تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848224516




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اضطرابي كه مستقيم وارد كارنامه‌ها مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: اضطرابي كه مستقيم وارد كارنامه‌ها مي‌شود
سر جلسه امتحان هر چه به مغزش فشار مي‌آورد تا جواب سوالي را كه روز قبل بارها آن را مرور كرده بود به خاطر بياورد تلاشش به جايي نمي‌رسد و مايوس و عصبي برگه را با مطالبي نامربوط پر مي‌كند و آن را به دست مراقب سالن مي‌دهد و از جلسه امتحان خارج مي‌شود اما همين كه پايش را بيرون مي‌گذارد يكي‌يكي جواب‌ها به ذهنش هجوم مي‌آورد و او را عصبي‌تر و مضطرب‌تر از قبل مي‌كند.


سرويس اجتماعي برنا
مردمك چشمانش به سرعت روي كلمات كتاب حركت مي كنند اما هر چه بيشتر مي خواند كمتر در ذهنش جا مي گيرد. سعي مي كند كه مطالب را حفظ و خود را براي امتحان فردا آماده كند. در اين روزها قول خريدMP4 برايش بهترين و شايد جذاب ترين انگيزه اي باشد كه او را مقابل كتاب و دفترهايش مي نشاند اما وقتي كه صفحات كتاب را ورق مي زند حجم مطالب، اضطراب و فراموشي كه ناخواسته گريبانگيرش شده است اين هديه بيشتر و بيشتر از او دور مي شود زيرا تنها در صورت كسب معدل بيست به خواسته اش مي رسد، با وجود اينكه فردا امتحان نهايي دارد اما قادر به جمع و جور كردن ذهنش نيست و هر چند دقيقه يك بار افكارهاي مزاحم گريبانش را مي گيرد يا هر نيمساعت يك بار به دستشويي مي رود.

***

در سر جلسه امتحان هر چه به مغزش فشار مي آورد تا جواب سوالي را كه روز قبل بارها آن را مرور كرده بود به خاطر بياورد تلاشش به جايي نمي رسد و مايوس و عصبي برگه را با مطالبي نامربوط پر مي كند و آن را به دست مراقب سالن داده و از جلسه امتحان خارج مي شود اما همين كه پايش را بيرون مي گذارد يكي يكي جواب ها به ذهنش هجوم مي‌آورد و او را عصبي تر و مضطرب تر از قبل مي كند.

***

ماه خرداد براي والديني كه بچه مدرسه اي دارند سراسر اضطراب و استرس و براي دانش آموزان پر از تنش هاي روحي و رواني است كه با شب بيداري، پر خوري، كم خوري و كاهش وزن همراه است.

اسم امتحان حتي فارغ التحصيلان را نيز دچار اضطراب مي كند چه برسد به دانش آموزاني كه براي كسب نمره بهتر فشار خانواده ها را نيز تحمل مي كنند.

عباسي مادر يكي از دانش آموان مقطع راهنمايي در اين رابطه مي گويد: وقتي كه امتحان ها شروع مي شود ناخواسته استرس به سراغم مي‌آيد.

بخوون تا براي خودت كسي شوي

"بخوون" كلمه آشنايي است كه دانش آموزان در شب هاي امتحان از زبان والدين شان مي شنوند و از امتحان غول مي سازد كه دهان باز كرده تا آن ها را ببلعد.

اضطراب حالت رايجي ميان دانش آموزان در شب هاي امتحان به خصوص در امتحان هاي نهايي و كنكور است كه معمولا تا دريافت نتايج ادامه پيدا مي كند.

دانش آموزان در شب امتحان گاهي از شدت اضطراب دچار حالت هايي هيجاني ناخوشايند و مبهم همراه با پريشاني، هراس، تپش قلب، تعرق، سردرد، بي قراري و تكرر ادرار مي شوند كه به مرور در آينده تاثيرات منفي را براي فرد مي آورد.

اضطراب شب امتحان نه تنها در بين دانش آموزان متوسط و ضعيف بلكه بين دانش آموزان زرنگ نيز شايع است، وقتي كه يك دانش آموز توانايي ها و استعدادهاي خود را دست كم مي گيرد دچار تنش مي شود.

