تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ساعتى عدالت بهتر از هفتاد سال عبادت است كه شب‏هايش به نماز و روزهايش به روزه ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833543526




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جزر و مدّ سیاسی فرانسه در قبال حکومت بشار اسد


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: "جزر و مدّ سیاسی" فرانسه در قبال حکومت بشار اسد
فرانسه در قبال سوریه تغییر موضع داده و انتقال قدرت در این کشور را نفی کرده اسن که این موضوع جای تامل دارد.
به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ فرانسه در قبال سوریه تغییر موضع داده است. حال اینکه این کشور قبلاً لازمه هرگونه تغییر و تحولی در سوریه را برکناری بشار اسد از قدرت اعلام کرده بود.







"لوران فابیوس" وزیر امور خارجه فرانسه اخیراً گفته است ضرورتی به کناره‌گیری رئیس جمهوری سوریه از مسند حکمرانی قبل از انتقال قدرت سیاسی در این کشور وجود ندارد.


فابیوس، مقابله جدی و جنگ علیه گروه تروریستی داعش را بسیار مهم ارزیابی کرده است. البته حقیقت این است که جنگ علیه داعش و نیز سایر گروه‌های معارض تکفیری در سوریه، زمانی موثر خواهد بود که تمامی قوای مردمی و نظامی سوریه در این کارزار فرسایشی با یکدیگر اتحاد لازم و کافی را داشته باشند.


وزیر خارجه فرانسه معتقد است «یک سوریه متحد، مستلزم انتقال سیاسی است.» مفهوم این جمله این است که تا برقراری کامل امنیت و نظم در کشور سوریه و پاکسازی مظاهر توحش اسلام‌ستیزان داعشی در منطقه، بشار اسد می‌بایست در رأس هرم قدرت دمشق باقی بماند و این مطلب، لزوماً بدین معنا نیست که وی پیش از انتقال سیاسی از قدرت کناره‌گیری کند.


دولت فرانسه پیش‌تر نیز همانند سایر متحدان غربی خود، نظرات بسیار سخت‌گیرانه‌ای در قبال آینده سیاسی بشار اسد و خاصّه چیدمان حکومتی دولت سوریه داشته است لیکن امروز، پاریس، مواضع بهتر و عقلانی‌تری نسبت به سرنوشت مردم سوریه لحاظ کرده است.


لازم به ذکر است "فابیوس" طی هفته‌های گذشته، در قالب اظهارنظری خصمانه گفته بود؛ اگر رئیس جمهور سوریه بر قدرت باقی بماند، اقدام مشترک علیه تروریسم ممکن نیست. وی اذعان کرده بود فرانسه همواره مدعی است که با مدیریت اسد، محال است که ارتش سوریه حاضر به همکاری با شورشیان میانه‌رو؟! برای سرکوب داعش شود.







جالب اینجاست که این تحولات در حوزه تصمیم‌گیری فرانسه، زمانی رخ می‌دهد که "اولاند" رئیس جمهوری این کشور در حاشیه سفر خود به آمریکا مدعی شده بود باید اسد از قدرت کنار برود. از طرفی، "جان کری" وزیر خارجه آمریکا در مقایسه با اظهارات گذشته خود در مورد بشار اسد، مواضع ملایم‌تری اتخاذ نموده است.







وی ابراز داشته است که این احتمال وجود دارد تحت شرایطی ویژه، با حضور اسد در قدرت، ارتش سوریه و شورشیان مخالف تروریست‌های داعش با هم همکاری کنند.


وزیر خارجه آمریکا در عین حال تأکید کرده است که تضمین همکاری میان نیروهای سوری و مخالفان میانه‌رو حکومت اسد دشوار می‌باشد؛ به این دلیل که این اتحاد می‌تواند به منزله ابقای بشار اسد در قدرت قلمداد گردد که چنین چیزی، غیرقابل قبول است.


تحلیل سیاسی موضوع:
تحلیل این موضوع، خود نیازمند طرح یک سوال مهم است و آن اینکه چرا در روزهای گذشته دستگاه دیپلماسی غرب اگرچه به صورت ناچیز، نگرش خود را در بحث حل بحران سوریه تغییر داده است و پرسش دوم این است که چرا فرانسه، پیش‌قراول این بازبینی سیاسی در مواضع غرب است و در نهایت، سوال تامل‌برانگیز دیگر اینکه اساساً چرا غرب اصرار دارد حتماً در مورد آینده دولت و مردم سوریه رأساً تصمیم بگیرد؟


پاسخ به چرایی طرح مسئله:









نیک می‌دانیم که مولود اصلی تمامی بحران‌های منطقه طی سالیان گذشته تاکنون اعم از تسری اختلافات قومی - قبیله‌ای و مذهبی، گسترش نیروهای پیکارجو در منطقه و دسیسه‌چینی علیه دولت‌هایی است که مغایر منویات غرب حکمرانی خصوصاً ایالات متحده، انگلیس و همچنین رژیم صهیونیستی عمل می‌کنند.









امروزه، بیش از یک دهه از حضور آشکار آمریکا در منطقه به بهانه مقابله با تروریسم می‌گذرد. در این مسیر، ایالات متحده، از همکاریِ متحدان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای خود ازجمله رژیمِ رو به موت عربستان سعودی بسیار بهره برده است و مولود این همگرایی، فرزندان کوته‌فکر، متحجر و عقب‌مانده قرون وسطایی و گروه های افراطی بوده است.


دور از ذهن به نظر می‌رسد روزگاری بیاید که کاخ سفید و دولت خودمشروع صهیونیستی، تمایلی به پایان اینگونه بحران‌ها در منطقه استراتژیک خاورمیانه داشته باشند در غیر این صورت، در مواقع حاکمیت صلح پایدار در جهان، آن‌ها شاهد انباشت تسلیحات و ادوات جنگی و سلاح‌های کشتار جمعی در انبارهای خود هستند. در این میان، حاکمان غرب یا نمی‌خواهند و یا نمی‌توانند افسارِ گسیخته تروریسم را در جهان مهار کنند.


در سوی دیگر، ائتلاف تهران - مسکو - دمشق برای مقابله با داعش که در نتیجه فعالیت آن، قدرت روزافزون این گروه تکفیری در عرصه میدانی به میزان قابل توجهی فروپاشیده است، دلیلی است بر این مدّعا لذا، نظر به بازیگری و نقش اولّی ایران و روسیه در مناقشات سوریه، دولتمردان غربی، اینک دچار استیصال فکری و سیاسی شده‌اند.


از آنجا که طی چند سال اخیر، تروریسم منطقه‌ای به لحاظ ماهوی تبدیل به تروریسم بین‌المللی شده است؛ لذا دامنه اقدامات وحشیانه گروه‌های تروریستی، مرزهای خاورمیانه را درنوردیده است.


تراژدی کابوس‌وار داعش در حال حاضر، در اروپا و ازجمله در خیابان‌های پاریس به اکران درآمده است و تروریسم، گویا دیگر به قربانیان شیعه، سنی، ایزدی و کرد قناعت نمی‌کند. به همین دلیل، پیشرو بودن دولت فرانسه برای مبارزه علیه تروریسم، امری طبیعی به نظر می‌آید.


به موازات تحرکات تروریستیِ چند هفته گذشته در پاریس، واشنگتن، رم، لندن و مادرید از سوی داعش به اقدامات مشابه تهدید شده‌اند؛ جغرافیایی که در سنوات قبل در کوران آتش‌بازی دولت‌های خود در آسیای غربی، تا حدود زیادی در عافیت به سر می‌بردند. 





















باید تصریح کرد که سالیان متمادی، قدرت‌های تمامیت‌خواه غرب، عادت ناپسندی مبنی بر دخالت در برخی کشورها به ویژه خاورمیانه داشته‌اند. وجود ذخایر غنی انرژی و شریان راهبردی خلیج فارس، خلیج عدن و باب‌المندب در منطقه غرب آسیا و ظهور قدرت منطقه‌ای ایران به عنوان عامل برهم‌زننده‌ی توازن قوا در منطقه می‌تواند از مهم‌ترین دلایل مداخله و حضور غرب در قاره کهن باشد.


بر کسی پوشیده نیست که آمریکا و غرب، بر اساس دستورات و خرده‌‌فرمایشات حکومت تل‌آویو، رفتار سیاسی خود را تنظیم می‌کنند. کشوری مثل سوریه با دارا بودن موقعیت جغرافیایی خاص ازجمله به دلیل نزدیکی به مرزهای ترسیم شده دولت صهیونیستی و نیز به این دلیل که در میان اعراب از متحدان راهبردی ایران است، ضرورتاً به طور بالقوه، تهدیدی بزرگ برای موجودیت رژیم صهیونیستی است. از این رو، غرب بسیار علاقمند است که حکومتی با گرایش‌های ضدّ ایرانی و تمایلات سیاسیِ غربی، اریکه قدرت را در سوریه به دست بگیرد.


با توجه به تحولات میدانی در حوزه دیپلماسی کشورها و نیز اعلام نظر متقن تهران و مسکو در مورد مسائل سوریه، به قدرت رسیدن یک دولت دست‌نشانده در سوریه، دور از تصور به نظر می‌رسد. مضاف بر اینکه ایران در طول مذاکرات مربوط به حل بحران سوریه موسوم به نشست‌های ژنو، صراحتاً حمایت خود را از اسد اعلام نموده و راه‌حل را صرفاً در مسیر انتخابات با رأی مردم سوریه دنبال می‌کند و به هیچ روی، قائل به خروج پیش از موعد مقرر دولت اسد از مرکز سیاسی سوریه نخواهد بود.





















به نظر می‌رسد جزر و مدّ سیاسی فرانسه و غرب در حل بحران سیاسی سوریه، ماحصل پافشاری و استحکام سیاست خارجی ایران در قبال حمایت و طرفداری از جبهه مقاومت به خصوص دولت و مردم سوریه و به طور کلی، منطقه است.


 محمدرضا شجاعیان

انتهای پیام/




برای دریافت پیامک‎ها واخبار باشگاه خبرنگاران جوان به کانال تلگرامی ما بپیوندید.









اشتراک گذاری




مطالب مرتبط

امیرعبداللهیان تلاش‌های سازمان ملل پیرامون حل بحران سوریه را رو به جلو خواند
امیرعبداللهیان: نشست وین گامی مثبت درحل بحران سوریه است
رد پیشنهاد اردن درباره تهیه فهرست گروه‌های تروریستی/ کری پاریس را برای دور سوم مذاکرات پیشنهاد داد
نشست وین 3 ظرف 15 روز آینده برگزار خواهد شد
چشم‌انداز تغییر توازن قدرت جهانی و نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران
کودزیاس: راه حل سیاسی و صلح در سوریه تنها راه برقراری ثبات در منطقه است
ظریف: سرنگونی جنگنده روسی پیامی غلط برای تروریست‌ها بود/ آسلبورن: قابلیت‌های بین ایران و جامعه بین‌الملل در حال دیده شدن است





۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۰۸:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن