واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: سریعالقلم: رضایتمندی شهروندان مهمترین دلیل حفظ امنیت ملی است
یک استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: در موضوع هستهای و مذاکراتی که اتفاق افتاد و در نهایت نتیجهای که به دست آمد با آمار و ارقام اقتصادی که در اختیار مقامات قرار گرفت اجماع ملی محقق شد.
به گزارش نامه نیوز، دکتر محمود سریعالقلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی عصر سهشنبه در سخنانی در دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی افزود: آن چه در موضوع هستهای در دولت یازدهم اتفاق افتاد تصمیمگیری مبتنی بر ایدئولوژی نبود بلکه با استفاده از اطلاعات و دیدگاههای تازه و آمار و ارقام مواضع و تصمیمگیریهای متفاوتی اتخاذ شد.
وی درباره سیاستهای عربستان در منطقه مبنی بر این که با استفاده از پول و ثروت سیاستهایش را پیش میبرد و در منطقه نفوذ دارد اظهار کرد: این که کشورها با استفاده از امکانات مالی برای نفوذ سیاسی اقدام کنند یک قاعده جهانی است. همه جای دنیا این مساله وجود دارد. اگر امروز روسیه و کشورهای غربی در منطقه به ویژه سوریه دخالت میکنند و یا حملات روسیه علیه داعش وجود دارد به خاطر امکانات هوایی است که ثروت و امکانات مالیاش در اختیارش قرار داده است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر شاخص دانش و رقابت در عرصه بینالملل و حکمرانی خاطرنشان کرد: بخشی از قدرت ملی ایران نظامی است و بخش دیگر اقتصادی است. امروز کسی نمیتواند اهمیت قدرت نظامی و موشکی ایران را در داخل و خارج نفی کند اما این که ایرانیها در قایقها و کشتیهای فرسوده از اندونزی سعی میکنند به استرالیا روند و عموما در دریا غرق میشوند و یا در زیر کامیونها به ترکیه میروند تا به منطقهای از اروپا وارد شوند و آنجا پیاده شوند موضوع قابل افتخاری نیست. هدف اصلی در یک حکمرانی خوب این است که شاخصهای اقتصادی در ایران بهبود یابد و این شاخصها بدون توجه به اصل رقابت، شفافیت، بهبود تولید و افزایش ثروت امکانپذیر نیست.
او ادامه داد: نباید امروز وقتمان را صرف این مساله کنیم که آیا خصوصیسازی خوب است یا بد است. 120 سال پیش ژاپنیها به این موضوع پرداخته و آن را حل کردند. در ترکیه از 20 سال پیش با وجود دولتهای چپگرا، محافظهکار و اسلامگرا به سمت افزایش ثروت ملی حرکت کردهاند و در این کار نیز موفق هم بودهاند. بنابراین ایران نمیتواند هر 8 سال یکبار جهانبینی خود را نسبت به خودش، عدالت، نظام بینالملل، بخش خصوصی و ... عوض کند. ما باید علاوه بر این که ثبات را در خود نهادینه میکنیم با کسانی دوستی کنیم که دارای ثبات هستند.
سریع القلم در ادامه خاطرنشان کرد: پیشرفت در تمامی عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی زمانی اتفاق میافتد که افکارمان را عوض کنیم و بعد آن افکار را به ساختار تبدیل کنیم اما ما الان در مرحله پیش ساختار هستیم. ما نمیدانیم امروز با غرب و پیشرفتهای آن و یا فرهنگ آن چه کار باید بکنیم و یا با چه مکانیزمی باید به سمت تولید و افزایش ثروت برویم.
استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که سیاست خارجی در استخدام نظام و سیاست داخلی یک کشور است و امری مستقل نیست خاطرنشان کرد: یک سیاست خارجی خوب نیز به افکار درست در داخل نیازمند است.
وی با اشاره به نقل قولی از یک مقام سعودی که به پخش شیرینی در مقابل سفارت عربستان در تهران هنگام فوت پادشاه عربستان اشاره کرده است گفت: این مقام سعودی از این رفتار ایران متعجب بود و سوالش این بود که براساس کدام اصول اخلاقی، مذهبی و بینالمللی و یا دیپلماتیک برای فوت یک نفر شیرینی پخش میکنند.
سریع القلم با اشاره به فاجعه منا تصریح کرد: خوب بود در این فاجعه صرفا معاونت حقوقی وزارت خارجه صحبت میکرد اما متاسفانه بخشهای زیادی از نهادهای مختلف در 48 ساعت اولیه اظهارنظر کردند. جا داشت وزارت خارجه این موضوع را در بخش حقوقی پیگیری میکرد تا مشخص شود چه اتفاقی افتاده است و یا یک کمیته حقیقتیاب تشکیل میداد. زمانی که هنوز مشخص نبود چه اتفاقی افتاده و به چه دلیل و یا چه کسی مقصر است، آیا یک مامور سعودی مقصر است یا حجاج خودشان مقصرند در مورد این اتفاق چه حرفها که نزدیم.
او ادامه داد: اگر بتوانیم افکار خود را در داخل اصلاح کنیم این مساله زمینهساز افزایش ثروت ملی خواهد شد. معتقدم اگر ایرانیها بتوانند به زبانهای انگلیسی، عربی و ... صحبت کنند بدون شک در افزایش ثروت ملی تاثیر خواهد داشت. ارزش یک کشور این است که تا چه میزان در صحنه بینالمللی نفوذ دارد. بینالمللی شدن ما در همه عرصهها میتواند به ارزشهای ملی ما بیافزاید.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که 4 چالش بزرگ در سیاست خارجیمان وجود دارد تصریح کرد: باید از امنیت به پیشرفت برسیم، از فردیت به سیستم برسیم، از کنترل به مدیریت برسیم و از پراکندگی به سمت انسجام حرکت کنیم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که بسیاری از راهکارهای شما برای بهبود وضعیت کشور و یا سیاست خارجی جنبه آرمانی دارد گفت: شاید این راهکارها آرمانی باشد اما روی دیگر این سکه طرح مشکلات است و آن چه که بیان کردم روشهایی است که در دنیا به آن عمل میکنند. اساسا وقتی به مسایل آرمانی نگاه نکنیم نشان میدهد که مشکلات برایمان مهم نیستند.
سریع القلم در پاسخ به این که در موضوع هستهای آیا اجماع به دست آمد؟ گفت: معتقدم در موضوع هستهای و مذاکراتی که اتفاق افتاد و در نهایت نتیجهای که به دست آمد با آمار و ارقام اقتصادی که در اختیار مقامات قرار گرفت اجماع ملی محقق شد که ریشه در رشد زیر صفر کشور داشت.
وی رضایتمندی شهروندان ایرانی از زندگی خود و رفاه اجتماعیشان را مهمترین دلیل حفظ و گسترش امنیت ملی کشور دانست و افزود: اگر شهروندان ایرانی نسبت به زندگی خود احساس رضایت داشته باشند تمامی مسائل و یا تهدیدات را تحمل میکنند اما اگر این رضایت را نداشته باشند امنیت نیز با چالش مواجه خواهد شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]