واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير امور خارجه: امام (ره) رژيم صهيونيستي را دشمن بشريت ميخواند رژيم صهيونيستي هر روز بيشتر از درون ضعيف ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي - ايران
امام خميني (ره) دادن وجوه شرعي به مبارزان فلسطيني، قطع رابطه با اسراييل و برقراري رابطه با فلسطين، تحويل سفارت اسراييل در ايران به فلسطينيها، قطع رابطه با مصر به دليل امضاي توافقنامهي كمپ ديويد و برپايي روز جهاني قدس و تاسيس حزبالله مدافع فلسطين را شخصا مدنظر داشت.
به گزارش خبرنگار سياسي ـ خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي، وزير امور خارجه صبح يكشنبه در همايش بينالمللي "امامخميني (ره) و سياست خارجي" با سخنراني درباره دو موضوع حضرت امام خميني (ره) و فلسطين و قدس شريف گفت: قصد دارم به صورتي بسيار مختصر و كوتاه به گوشههايي از قيام يك انسان الهي براي آزادي يك مكان مقدس و مبارك نگاهي گذرا داشته باشم. ما در اينجا گردهم جمع شدهايم تا نگاه امام خميني رضوانالله تعالي عليه به موضوع فلسطين را مورد بازبيني قرار دهيم و خودمان را با آن معيار و ميزان الهي در پيمودن راهي كه او ترسيم كرده تطبيق داده و ارزيابي كنيم.
متكي ادامه داد: او همچنان كه خود همواره به آيهي 46 سورهي سباء استناد ميكرد به تنهايي قيام كرد و ملتي و بلكه ملتهايي را با خود به حركت درآورد. او تلاش كرد بر مبناي آيهي 25 سورهي حديد آن جا كه خداوند ميفرمايد: لقد ارسلنا رسلنا بالبينات و انزلنا معهم الكتاب و الميزان ليقوم الناس بالقسط ... با قيام خودش و با روشنگري و دعوتش مردم را به قيام براي برپايي عدل و قسط ترغيب كند و چون نيتي الهي داشت در اجابت اين دعوت از سوي مردم خداوند را راهنما و پشتيبان يافت و بنابريان همه كارها را از خدا دانست و يقين بدانيد اگر در روزي كه قدس شريف از چنگال غاصبان آزاد شود، حاضر ميبود هر آيينه ميگفت قدس را خدا آزاد كرد؛ همچنان همو گفت خرمشهر را خدا آزاد كرد.
وزير امور خارجه تصريح كرد: او در برنامهي خود همواره توجه به خدا و بيداري امت اسلامي را در سرلوحه امور خود قرار داد و پس از آن تكيهاش بر مردم بود. او مردم را ولي نعمت و صاحب حق ميدانست. او حكومتها را نصحيت ميكرد، مورد انتقاد قرار ميداد، توبيخ و سرزنش ميكرد، آنها را به نترسيدن از قدرتهاي زورگو توصيه ميكرد؛ ولي پس از خدا تكيه اصلياش در مبارزه بر مردم بود و بنابراين قبل و بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ملت ايران، تكيه بر مردم را اساس پيروزي ميدانست و به دنبال برپايي نظامي عادلانه توسط مردم بود.
وي با بيان اين كه امام حمايتش از فلسطين را بر مبناي دفاع از مظلوم تصوير ميكرد و همواره ميگفت كه "طرفدار آنها هستيم و فلسطينيها مظلوم هستند و اسراييليها به آنها ظلم كردهاند، از اين جهت ما طرفدار آنها هستيم" اظهار كرد: امام (ره) در مقابل خطر صهيونيسم را خطري براي تمامي ملتها و دولتهاي عربي و اسلامي ميدانست. او رژيم صهيونيستي را رژيمي غاصب ميدانست ولي اين غصب را به غصب فعلي سرزمين فلسطين و سرزمينهاي عربي اطراف منحصر نميدانست. بلكه اين رژيم را رژيمي توسعهطلب ميدانست و همواره به كشورهاي عربي و اسلامي هشدار ميداد كه اين رژيم به حدودي كه تاكنون غصب كرده، رضايت نميدهد و ميگفت: "همه بايد بدانند كه هدف دولتهاي بزرگ از ايجاد اسراييل، تنها با اشغال فلسطين پايان نميپذيرد، آنها در اين نقشهاند كه تمامي كشورهاي عربي را به همان سرنوشت فلسطين دچار كنند."
وزير امور خارجه با بيان اين كه توجه به اين نكته بسيار مهم است كه امام خميني (ره) دشمني رژيم صهيونيستي را منحصر به دشمني با ملتها و دولتهاي منطقه نميدانست بلكه اين رژيم را دشمن بشريت ميخواند، افزود: مخالفت امام (ره) با رژيم صهيونيستي و جانبداري از حقوق مردم فلسطين در محدوده زماني خاص منحصر نبود و بنابراين از ابتداي پيروزي انقلاب اسلامي يكي از اهداف انقلاب را مخالفت با رژيم صهيونيستي و كمك به فلسطين ميدانست به نحوي كه سرنگوني دولت شاهنشاهي و برپايي جمهوري اسلامي در ايران به عنوان هدف داخلي و سرنگوني رژيم صهيونيستي و اعطاي حقوق مردم فلسطين به آنها به عنوان هدف خارجي حركت امام خميني (ره) شناخته شد. بالاتر از اين امام خميني (ره) يكي از دلايل مخالفتش با شاه را همكاري او با رژيم صهيونيستي ميدانست. آن جا كه ميفرمود: "يكي از جهاتي كه ما را در مقابل شاه قرار داده است كمك به اسراييل است. او نفت مسلمين را غصب كرده و به اسراييل داده است. اين از عوامل مخالفت من با شاه است".
وي ادامه داد: بنابراين از ابتداي نهضت همواره يكي از سه موضوعي كه امام (ره) مطرح ميفرمود حمايت از فلسطين و مخالفت با اسراييل بود و اتفاقا رژيم شاه هم از طرح اين سه نكته، مخالفت با شاه، مخالفت با اسراييل و اين كه اسلام در خطر است، در هراس بود و مقامات رژيم شاه به ايشان توصيه كرده بودند كه به اين سه نكته نپردازند. اما ايشان بدون توجه به چنين درخواستهايي ميفرمود، همه مصيبتهاي ما از شاه و اسراييل است.
متكي با بيان اين كه امام خميني (ره) دادن وجوه شرعي به مبارزان فلسطيني، قطع رابطه با اسراييل و برقراري رابطه با فلسطين، تحويل سفارت اسراييل در ايران به فلسطينيها، قطع رابطه با مصر به دليل امضاي توافقنامهي كمپ ديويد و برپايي روز جهاني قدس و تاسيس حزبالله مدافع فلسطين را شخصا مدنظر داشت، افزود: همه ميدانيم كه ابتكار راهپيمايي روز جهاني قدس يكي از يادگارهاي ايشان بود. در اين اقدام علاوه بر جنبههاي مردمي آن توجه به عناصري معنوي دهه آخر ماه مبارك رمضان و بيداري اسلامي مدنظر بود و بنابراين همواره ميفرمود: "روز قدس فقط روز فلسطين نيست. روز اسلام است. من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اكرم (ص) ميدانم."
او ادامه داد: در طول 30 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي، لبنانيها و فلسطينيها با پيروي از ديدگاههاي امام خميني (ره) در مورد آزادي فلسطين و مقابله با رژيم صهيونيستي توانستند بسياري از سرزمينهاي اشغالي خود را آزاد سازند. در هر حال موضوع فلسطين و قدس شريف (قبله اول مسلمانان) همچنان بايد نقش وحدتبخش خود را ايفا كند و اين عامل وحدت به عاملي براي تفرقه تبديل نشود.
متكي با بيان اين كه بايد براي خود فلسطين كار شود و از فلسطين به عنوان برگهاي در داخل كشورها بهرهبرداري نشود، تصريح كرد: امام خميني (ره) همواره كلمه توحيد و وحدت كلمه را سرلوحه برنامهها و سفارشهاي خود قرار داده بود و بنابراين نه تنها از موضوع فلسطين براي خود فلسطين و براي بيداري مردم فلسطين بهره ميبرد، بلكه براي آزادي نيز جز وحدت كلمه روش ديگري را توصيه نميكرد؛ بنابراين امروز و در بزرگذاشت اين روح ملكوتي كه با سالگرد پيروزيهاي رزمندگان مقاومت اسلامي لبنان در سال 2000 مصادف شده و همچنين با گردهمآيي رهبران لبناني و دستيابي به توافقي مهم همزمان شده است، يكبار ديگر پيمان ببنديم براي پايان دادن به جنايتهاي ضد بشري رژيم صهيونيستي و آزادي قدس شريف دست در دست يكديگر، براي اعلاي كلمه توحيد بكوشيم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، وزير امور خارجه كشورمان در ابتداي سخنان خود با اشاره به جنايات رژيم صهيونيستي در غزه به شهادت كودك دو ماه فلسطيني اشاره كرد كه پس از سالها خداوند او را به پدر و مادرش هديه كرده بود و از حاضران در همايش خواست تا به احترام اين كودك به پا خيزند و فاتحهاي را نثارش كنند.
متكي با اشاره به فرمايش امام خميني (ره) مبني بر اين كه اگر هر مسلماني يك سطل آب بريزد اسراييل از بين خواهد رفت، خاطرنشان كرد: هماكنون رژيم صهيونيستي هر روز بيشتر از درون ضعيف ميشود.
وي ادامه داد: امام خميني (ره) نيز همانند انسانهاي بزرگ ماندگار است؛ اما پيام اين انسان بزرگ ماندگارتر است.
وزير امور خارجه كشورمان گفت: در منطقه خاورميانه و حتي جهان، پيروزي گروههاي لبناني در دوحه در زبان بسياري از سياستمداران همسنگ و به نوعي از پيروزي 33 روزه لبنان بالاتر است.
وي با اشاره به سرزمين بدون مردم و مردم بدون سرزمين به عنوان فلسفه تاسيس رژيم صهيونيستي اظهار كرد: هر دو طرف اين معامله غلط است.
متكي ادامه داد: شهروندان اروپايي به بهانهي كشتار توسط نازيها به سرزميني آمدند كه در واقع سرزمين يهيوديان، مسيحيان و مسلمانان بود.
وزير امور خارجه كشورمان گفت: مسوولان رژيم صهيونيستي شصت سال تلاش كرند تا مشروعيت خود را تعريف كنند اما نتوانستند؛ چون اين رژيم ريشه ندارد. اين رژيم با تبليغات گسترده و با اعمال زور خود را بر مردم تحميل ميكنند.
او افزود: اين رژيم در ساليان طولاني به كشتار و نسلكشي ادامه داده است ولي هماكنون با جنگهايي كه به راه انداخته ديگر اين اسطوره بودن را در هم شكسته است.
وزير امور خارجه با اشاره به جنگ 33 روزه رژيم صهيونيستي با حزبالله لبنان، گفت: در اين جنگ، اين رژيم با ارتشهاي مختلفي روبهرو نبود بلكه در مقابل يك مقاومت ميجنگيد.
متكي درباره امام خميني (ره) گفت: ما امروز بزرگداشت كسي را برگزار ميكنيم كه در طول حيات از خود سخن نميگفت بلكه از اعتقاداش، امتش و انسانهاي آزاده گفت.
متكي با اشاره به ورود 12 بهمن 57 امام (ره) به ايران با بدرقه پرشكوه و چشماني اشكبار و قلبهاي شادي كه منتظر او بودند گفت: ايشان نيز گفته بودند كه با قلبي مطئني به ايران سفر ميكنند.
وي با اشاره به آيهاي از قرآن كريم اظهار كرد: دولتهايي كه در شصتيمن سالگرد تاسيس رژيم صهيونيستي و روز پاگذاشتن بر جنايات غزه شركت كردند در واقع در اين جنايات با اين رژيم شريك هستند و روزي افكار عمومي جهان با آگاهي، آنها را مجازات ميكنند.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 221]