واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چگونه آمریکا حاکمیت عراق را به نفع داعش تضعیف میکند؟
از زمان آغاز عملیات ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا علیه داعش، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، به طور مستمر تأکید داشته که دامنه عملیات این کشور در عراق و سوریه به حملات هوایی محدود خواهد ماند و نیروی زمینی برای مبارزه با داعش اعزام نخواهد شد. با این حال، برخی تحولات اخیر، به خصوص درباره عراق، حکایت از تلاش پشت پرده آمریکا برای افزایش حضور نظامی خود دارد.
کد خبر: ۵۵۳۳۲۰
تاریخ انتشار: ۲۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۱ - 11 December 2015
از زمان آغاز عملیات ائتلاف بین المللی تحت رهبری آمریکا علیه داعش، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، به طور مستمر تأکید داشته که دامنه عملیات این کشور در عراق و سوریه به حملات هوایی محدود خواهد ماند و نیروی زمینی برای مبارزه با داعش اعزام نخواهد شد. با این حال، برخی تحولات اخیر، به خصوص درباره عراق، حکایت از تلاش پشت پرده آمریکا برای افزایش حضور نظامی خود دارد.
به گزارش «تابناک»، خبرگزاری «آسوشیتدپرس» در مطلبی به قلم رابرت برنز به موضوع تصمیم دولت آمریکا برای اعزام شماری از نیروهای عملیاتی ویژه این کشور به عراق پرداخته و می نویسد کماندوهایی که اوباما قصد دارد برای انجام حملات مخفیانه علیه داعش به عراق اعزام کند، با تصویری که وی از مدت ها پیش سعی دارد از استراتژی نظامی ایالات متحده علیه داعش ترسیم کند، مطابقت ندارد. حتی نام این گروه (نیروی ویژه عملیات در خارج از کشور) نیز تا حدی ابهام برانگیز است.
نکته اصلی اینجاست که این نیرو قصد دارد با استفاده از یک گروه عملیاتی ویژه با تعدادی محدود (احتمالاً کمتر از 100 نفر)، اقدام به افزایش فشار بر تروریست های داعش کرده و با استفاده از داده های اطلاعاتی جمع آوری شده، اقدام به بازداشت و کشتن رهبران این گروه نمایند. از جنبه نظری، این اقدامات می تواند خود سبب به دست آمدن اطلاعات بیشتر شده و به توسعه عملیات ها علیه داعش کمک کند.
اما به هر حال، عملیات این نیروها به معنای ورود به جنگ است؛ هرچند در مقیاسی محدود. این در حالی است که اوباما اعلام کرده با اعزام نیروی زمینی به عراق و سوریه مخالف است. با این وجود، چند هفته پیش دولت آمریکا اعلام کرد که 50 نیروی عملیاتی ویژه را نیز برای «آموزش و مشاوره» به سوریه اعزام می کند. در مورد عراق، پنتاگون اطلاعات دقیقی درباره آنچه قصد انجامش را دارد، ارائه نکرده و حتی زمان اعزام این نیروها را نیز اعلام نمی کند.
اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، در جریان جلسه کمیته خدمات مسلح سنای آمریکا که روز چهارشنبه برگزار شد، صرفاً به بیان کلیاتی درباره این نیرو پرداخت و گفت اعزام این نیروهای ویژه با هدف جمع آوری اطلاعات، انجام حملات و آزادسازی گروگان ها در عراق و همچنین مشارکت در عملیات های نیروهای عراقی انجام می گیرد. وی همچنین اشاره کرد که ممکن است این نیروها اقدام به انجام عملیات های ضربتی در سوریه نیز بکنند. با این وجود، کارتر تأکید کرد که ترجیح می دهد جزئیات ماجرا را مخفی نگه دارد.
البته این نوع از نیروهای نظامی، اصولاً به طور مخفیانه فعالیت می کنند و در حالت عادی، اصل وجود چنین نیرویی نیز محرمانه نگه داشته می شد. در واقع، دلیل اینکه در شرایط کنونی دولت آمریکا اقدام به افشای وجود چنین نیرویی کرده، تلاش برای متقاعد کردن منتقدان به این ادعا است که استراتژی نظامی اوباما علیه داعش در حال نتیجه دادن است. این در حالی است که ناظران بی طرف می گویند اصولاً اعزام 100 نیروی عملیاتی بیشتر، تأثیر چندانی بر واقعیات میدانی عراق نخواهد داشت.
در این میان، به جز مسائل فوق، نکته ای که برنز به آن اشاره نکرده و حائز اهمیت فراوانی در تحلیل موضوع می باشد، این است که اصولاً دولت عراق به عنوان یک دولت مستقر و دارای حاکمیت، صراحتاً با اعزام هرگونه نیروی خارجی به این کشور مخالفت کرده است. در این راستا، حیدر العبادی چند روز پیش و بلافاصله پس از مطرح شدن موضوع اعزام نیروهای ویژه آمریکایی، با انتشار بیانیه ای مخالفت خود را با اعزام این نیروها اعلام کرد.
به این ترتیب، به نظر می رسد آمریکا سعی دارد با اعزام این نیروها، از یک سو همان گونه که اشاره شد، موضع خود را در مقابل منتقدان داخلی تقویت کرده و استراتژی خود را موفق جلوه دهد و از سوی دیگر، بهانه ای برای افزایش حضور و فعالیت خود در عراق پیدا کند. در این میان، گویا واشنگتن عامدانه به این حقیقت بی توجه است که چنین اقدامی، در عمل سبب تضعیف بیشتر حاکمیت عراق می شود که خود زمینه ای برای قدرت گرفتن بیشتر داعش است!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]