محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845947787
هاشمی رفسنجانی: گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده / صداوسیما تندرویها را تشویق میکند
واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: هاشمی رفسنجانی: گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده / صداوسیما تندرویها را تشویق میکند
نباید شخصیت حقیقی و حقوقی رهبری را صرف بازیهای سیاسی کنیم / جریان تندرو هرچه را دوست نداشته باشد، میگوید نفوذ است / دامنه برخورد با مخالفان سیاسی را به کتابها و روزنامهها هم گسترش دادند / تندروها ریشه در نهادهای قدرت دارند/ آیتالله خامنهای و من طرفدار رهبری شورایی بودیم
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه باید جلوی تندروی ها گرفته شود گفت: ما معتقد هستیم که اگر کسانی عقاید دیگری دارند، باید عقایدشان را بگویند. البته حد و حدودی دارد که قوهٔ قضائیه و مسئولان زیربط آن حدود را مشخص میکنند.
به گزارش عصرایران، اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با ایلنا در خصوص تندروی ها در جامعه بیان کرد: در همه دورههای انقلاب تندروی داشتیم. در مجلس اول هم که مجلس انقلاب بود و حقیقتاً نیروهای جوان، متدین و انقلابی در میدان بودند، تندروی داشتیم و خیلی تصمیمها گرفتیم که بعداً نیاز شد که تعدیل کردیم.
وی افزود: بعد از آن هم همیشه یک جریان تندرو بوده که گاهی وابسته به راستها و گاهی وابسته به چپها بوده است. اما نهادها از تندرویها دور بودند. تندرویهای فعلی و جریانهایی که در دولت قبل به وجود آمدند، ریشه در نهادهای قدرت پیدا میکردند و از آنها هم استفاده میکنند که تندرویهای خیلی مزاحمی هستند.
صداوسیما تندرویها را تشویق میکند
عضو مجلس خبرگان خاطرنشان کرد: مثلاً یک عده در مجلس هستند که با استفاده از تریبون باز آنجا تندروی را اشاعه میدهند و متأسفانه بعضی از نهادهای کشور هم کم و بیش با آنها همکاری میکنند. صداوسیما هم تندرویهای آنها را پخش میکند که تشویق میشوند. فکر میکنم تندروی الان قویتر از سابق شده است. ولی اکثریت جامعه و مسئولان به همان اعتدال رسیدند که این یک موفقیت تاریخی است. یعنی تاریخ و عملکردها، مردم، مخصوصاً جوانها و تحصیلکردهها را قانع میکند که راه درست اعتدال است.
تندروها اسلام را بدنام میکنند
آیتالله هاشمی رفسنجانی در خصوص مقابله با تندروی ها گفت: ما بیشتر به افکار عمومی میپردازیم. فعلاً قدرتی دست ما نیست و اگر هم بود، نمیشد با زور افراد را وادار به موضعگیری کرد. ما معتقد هستیم که اگر کسانی عقاید دیگری دارند، باید عقایدشان را بگویند. البته حد و حدودی دارد که قوهٔ قضائیه و مسئولان زیربط آن حدود را مشخص میکنند.
وی یادآور شد: من بیشتر از این زاویه حرکت میکنم تا افکار عمومی را متوجه کنم که این شیوه به نفع کشور، انقلاب و اسلام نیست و ما در سراسر دنیای اسلام و جهان از تندروی ضربه میخوریم. البته تندرویهای داخل کشور با حرف، کلام، دعوا و اهانت است و میبینیم در خارج از کشور و در جهان اسلام تندرویها به صورت کشتار وسیعی است که داعش، طالبان، بوکوحرام و القاعده و خیلیهای دیگر که خیال میکنند اسلام ناب و خالص دارند، انجام میدهند و اسلام را هم بدنام میکنند.
تندروی در ایران در حد اظهارات است و خیلی عملیاتی نمیشود
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: تندروی چیز خطرناکی در زمان ماست. در ایران در حد اظهارات است و خیلی عملیاتی نمیشود، گاهی کارهای بدی میشود. اما عمدتاً عملیاتی نمیشود. در مجموع حربهٔ اساسی در همهٔ زندگی ما افکار عمومی است. چون مردم که قانع شوند، با نظام و مسئولان همکاری میکنند. در این اقیانوس مردم ، چیزهای مضری هم که باشند، کنار گذاشته میشوند.
