واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو شوراي شهر اهواز: روشهاي سنتي براي مديريت و برنامهريزي در كلانشهرها كارآيي ندارد شهرداري بايد به سوي تدوين يك چشمانداز و برنامه استراتژيك پيش رود
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: شهرستانها
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز گفت: شهرداري بايد به سوي تدوين يك چشمانداز و برنامه استراتژيك پيش رود؛ چرا كه از تدوين اين برنامه گريزي نيست.
رمضان منجزي در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار كرد: طبق گزارش مشاور بانك جهاني، تقريبا بيش از50 درصد مردم دنيا در شهرها زندگي ميكنند و اين آمار در ايران، به مراتب بيشتر است؛ مخصوصا در سالهاي اخير و پس از انقلاب روند شهرنشيني سير رو به رشد داشته است.
وي در ادامه بيان كرد: در حال حاضر بخش عمدهاي از مردم كشور در شهرها و از اين ميزان، اكثر آنها در كلانشهرها زندگي ميكنند، نقطه ثقل قدرتهاي اقتصادي، فرهنگي، اجتماعي و سياسي از سطوح ملي به سطوح منطقهاي و مخصوصا به كلانشهر انتقال يافته است و كلانشهرها نقش بسيار مهمي در زندگي امروزي بشر بازي ميكنند و در بعضي موارد نيز هويتهاي مستقلي دارند.
وي خاطرنشان كرد: يكي از دلايل ضرورت بهرهگيري از برنامههاي استراتژيك در كلانشهرها، اين است كه نقش كلانشهرها در سطح كشور اساسي شده و روشهاي سنتي براي مديريت و برنامهريزي در كلانشهرها كارآيي ندارد، در اين زمينه، روشهاي مدرن در دنيا تجربه شده و نتيجه دادهاند.
وي گفت: سرعت توليد و توزيع اطلاعات به اندازهاي بالاست و فاصله كسب اطلاعات و تحليل آنها به ميزاني محدود شده كه ديگر نميتوانيم با طرحهاي جامع و برنامههاي غيرمنعطف، نسخهاي خاص براي شهري بپيچيم و طبق آن عمل كنيم، بلكه بايد به سمت برنامههاي انعطافپذير و به روز كه پاسخگوي نيازهاي شهرهاي بزرگ و جمعيت آنها باشند، پيش رويم.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز يادآور شد: مشكلات بودجه و مشكلات مالي كه شهرداريها دارند، ثابت ماندن درآمد شهرداريها و افزايش هزينهها نيز ما را مجبور ميكند كه برنامهاي استراتژيك جهت تعريف منابع خاص و هزينههاي شهرداري داشته باشيم و پيچيدهتر شدن و لاينحل شدن بسياري از مشكلات و معضلات شهري نيز موجب ميشود كه اولويتهاي استراتژيك شهر را از اولويتهاي غير استراتژيك تشخيص داده و جدا كنيم و مبتني بر اولويتهايمان برنامهريزي كنيم.
وي تصريح كرد: بايد بدانيم كه اولويت در كلانشهر اهواز، كدام يك از مشكلات بيكاري، حاشيهنشيني، فقر، رشد جمعيت، ترافيك، آلودگي محيط زيست است و كدام يك اولويت نخست شهر است و برنامهريزي بايد بر مبناي كدام يك از آنها انجام شود.
منجزي عنوان كرد: برنامههاي استراتژيك و چشماندازي از آينده ميگويد كه در حال حاضر در كجا قرار داريم و ميخواهيم به كجا برسيم و در اين پروسه حركت بايد چگونه عمل و برنامهريزي كنيم تا به مقصد چشمانداز نهايي برسيم. اين چشمانداز كمك ميكند كه در سه بعد برنامهريزي، مديريت و نظارت حركت شود، در بعد برنامهريزي، تهيه برنامه استراتژيك به جاي روشهاي قديمي، متداول و معمول، در بعد مديريتي نيز نگرشهاي مديريتي جديد در حاكميت شهري و مشاركت مردم در امور شهري كه در حال حاضر در دنيا پيگيري ميشود و يكپارچه سازي مديريتي در شهر، استفاده از شيوههاي جديد فناوري اطلاعات و در بعد نظارتي نيز تسهيل و بهبود حاكميت مردم و شهروندان بر امور خود در كلانشهرها، در چشم انداز شهر آورده ميشود.
وي بيان كرد: بارها تذكر دادهايم و گوشزد كردهايم كه شهرداري اهواز موظف و مكلف است يك چشمانداز و برنامه توسعه بلند مدت و ميان مدت براي شهر اهواز تهيه كنند و به تصويب شوراي شهر برساند و طبق آن عمل كند.
عضو شوراي اسلامي شهر اهواز ادامه داد: در حال حاضر بدون برنامه چشمانداز، تحليل مشخصي از اوضاع شهر اهواز نداريم، نميدانيم به دنبال چه هستيم و ميخواهيم به كجا برسيم.
وي اضافه كرد: شهردار اهواز، معاون پژوهشي شهرداري را مسئول تهيه اين چشمانداز كردهاند، حدود سه ماه است كه اين امر آغاز شده ولي تا كنون هيچ نتيجه مشخصي و گزارشي به شوراي شهر ارائه نشده است. اميدواريم دوستاني كه مامور تهيه چشمانداز شهر اهواز شدهاند به شوراي شهر دعوت شوند و از روند كار خود به شورا گزارشي ارائه دهند.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]