اضطراب براي امتحان تا حدي يك امر طبيعي است و باعث افزايش تلاش و كوشش فرد مي شود ولي وقتي از حالت تعادل خارج شود باعث مشكلات روحي و جسمي در آينده مي شود.

امتحان امتحان است و فرقي نمي كند كه امتحان عادي باشد يا امتحان هاي سرنوشت سازي مانند امتحان نهايي و كنكور، چون در هر صورت با ترس و دلهره همراه است و همه افراد اين حالت را در زمان تحصيل خود تجربه كرده اند.

افت تحصيلي بدليل اضطراب است

15 تا 30 درصد دلايل افت تحصيلي در ميان دانش آموزان بدليل اضطراب و استرس دانش آموزان در سر جلسه امتحان است.

تا به حال اين اتفاق برايتان افتاده است كه همه مطالب امتحان را بلد هستيد اما فكر مي كنيد كه ذهن تان خالي است و هيچ نمي دانيد و وقتي برگه امتحاني را مي بينيد تمام آموخته هايتان از ذهن تان خارج مي شود و وقتي از سر جلسه امتحان خارج شديد يكي يكي جواب ها جلوي چشم تان رژه مي رود همه اين ها بدليل استرس و اضطراب قبل از امتحان است.

چرا مضطرب مي شويم

هنگامي كه جلوي هر سوالي بارم نمره نوشته مي شود دانش آموز با پاسخ ندادن يك سوال دو نمره اي قادر به ارائه پاسخ هاي مناسب براي مابقي سوال ها نيست و سراسر امتحان در تنش مي گذرد.

غلامرضا عليزاده جامعه شناس در گفت و گو با برنا، با اشاره به عواملي كه در جامعه باعث تشديد استرس در دانش آموزان مي شوند، مي گويد: دانش آموزان به ويژه فرزندان خانواده هاي طبقه هاي متوسط به بالاي جامعه در ايجاد استرس در فرزند دانش آموزشان نقش مهمي را ايفا مي كنند.

وي بيان مي كند: دانش آموزاني كه در معرض استرس و اضطراب امتحان قرار دارند مطالب درسي شان را فقط تا پايان امتحان به خاطر مي سپارند به همين خاطر مهارت هاي زندگي را نمي آموزند.

عليزاده ادامه مي دهد: نوع برخورد بعضي خانواده ها با امتحان فرزندشان آن ها را بيشتر دچار استرس مي كند، اينگونه خانواده ها همه نگراني هاي ناشي از موفقيت نشدن احتمالي دانش آموزان به آن ها انتقال مي دهند.

وي مي افزايد: نگراني و استرس در درازمدت باعث افزايش فشارهاي عصبي در فرد مي شوند.

عليزاده مي گويد: در اين گونه خانواده ها هدف اصلي از تحصيل فقط كسب نمره بالا است و براي اينكه فرزندشان به سطح توقع آن ها دست پيدا كند به آن ها بيشترين فشار را وارد مي كنند كه خود عاملي براي افت تحصيلي در ميان فرزندان مي شود.

وي ذكر مي كند: رفتارهاي دلسوزانه و نسنجيده والدين بر روي فرزندان آثار منفي باقي مي گذارد.

عليزاده بيان مي كند: معلمان و متوليان علوم آموزشي با ايجاد جو شبه پليسي در امتحانات و مستقر كردن مراقبان و ناظران امتحان ها كه با چهره هاي درهم رفته نظاره گر امتحان ها هستند خود به سنگيني فضاي امتحان و استرس هاي ناشي از آن مي افزايد به ويژه تعداد سوالات محدود با نمرات بالا اين اضطراب را افزايش مي دهد.

عليزاده مي گويد: خانواده ها نبايد دل نگراني هاي خود را به فرزندان شان منتقل كنند ضمن اينكه متوليان آموزشي نيز بايد محيطي آرام و بدور از تنش را براي برگزاري امتحان دانش آموزان فراهم كنند.

وي ادامه مي دهد: اضطراب هاي دوران تحصيل باعث كاهش تمايل فرد به ادامه تحصيل در مقاطع بالاي علمي مي شود.

اضطراب در زمان امتحان فشارهاي رواني را در پي دارد

عوامل فردي و شخصيتي، عوامل آموزشگاهي و اجتماعي مانند اضطراب عمومي، پايين بودن اعتماد به نفس و عوامل خانوادگي از جمله عوامل ايجاد اضطراب در زمان امتحان است.

محمد احمدي روانشناس در گفت و گو با برنا با اشاره به اينكه اضطراب امتحان گاهي به دو صورت در دانش آموز ظاهر مي شود، مي گويد: گاهي اضطراب بيش از حد دانش آموز براي امتحان باعث ايجاد حالت هاي جسمي مانند: تهوع، اسهال و استفراغ شده و فرد را از حضور در سر جلسه امتحان محروم مي كند.

وي بيان مي كند: گاهي اضطراب توسط دانش آموز تا سر جلسه امتحان كنترل مي شود اما بدليل اضطراب در سر جلسه امتحان سوالات را جابه جا و نامربوط جواب مي دهد.

اين روانشناس با بيان راهكارهاي كاهش اضطراب در سر جلسه امتحان ادامه مي دهد: بهترين تكنيك كاهش اضطراب دانش آموز در سر جلسه امتحان حذف فشار و كاهش تاكيد بيش از حد خانواده ها به دانش آموز به خصوص در شب هاي امتحان است زيرا اين فشارها انرژي منفي را به دانش آموز منتقل مي كند كه تا بعد از امتحان نيز به همراه وي است.

احمدي با اشاره به زمينه هاي پيشگيري از اضطراب دانش آموز در سر جلسه امتحان ذكر مي كند: توكل به خدا، داشتن برنامه اي منظم از اول سال براي فراگيري دروس، حفظ آرامش، مشورت با يك مشاوره، تمرين دروس، ايمان به توانايي و استعدادش، دوري از محرك هاي نامطلوب به ميزان زيادي قابل پيشگيري است.

وي با بيان اينكه بسياري از استرس ها بيروني است، بيان مي كند: انتظاراتي كه خانواده و اطرافيان از دانش آموز دارند اضطراب و تنش فرد را در زمان امتحان افزايش مي دهد.

اين روانشناس با بيان اين كه والديني كه بيرون سالن امتحان منتظر دانش آموز مي نشينند نيز باعث افزايش استرس در فرد مي شوند،مي گويد: رفتارهاي والدين به خصوص در شب امتحان باعث كاهش راندمان فرد مي شود.

احمدي با بيان اين مطلب كه اضطراب دانش آموز باعث كاهش 70 تا 100 درصدي كارائي وي در سر جلسه امتحان مي شود، بيان مي كند: فرد تحت تاثير فشارهاي رواني كارائي مناسبي براي پاسخگويي به جواب ها ندارد.

وي با بيان اين مطلب كه فرزندان خانواده هاي نابهنجار بيشترين استرس را در زمان امتحان تجربه مي كنند، ادامه مي دهند: فرزندان خانواده هايي كه در زندگي خود برنامه منظمي و درآمد كافي در اختيار ندارند بيشتر در معرض اضطراب قرار مي گيرند.

احمدي با اشاره به نقش اولياء مدرسه در كاهش اضطراب دانش آموزان بيان مي كند: هر چقدر محيط آموزشي با نشاط تر و با برنامه منظمي اداره شود استرس دانش آموزان در زمان امتحان كمتر مي شود.

اضطراب در زمان امتحان كورتيزول بزاقي و نبض كودكان را افزايش مي دهد

در تحقيقي كه احمد عليپور دانشيار گروه روانشناسي دانشگاه پيام نور تهران بر روي 100 دانش آموز مقطع پنجم ابتدايي انجام داده است آمده كه امتحانات نهايي به عنوان منابع استرس زا كورتيزول بزاقي و نبض كودكان را افزايش داده كه اين افزايش تحت تاثير شخصيت، افزايش نبض و جنسيت كودكان است.

همچنين امتحانات نهايي به عنوان عوامل استرس زا IgA بزاقي كودكان را بدون توجه به جنسيت و اضطراب امتحان كاهش مي دهند.

دانش آموزان ضمن اينكه همه تلاش خود را براي كسب نمره قبولي كسب مي كنند بايد به اين امر نيز توجه كنند كه حتي اگر سر جلسه امتحان همه جواب ها را نيز فراموش كنند دنيا به آخر نمي رسد و فرصتي براي جبران آن دارند.
 يکشنبه 12 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برنا نيوز]
[مشاهده در: www.bornanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 483]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن