واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
افخمی:ایران پتانسیل تبدیل شدن به هاب و کریدر اقتصادی منطقه را دارد
افخمی مدیرعامل بانك صنعت و معدن گفت : در دوران پسا تحریم و لغو تحریمها با یك برنامهریزی مدون و كارآمد اقتصادی می توانیم نقش واقعی خود را در عرصه جهانی ارتقا بخشیم .
روز نو : افخمی مدیرعامل بانك صنعت و معدن گفت : در دوران پسا تحریم و لغو تحریمها با یك برنامهریزی مدون و كارآمد اقتصادی می توانیم نقش واقعی خود را در عرصه جهانی ارتقا بخشیم .
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بانك صنعت و معدن، افخمی كه در جمع اعضای اتاق ایران و ایتالیا سخن گفت با بیان این مطلب افزود: امروز برای برای کسانی که بخواهند در ایران سرمایهگذاری کنند و یا فعالان اقتصادی که تصمیم به تشکیل تیم کاری بینالمللی داشته باشند نگاه خاصی به وضعیت فضای کسب و کار در ایران، چگونگی تامین مالی پروژهها، میزان ریسک سرمایهگذاری و بهترین روش مدیریت آن، فرصتهای اقتصادی پیش رو، نوع رقابت داخلی و در کل چرایی سرمایهگذاری در ایران خواهند داشت.
افخمی تاكید كرد : شما فعالان اقتصادی به عنوان عوامل اقتصادی کشور به خوبی میتوانید چراغ راه و راهنما برای پرسشهای سرمایهگذاران خارجی باشید و باید آنها را با اقتصاد رو به رشد ایران آشنا كنید. هر چند که اقتصاد ایران سالها با موانع رشد بسیاری روبرو بوده است که ریشه از عوامل درونی و بیرونی داشته، اما به نظر میرسد در فضای کنونی رشد کشور بیشتر شده است و رسیدن به جایگاه B+ و تغییر وضعیت از حالت منفی به باثبات که در روزهای اخیر اعلام شده گواه بر این مدعا است.
مدیرعامل بانك صنعت و معدن تصریح كرد : امیدوار هستیم در ماههای پیش رو با اجرایی شدن برجام و خروج از دوران تحریم این وضعیت باز هم بهبود یابد. در پسا تحریم با آغاز فعالیت مجدد سوئیفت، نقل و انتقالهای مالی آسانتر و ارزانتر خواهد بود و این تسهیل میتواند در ترغیب سرمایهگذاران خارجی موثر باشد.
وی در زمینه توانمندی ایران برای تبدیل شدن به هاب منطقهای افزود: اکتشافات جدید گازی که مارا از رتبه دوم جهانی به جایگاه اول در زمینه یاد شده سوق داده میتواند در شکلگیری ارتباط با سرمایهگذاران خارجی بسیار موثر باشد و ایران شریك كاری خوبی در زمینه انرژی برای آنها خواهد بود.
افخمی تاكید كرد : از سوی دیگر موقعیت خاص ایران در همجواری با کشور های CIS ، خاور میانه و شمال آفریقا میتواند ایران را به یک هاب و کریدری برای بازارهای منطقه تبدیل نماید. هر چند که در سالهای گذشته بسیار از این موضوع عقب افتادهایم اما در پسا تحریم امکان جبران آن وجود دارد. بنابراین در دوران پسا تحریم سوالاتی وجود دارد که پاسخ به آنها میتواند در پیشبینی وضعیت آینده کمک حال ما باشد.
وی تاكید كرد : تغییرات نرخ ارز به عنوان یک سوال کلیدی است که به نظر میرسد دولت راهی به جز تک نرخی کردن ارز نخواهد داشت البته این امر در طول زمان انجام خواهد شد. همچنین رشد اقتصادی هشت درصدی که پیشبینی شده، با توجه به وضعیت کنونی دور از دسترس است زیرا در اجرایی شدن برجام تلاطم های زیادی بر سر راه خواهد بود. اما در دستیابی به رشد سه درصدی در سال ٩٥ خوشبین هستیم.
افخمی با بیان اینكه نقدینگی بحث جدی اقتصاد ماست تاكید كرد: سیاست دولت بر این است که نرخ تورم و نقدینگی کنترل شود و بحث تک نرخی شدن بهره که بسیار از آن صحبت میشود باید با توجه به رکود حاکم بر بازار به نحوی مدیریت شود که رکود را تشدید نکند.کشور ما در گذشته فروش نفت بالای صد دلار را تجربه کرده که متاسفانه هیچ استفادهای از آن همه ثروت نشده و نتیجه آن رکود حاکم بر بازار امروز است.
رییس هیئت مدیره و مدیرعامل بانک صنعت ومعدن همچنین به نقش مثبت مناطق آزاد در اقتصاد ملی اشاره کرد وگفت: فرصتهای بسیاری برای سرمایهگذاری در ایران وجود دارد که مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی از آن دسته هستند. منطقه آزاد جاسک که بعد از دوسال کار کارشناسی و مطالعاتی از طرف دولت به مجلس پیشنهاد خواهد شد یک فرصت طلایی محسوب میشود. وی تاكید كرد: در منطقه آزاد جاسك ترمینالهای صادراتی نفت وگاز قرار خواهند گرفت و برای اولین بار در منطقهای خارج از خلیج فارس امکان صادرات نفت و گاز به وجود خواهد آمد. علاوه بر این ترمینالها فعالیت پتروشیمی و صنایع بالا و پایین دستی آن نیز در این منطقه پیش بینی شده است.
افخمی با نگاه فرا تسهیلاتی بانک صنعت ومعدن به پروژهها افزود: به عنوان یک بانک توسعهای به صرف دریافت وثیقه و اعطای وام تکیه نکردهایم و اعتقاد داریم مشاوره در سرمایهگذاری، تهیه برنامه کسب و کارهای اجرایی، برنامهریزی نقدینگی بنگاهها و تحلیل فضای کسب و کار برای مشاغل حرفهای مختلف، مدیریت و کنترل ریسک بازار هم از وظایف ماست.
وی تاكید كرد: در این زمینه با بهرهگیری از اساتید بنام دنیا و برگزاری دورههای آموزشی برای مدیران و کارشناسان بانک صنعت و معدن و استمرار این روند آموزشی تا حدودی بانک را موفق میدانیم. همچنین صنعتگران را نیز به حرکت به سمت یک بنگاهداری و حکمرانی شایسته دعوت میکنیم که لازمه آن در ابتدا شفافیت در کار و تلاش برای ایجاد فضای کسب و کار است. بر این باوریم که بانک صنعت و معدن با شصت سال قدمت به همراه صنعتگران میتواند موتور محرک توسعه اقتصادی کشور باشد.
وی پروژههای مطلوب سرمایهگذاری برای بانک صنعت ومعدن معرفی و اعلام كرد : در زمینه نیروگاهها هر سال به افزایش ٣ هزار مگا واتی ظرفیت تولید برق نیاز داریم که فرصت سرمایهگذاری خوبی است. در آب شیرینکنها که تاکنون ٣ واحد از آن موافقت فاینانس بانک صنعت و معدن را برای اجرا جلب کردهاند، فضای اقتصادی خوبی خواهد بود. شایان ذكر است صندوق توسعه ملی نیز در هر دو طرح یاد شده حمایتهای خود را خواهد داشت.
وی تصریح كرد : در حوزه زیر ساخت، بانک صنعت ومعدن مشارکت ١ میلیارد و ٨٠٠ میلیون میلیارد دلاری برای ساخت قطار سریع السیر تهران- قم-اصفهان را داشته است که با راهاندازی این قطار مسافت در حداقل زمان و با سرعت ٢٥٠ کلیومتر پیموده خواهد. در همین حوزه مطالعه مشارکت در قطار تهران - تبریز هم در دست کارشناسان بانک است.
توسعه ناوگان هوایی، بنادر، تجهیزات بندری، ساخت کشتی، پروژههای زیست محیطی و انرژیهای خورشیدی، فرآوری صنایع غذایی و صنایع ساختمانی از صنایعی است که مطالعات بانک صنعت و معدن آنها را توجیهپذیر خوانده است و دست سرمایهگذاران را برای حمایت از آنها در این طرحها میفشاریم.
این مدیر ارشد بانكی کشور در قیاس با حجم فعالیت بانکهای دنیا نسبت به ایران اشاره داشت: در جلسهای که با یک بانک آلمانی داشتهایم مدیران آن بانک، میزان تسهیلات خود بانک را به تنهایی ٢٥ میلیارد دلار و اوراق منتشر شده را ٧٥ میلیارد دلار اعلام کردند که این ارقام قابل تامل است. متاسفانه باید گفت تامین مالی در ایران بانک محور است که این یک نقیصه محسوب میشود.
افخمی به بانک ایران و اروپا ( EIH) که بانک صنعت و معدن سهامدار عمده آن است اشاره کرد و گفت: شعبه اصلی این بانک در هامبورگ است و با تحقیقات بسیاری که برای مکانیابی شعبه جدید این بانک صورت گرفته، کشور ایتالیا به عنوان مقصد شعبه بعدی انتخاب شده است که میتواند نویدی برای فعالان اقتصادی کشورمان که با ایتالیا مراودات مالی دارند مخصوصا اتاق ایران و ایتالیا باشد.
در خاتمه مدیرعامل بانک صنعت و معدن به اهمیت صنایع کوچک و متوسط و بیان این نكته كه در تمام کشورهای پیشرفته بانک صنایع کوچک و متوسط با عناوین مختلف مشغول به کار است نیز اشاره داشت و افزود: از اردیبهشت ماه سال جاری معاونت بانكداری صنایع كوچك، برای خدمت به صنایع کوچک و متوسط به صورت ویژه راهاندازی شد که تا پایان سال کار خود را به صورت پایلوت ادامه میدهد و بعد از آن با نگرش رو به بهبود، به صورت جدیتر این روند دنبال خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۴ - ۰۱:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]