سوءاستفاده جناحی از تذکرهای رهبری سابقه دارد
وی ادامه داد: در همه تاریخ، بدون استثنا همه کشورهای مقتدر مایل هستند در کشورهای دیگر نفوذ پیدا کنند. در گذشته بیشتر دنبال این بودند که دولتهای دستنشانده بیاورند که خیلی خطرناک بود. در خیلی از مقاطع تاریخ، دولتی در ایران بود که خودش را قدرقدرت مطلق، مثل رضاخان حساب میکرد، اما میدانستیم و بعدها در اسناد تاریخی دیدیم چگونه او را آوردند و چگونه او را برداشتند! دولتی نبود که مردم به سراغش بروند یا مردم او را بردارند.
وی تصریح کرد: وقتی نقش دولتی تمام میشد، از خارج میآمدند و او را بر میداشتند. آنگونه که رضاخان را به جزیرهای آن طرف آفریقا بردند. الان و پس از پیروزی انقلاب اینگونه چیزها در ایران معنا پیدا نمیکند و این نفوذها زمینهای ندارد. ولی دشمنان با نفوذ فرهنگی، نفوذ اطلاعاتی، نفوذ اقتصادی یا نفوذهای دیگر سعی میکنند کسانی را در سطوح مختلف تحت تأثیر قرار بدهند.
نباید شخصیت حقیقی و حقوقی رهبری را صرف بازیهای سیاسی کنیم
هاشمی رفسنجانی گفت: ولی اگر ملت استقلال بخواهند، یعنی تصمیم گیری کشور، مال خودمان باشد و تمام راهها و نفوذ بسته میشود که البته باید مواظب بود، چون شیوههای نفوذ با توجه به شرایط تغییر مییابد. اگر شخصیتهای حقیقی و حقوقی خارج از ایران، در مسایلی دخالت کنند، این دیگر به این صورت متقابل است. ما باید از استقلال سیاسی که به دست آوردیم، خیلی محفاظت کنیم. سوءاستفاده سیاسی و جناحی از تذکرات کلی رهبری هم بیسابقه نیست و همیشه بعضی از گروههای سیاسی چنین کارهایی میکنند که البته پسندیده نیست و نباید شخصیت حقیقی و حقوقی ایشان را صرف بازیهای سیاسی کنیم.
جریان تندرو هرچه را دوست نداشته باشد، میگوید نفوذ است
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: این همان مسئلهای بود که دکتر روحانی تذکر داد و گفت که رهبری اصلی را گفتند که هیچ کشوری مایل نیست دیگران در آن نفوذ کنند. این یک اصل درست است. ولی کسانی که از این مسئله سوءاستفاده میکنند، در راستای اهداف ایشان نیست.
دامنه برخورد با مخالفان سیاسی را به کتابها و روزنامهها هم گسترش دادند
وی گفت: الان جریان تندرو هر چه را که دوست نداشته باشد، میگوید: نفوذ است. حتی دامنه برخورد با مخالفان سیاسی خود را به کتابها و روزنامهها هم گسترش دادند که یعنی همه اینها را باید صاف کرد. این حرف یعنی چه؟
تندروها اسم هر کار خود را مقابله با نفوذ میگذارند
هاشمی گفت: یعنی تا اینجا هم پیش میروند و اسم هر کار خود را مقابله با نفوذ میگذارند. البته اهداف جناحی ما را از مصالح ملی دور کند که اگر قدرتی بتواند، از روزنامهها و رادیو و تلویزیون هم استفاده میکند. الان ماهواره، اینترنت و این همه وسایل ارتباطی، با مطالبی که میگویند، خیلی بیشتر از روزنامههای خودمان تأثیر میگذارند. هر کسی که امکانات رسانهای دارد، میتواند تأثیرگذار باشد. اما باید هوشیار باشیم و متقابلاً کارهای اقناعی برای رشد آگاهی مردم انجام دهیم.
کمیسیون تحقیق خبرگان بر نهادهای زیر نظر رهبری نظارت و گزارش آن را به رهبری میدهد
آیتالله هاشمی رفسنجانی در خصوص برگزاری انتخابات خبرگان گفت: قانون خبرگان با خودش است؛ یعنی تنها نهادی است که قوانین خودش را خودش وضع میکند و هیچکس نمیتواند به او فرمان بدهد. این خواست خودشان بوده و از اول که آمدند، گفتند که چون در اینجا مسئله رهبری است و مهم است، نباید همه حرفهای جلسات به صورت علنی گفته شود و محرمانه کردند.
وی گفت:البته در مراسم افتتاح هر اجلاس دورهای٬ خبرنگاران در حد سخنرانی رئیس میآیند و در آخر هم بیانیهای میدهند که آن موقع هم خبرنگاران میآیند. معمولاً بین این دو فاصلهها سخنرانیهاست. در هر جلسهای ۴ نفر و هر کدام به مدت یک ربع سخنرانی میکنند. ۱۶ تا ۱۷ سخنرانی است و حرفهای دیگر داریم. برای دو موضوع هم مسئولان میآیند و سخنرانی میکنند. دو نفر از مسئولان را دعوت میکنند.
عضو مجلس خبرگان خاطرنشان کرد: علتش این است که کار خاصی ندارند. اصل کار خبرگان تعیین رهبری است که انجام دادند. نظارت بر رهبری است که این کارِ کمیسیون تحقیق است که آنها هم نظارتشان را میکنند و نهادهای زیرنظر رهبری را بررسی میکنند و به رهبری گزارش میدهند. اگر هم لازم باشد که لازم هم است، در هر دورهای کمیسیونها گزارششان را به جلسه خبرگان میدهند. کارهایشان همین است.
گروهی برای بررسی انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده است
وی ادامه داد: حالا هر وقتی که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید، دوباره باید کار عمدهای انجام دهند. البته دارند آماده میشوند و مطالعه میکنند و گروهی را گذاشتند که دارند افراد را بررسی میکنند تا آنهایی را که صلاحیت دارند که اگر بعداً حوادثی پیش آمد، بتوانند برای رأیگیری مطرح کنند. کار خبرگان عمدتاً همین است.
باید بر نهادهایی که زیرنظر رهبری هستند نظارت کنیم
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: البته از نظر من نباید اینگونه باشد و در خبرگان هم گفتم که اگر بخواهیم وظیفه خود را به خوبی انجام بدهیم، همه کارهای کشور زیرنظر رهبری است و ما نباید از آنها غافل باشیم. رهبری قدرت مطلق کشور هستند، لذا ما باید لااقل نهادهایی را که زیرنظر رهبری هستند، و هر عیبی دارند، با رهبری مطرح و پیگیری کنیم که آن عیب برطرف شود و اگر حسنی هم دارند، آن حسن را بزرگ و تشویق کنیم. این کار تا به حال میشد، اما قوانینی را که خودمان گذراندیم، محدود است. در آینده خبرگان دیگری میآید که باید ببینیم چه کار میکند.
در قانون اساسی، رهبری را از اول شورایی نوشتند
وی در رابطه با بحث انتخاب شورایی رهبری تصریح کرد: در قانون اساسی، رهبری را از اول شورایی نوشتند. وقتی که امام(ره) رحلت کردند و ما میخواستیم رهبری را انتخاب کنیم، قانون اساسی ما شورایی بود. آن موقع هنوز قانون اساسی را اصلاح نکرده بودیم.
هاشمی یادآور شد: خود امام جملهای گفته بودند که سند شد. ایشان گفته بودند که شورایی خیلی جواب نمیدهد و من فکر میکنم که فرد بهتر و زودتر میتواند تصمیم بگیرد. این در حد صحبت بود و نه در دستور، چون اظهارنظری کرده بودند.
اعضای جامعه مدرسین قم آیتالله گلپایگانی را برای رهبری در نظر گرفته بودند
وی گفت: وقتی که بنا شد رهبر جدید انتخاب کنیم، شورا را درنظر گرفتیم و سه نفر را در نظر گرفتیم. یعنی آیات موسوی اردبیلی، مشکینی و خامنهای را به عنوان شورا به جلسه پیشنهاد دادیم. منتها عدهای هم بودند که آیتالله گلپایگانی را در نظر گرفته بودند که اعضای جامعه مدرسین قم بودند.
آیتالله خامنهای و من طرفدار رهبری شورایی بودیم
وی تصریح کرد: آنها میگفتند باید فرد باشد، چون امام اجازه دادند که فرد باشد. بحثی شروع شد و در این بحث هر کسی صحبت کرد که اکثر وقت جلسه ما را گرفت و خود آیتالله خامنهای طرفدار شورا و عضو پیشنهادی ما هم بودند. صحبت بسیار مستدلی در طرفداری از شورایی کردند و گفتند که باید شورایی باشد.
هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: بنا بود من هم صحبت کنم که نوبت نرسید و صحبت نکردم. نظر من هم شورایی بود. بعد از صحبت رأیگیری کردیم که ۳۵ نفر به شورا و ۴۵ نفر به فرد دادند و فرد برنده شد. آنها آیتالله گلپایگانی را برای رهبری معرفی کردند و رأی گرفتیم که همان ۱۴ نفر رأی دادند و انتخاب نشد.
وی افزود: ما آن موقع آیتالله خامنهای را پیشنهاد دادیم، ایشان پشت تریبون رفتند و گفتند: من فرد را قبول ندارم، چرا مرا نامزد میکنید؟ قبول نمیکنم. من گفتم: نظر ما هم همین بود. ولی رأیگیری کردیم و الان قانون شد و اگر شما نباشید، فرد دیگری باید بیاید. ایشان جواب مرا ندادند و رفتند در جایشان نشستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: گفتیم که این سکوت را دلیل رضایت تلقی کنیم و برای ایشان رأی گرفتیم که رأی بالایی آوردند. بعداً که قانون اساسی را بازنگری کردیم، به جای شورا، فرد آوردیم. در همان جلسه به آیتالله خامنهای گفتم: نظر من هم شورایی بود، ولی وقتی خبرگان اینگونه تصویب کرد، تسلیم هستیم. البته الان پشیمان نیستیم، چون شاید اگر در آن موقع و در آن شرایط کشور، شورایی میگذاشتیم، مشکلاتی پیش میآمد. بالاخره تشخیص خبرگان این بود.
هر چه پیکره خبرگان، تنوع بیشتری داشته باشد، اعتبار رهبری بالاتر میرود
آیتالله هاشمی رفسنجانی تاکید کرد: رهبری مال همه٬ و پدر کل جامعه، یعنی مسلمان، غیرمسلمان، چپ و راست است و باید مرجعی که ایشان را تعیین میکند، متعلق به همه باشد و هر چه پیکره خبرگان، تنوع بیشتری داشته باشد، اعتبار رهبری بالاتر میرود. به نظرم باید اینگونه باشد و ممکن است کسانی هم نظر دیگری داشته باشند و بخواهند کارهای دیگر بکنند.
عدهای گفتند تایید صلاحیت مجلس خبرگان را به مراجع بدهید
وی خاطر نشان کرد: البته خود خبرگان میتواند قوانین مربوط به انتخابات خود و ردّ صلاحیتها و مرجعش را اصلاح کند. الان در خبرگان، نظرات و تصمیم ردّ و تأیید صلاحیتها را به شورای نگهبان دادیم. البته آن موقع میخواستیم از خودمان بگذاریم که گفتند از خودتان نمیشود و باید کسی از بیرون باشد که بعضیها گفتند مراجع را بگذاریم. گفتیم که مراجع اجباری ندارند حرف کسی را بپذیرند و قبول نمیکنند و نمیخواهند دخالت کنند.
او تصریح کرد: راههای مختلفی را رفتیم و ناچار به شورای نگهبان رسیدیم. آن موقع تقریباً همه شورای نگهبان را قبول داشتند. اوایل بود که رأی دادند تا شورای نگهبان باشد.
