر کودکان زیر 5 سال آنها تا 15درصد کاهش می یافت و اگر تا پایان متوسطه تحصیل می کردند ، این میزان تا 49درصد کاهش می یافت. رئیس سازمان نهضت سواد آموزی گفت : آموزش کلید اصلی مبارزه با مرگ و میر کودکان است . سوء تغذیه علت اصلی بیش از 45درصد مرگ و میرهای کودکان است ، کوتاهی قد یکی از پیامدهای سوء تغذیه است ، مطالعات جهانی نشان می دهد در کشورهای فقیر زنانی که تا حد دوره متوسطه تحصیل می کنند ، 26درصد می توانند عارضه کوتاهی قد را کاهش دهند. وی در ادامه به نقش آموزش در تقویت روابط عاطفی نیز اشاره کرد و گفت: آموزش نقش انکار ناپذیری در تقویت روابط عاطفی دارد که باعث همبستگی جوامع محلی و اجتماعات می گردد وبراساس بررسی ها مشخص شده است در کشورهای آمریکای لاتین ، افراد دارای تحصیلات متوسطه در مقایسه با افرادی که دوره ابتدایی را گذرانده اند47درصدکمتر نسبت به مذاهب دیگر اظهار نارضایتی می کنند واین درحالی است که این نرخ در کشورهای عربی حدود 14درصد است که نشانگرآن است که با بهبود دانش، القای ارزش ها ، ایجاد باورها و تغییر نگرش ها، ((آموزش)) پتانسیل بسیاری برای تغییر سبک زندگی و رفتارهای مخرب زیست محیطی دارد. باقرزاده در بیان اهمیت سواد آموزی و آموزش بزرگسالان گفت : سواد آموزی یکی از ارکان توسعه پایدار و عامل صلح و ثبات در جامعه محسوب می شود ،دستیابی به اموزش ابتدایی از اهداف توسعه هزاره ملل متحد است .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]