واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: حميدرضا شكارسري: مسوولين بايد زمينه پژوهش را فراهم كنند
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: يك شاعر درباره شيوه هاي نوآوري در فرهنگ و هنر گفت: مسوولين براي تحقيقات ادبي بايد در تمام عرصهها زمينه را از لحاظ مادي و معنوي فراهم كنند.
به گزارش روز يكشنبه گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" حميدرضا شكارسري، شاعر و منتقد ادبي، به واحد خبر حوزه هنري، درباره نوآوري و شكوفايي فرهنگ و هنر گفت : پژوهش و تحقيق، ادبيات را به راهكارهاي جديد ميرساند و تا زماني كه تحقيق ادبي نباشد امكان نوآوري در زمينههاي ادبي وجود نخواهد داشت.
پژوهشگركتاب «از سكوت به حرف» با بيان اينكه از لحاظ مادي بايد پروژههايي تعريف و در زمينههاي مختلف ادبيات تحقيقات و پژوهش انجام شود و با ابراز تاسف از اينكه بر خي گمان مي كنند موضوعات علوم انساني و از جمله ادبيات با علم رابطهاي ندارد، تاكيد كرد: بايد با كنار زدن اين برداشتها زمينه پژوهش و تحقيق ادبي فراهم شود و پروژههايي نه براي امسال، بلكه به صورت دامنه دار شروع شود تا زمينه هاي نوآوري به وجود بيايد.
وي اظهار كرد: بايد بودجهاي در نظر گرفته شود و با برگزاري جلسات و همفكري با صاحب نظران در اين زمينه پروژه هايي تعريف شود.
اين شاعر معاصر تصريح كرد: پروژه يعني يك موضوع مشخص و واحد را در نظر بگيريم و طي مدت زماني كه پروژه تعريف ميكند تحقيق و كار انجام شود.
وي با تاكيد بر اينكه تعريف پروژه براي شعر و ادبيات مانع خلاقيت هنرمندان نميشود، گفت: اين برداشت غلطي است كه تحقيق و پژوهش در ادبيات مانع نوآوري و خلاقيت ادبي است اتفاقا در جهان طي قرن گذشته تاكنون توليد نظريههاي ادبي رايج شده و با اين كار در زمينه ادبيات، نوآوري و خلاقيت چندين برابر شده است بنابراين اين برداشت بايد كنار گذاشته شود و ما نيز بايد با ايجاد زمينه براي پژوهش، خلاقيت را پررنگتر و آماده تر كنيم.
پژوهشگر كتاب«حماسه كلمات» درباره مشكلات ادبيات و شعر معاصر، گفت: كلمه نو كه يكي از برداشتهاي آن شعر نو است، متاسفانه در كشور ما در غربت به سر ميبرد؛ به اين معني كه اگرچه عدهاي در بين اهل فن درباره شعر نو ترديدي ندارند و شعر نو يك حقيقت است اما متاسفانه زمينه اجتماعي براي پذيرفته شدن آن فراهم نشده و هنوز در صدا و سيما و در بعضي نشريات نيز گاهي اوقات چيزي تحت عنوان شعر نو شناخته شده نيست.
شكارسري ادامه داد: امسال با اين نامگذاري فرصتي است كه تمام مسوولين فرهنگي به خصوص صدا و سيما كه مروج نوعي فرهنگ در جامعه هست براي گسترش و آشنايي مردم و بلكه تمام با حوزههاي مختلف با شعر نو اقدام كنند و اين زمينهاي خواهد بود كه با تازههاي ادبي درفرمها و ساختهاي جديد و خلاق روبه رو شويم.
وي همچنين تاكيد كرد: بايد تمام كساني كه با نظر اهل فن در زمينه شعر و در قالب كلاسيك نو تحقيق و پژوهش ادبي و كارهاي نو انجام ميدهند حمايت شده و آثارشان در نشريات منتشر شود./120
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]