بعد از تایید شورای نگهبان از کسانی که در نظر دارم، حمایت میکنم
وی در پاسخ به سئوالی درباره احتمال حمایتش از لیست های انتخاباتی گفت: لیست نمیدهم. در هیچ انتخاباتی لیست ندادم. مگر زمانی که حزب داشتیم و حزب جمهوری لیست میداد و ما هم لیست میدادیم، چون ما جزو آن بودیم. الان لیست نمیدهیم. ولی از کسانی که نظر داریم، وقتی نامزد شدند و از فیلتر گذشتند، حمایت میکنیم.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - 13 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]
صفحات پیشنهادی
آیتالله هاشمی: گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده است/ فشار تندروها مانند سر و صدای کلاغ
آیتالله هاشمی گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده است فشار تندروها مانند سر و صدای کلاغها تأثیری روی من ندارد فشار اینها روی من هیچ تأثیر ندارد و مثل کلاغهایی هستند که از روی درختها میپرند برای من اینگونه است و کاری با آنها ندارم من همیشه فشار داشترفسنجانی: در صورت پیشامد حادثه، گروهی برای انتخاب رهبری تعیین شده است
رفسنجانی در صورت پیشامد حادثه گروهی برای انتخاب رهبری تعیین شده است فشار اینها روی من هیچ تأثیر ندارد و مثل کلاغهایی هستند که از روی درختها میپرند برای من اینگونه است و کاری با آنها ندارم من همیشه فشار داشتم وقتی که انقلاب پیروز شد منافقین سختترین دشمن بودند چون پیشهاشمی:فشار تندروها مانند سر و صدای کلاغها،تأثیری روی من ندارد/اگر آمریکا خصومتهای گذشته را جبران کند،وارد م
هاشمی فشار تندروها مانند سر و صدای کلاغها تأثیری روی من ندارد اگر آمریکا خصومتهای گذشته را جبران کند وارد مذاکره شویم گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده است رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت تندرویهای فعلی و جریانهایی که در دولت قبل به وجود آمدند ریشه در نهاشمی:فشار تندروها مانند سر و صدای کلاغ ها،تأثیری روی من ندارد/اگر آمریکا خصومت های گذشته را جبران کند،وارد مذ
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت تندروی های فعلی و جریان هایی که در دولت قبل به وجود آمدند ریشه در نهادهای قدرت پیدا می کردند و از آن ها هم استفاده می کنند که تندروی های خیلی مزاحمی هستند روز نو رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت تندروی های فعلی و جریان هایی که در دولت قبل به وجودهاشمی رفسنجانی: آیتالله خامنهای و من طرفدار رهبری شورایی بودیم/ صداوسیما مشوق تندرویهاست
هاشمی رفسنجانی آیتالله خامنهای و من طرفدار رهبری شورایی بودیم صداوسیما مشوق تندرویهاست دامنه برخورد با مخالفان سیاسی را به کتابها و روزنامهها هم گسترش دادند تندروها ریشه در نهادهای قدرت دارند گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده هاشمی رفسنجانی با بیانگروهی برای بررسی انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده / فشار تندروها مانند سر و صدای کلاغ ها، تأثیری رو
آیت الله هاشمی گفت هر وقتی که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید دوباره باید کار عمده ای انجام دهند البته دارند آماده می شوند و مطالعه می کنند و گروهی را گذاشتند که دارند افراد را بررسی می کنند تا آنهایی را که صلاحیت دارند که اگر بعداً حوادثی پیش آمد بتوانند برایتعیین گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه/تندروها ریشه در قدرت دارند
تعیین گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تندروها ریشه در قدرت دارند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت حالا هر وقتی که بنا شد رهبری عوض شود یا نباشد و کس دیگری بیاید دوباره باید کار عمدهای انجام دهند البته دارند آماده میشوند و مطالعه میکنند و گروهی را گذاشتند که دارندگروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده است/ تندروها ریشه در نهادهای قدرت دارند
آیتالله هاشمی در گفتوگوی اختصاصی با ایلنا گروهی برای انتخاب رهبری در صورت پیشامد حادثه تعیین شده است تندروها ریشه در نهادهای قدرت دارند خبرگزاری کار ایران ایلنا با رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام٬ آیتالله هاشمی گفتوگویی انجام داده است٬ که مشروح آن را در ادامه میخوانید ایلنارسایی: هرگاه میل هاشمی رفسنجانی در انتخابات حاکم نشد، نظام را به تقلب متهم کرد
نماینده تهران گفت برخی از افراد در بزنگاه های تاریخ مردود شدند فرمان اصلاحات در دست حزب مشارکت است بر اثر نفوذ دشمن بعضی از افرادی که از دیوار لانه جاسوسی بالا رفتند الان از اقدام خود پشیمان شده اندبه گزارش سایت تحلیلی خبری پونه زار حمید رسایی شامگاه سه شنبه در کرسی آزاد اندیهاشمی رفسنجانی: نگاه رهبری به موضوع نفوذ بسیار بلند، عمیق و همه جانبه است
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از اعضای شورای مرکزی حزب مردمی اصلاحات ایران اسلامی با تأکید بر نقش هدایت کننده رهبری معظم انقلاب در همه سال های پس از رحلت امام و به ویژه در مقطع کنونی به تعبیر تاریخی ایشان درباره حق الناس بودن رأی مردم اشاره کرد و گفت رسانه هایی که-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها