واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تامین آب شرب 50 سال آینده بوکان در دولت
کد خبر: ۵۵۲۸۶۲
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۶ - 08 December 2015
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با تاکید براینکه در دوره اخیر دولت به همت دولت تدبیر و امید ساخت یک خط انتقال با ظرفیت 800 متر مکعب از این سد را آغاز شده که نیاز 50 سال آینده آب شرب بوکان و روستاهای مسیر را تامین خواهد کرد، گفت: قرارداد این پروژه 101 میلیارد تومان معادل 50 درصد بودجه عمرانی کل استان است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، محمدقسیم عثمانی در نشست علنی امروز (سهشنبه 17 آذرماه) مجلس شورای اسلامی نطق میاندستور خودرا به شرح زیر قرائت کرد:
با تبریک روز دانشجو که نماد پویایی و حساسیت نسل آگاه جامعه به دیکتاتوری و خفقان است عرایضم را آغاز می کنم.
من از بوکان سرافراز آمده ام، به نمایندگی از مردمی آگاه و زجر کشیده و دیاری فرهیخته که مهد فرهنگ و ادب و اخلاق است و مهد دانش و مدنیّت.
ضمن تشکر از وقت اضطراری که در اختیار حقیر قرار داده شد به احترام این مردم، وقتم را به گزارشی از مقایسه عملکرد دو دوره نمایندگی خود با هفت دوره اول مجلس اختصاص می دهم تا ابهامات برطرف و مردم ما همچنان آگاهانه در عرصه های پیش رو تحت تأثیر سیاه نمایی ها قرار نگیرند و در شفافیت کامل، تصمیم بگیرند.
1- در هفت دوره اول مجلس یک بیمارستان 96 تختخوابی برای بوکان آن هم در زمان نمایندگی معلم مرحومم جناب آقای احمد طه اتفاق افتاده بود در حالیکه در دو دوره اخیر توسعه بیمارستان شروع شد و 150 تخت به 96 تخت موجود افروده شده که بزودی به بهره برداری خواهد رسید و خوشبینانه از این 150 تخت، 40 تخت آن به مراقبت ویژه اختصاص داده شده است. در این دوره دستگاه CTاسکن دولتی وارد بیمارستان شد و دستگاه MRIو ماموگرافی نیز به بیمارستان بوکان اختصاص یافت که عن قریب وارد بیمارستان بوکان خواهد شد. در همین دو دوره ساختمان دیالیز ساخته شد و بخش تصویر برداری در این ساختمان آماده شده است. ساختمان درمانگاه در بیمارستان ساخته شده است و به این خدمات، باید ساخت چندین مرکز بهداشت و خانه بهداشت روستایی را نیز افزود که جای تشکر و تقدیر است.
2- در هفت دوره اول مجلس، یک ورزشگاه در بوکان وجود داشت که در دو دوره اخیر یک ورزشگاه مدرن 5000 نفری شروع و ساخته شد که به اتمام رسیده است و در پایان ماه جاری افتتاح خواهد شد و این در حالیست که ورزشگاههای شهرهای مجاور که همزمان با ورزشگاه بوکان کلنگ زنی شده بود، یک درصد هم پیشرفت ندارند. تنها خوابگاه ورزشکاران که در استان ساخته شده است مربوط به بوکان است که درهمین 2 دوره اخیر ساخته شده است و جای بسی افتخار و تشکر است.
3- در هفت دوره اول مجلس یک خط انتقال آب با ظرفیت 300 متر مکعب در ثانیه از سد شهید کاظمی به بوکان کشیده شده بود. در دو دوره اخیر یک خط انتقال جدید با ظرفیت 800 متر مکعب در ثانیه از این سد شروع شده که نیاز 50 سال آینده شهر بوکان و روستاهای این مسیر را تأمین خواهد کرد. قرارداد این خط انتقال 101 میلیارد تومان است که معادل 50% بودجه عمرانی کل استان آذربایجان غربی است که از پیشرفت 25 درصدی برخوردار است.
4- در هفت دوره اول مجلس، علیرغم اینکه لوله اتیلن از بوکان رد شده بود متأسفانه برای پتروشیمی بوکان کاری انجام نشده بود ولی در دوره اخیر با لطف دولت تدبیر و امید و شخص جناب آقای مهندس زنگنه، مجوز کارخانه پتروشیمی به ظرفیت 100 هزار تن به بوکان اختصاص یافت که وزارت نفت در حال جذب سرمایه گذار برای این پروژه حیاتی است و می تواند این موضوع بخشی از بیکاری مزمن جوانان تحصیلکرده ما را برطرف نماید.
5- در دوره های گذشته کارخانه سیمان نا تمام مانده بود که با تلاش های انجام شده در 2 دوره اخیر کارخانه سیمان به بهره برداری رسید که روز به روز بر تعداد کارکنان بومی آن افزوده می شود و بخشی از بیکاری جوانان ما را بر طرف می نماید.
6- در هفت دوره نخست مجلس برای باند دوم جاده میاندوآب به بوکان اقدامی صورت نگرفته بود که در دو دوره اخیر، این مسیر شروع شد که از پیشرفت 44 درصدی برخوردار است و هم اکنون علیرغم شرایط نامناسب مالی دولت، در حال ادامه و استمرار است. جاده بوکان- سقز نیز به میزان 2 کیلومتر انجام شده که بعلت شرایط بغرنج بودجه عمرانی کشور، ادامه آن با مشکل نقدینگی مواجه شده است و در آینده استمرار خواهد یافت.
7- در هفت دوره اول مجلس تنها خیابان کمربندی قدیمی بوکان وجود داشت که آنهم به خیابان اصلی تبدیل شده است در حالیکه در دو دوره اخیر، کنارگذر بوکان به طول حدود 20 کیلومتر شروع شد که فاز اول آن به اتمام رسیده و به زودی به بهره برداری می رسد که این کنارگذر برای 60 سال آینده بوکان، جوابگو خواهد بود.
8- در دو دوره اخیر، معادل 48 درصد هفت دوره قبل از آن فضای آموزشی ساخته شده است و هم اکنون 2 مدرسه شبانه روزی، 1 هنرستان کشاورزی و 7 مدرسه در حال ساخت است ولی رشد جمعیت چشمگیر بوکان باعث شده است که این شهر همچنان با کمبود فضای آموزشی مواجه باشد که توجه ویژه و مضاعف مسئولین ذیربط را می طلبد.
9- در هفت دوره اول مجلس نه تنها هیچ یک از روستاهای ما گازرسانی نشده بود بلکه بخش قابل توجهی از شهر بوکان و کل شهر سیمینه فاقد گاز بود. در دو دوره اخیر علاوه بر اینکه کل محدوده این دو شهر گازرسانی شده است 32 درصد جمعیت روستایی ما از نعمت گاز برخوردار شده است و می طلبد شرکت گاز، گازرسانی به مناطق خارج از محدوده را نیز به هر شکل ممکن انجام دهد تا مردم از گرفتاری سرما در این مناطق محروم رهایی یابند و بر ضریب پوشش گاز مناطق روستایی ما بیفزاید.
10- در هفت دوره اول در هیچ یک از روستاهای بوکان، طرح هادی اجرا نشده بود در حالیکه در این دو دوره اخیر در 20 روستای بوکان طرح هادی اجرا و در 50 روستای ما طرح هادی، طراحی شده است که باید همین روند تسریع گردد.
11- در هفت دوره نخست، تنها فاز 1 دانشگاه پیام نور ساخته شده بود که در دو دوره اخیر فاز دوم دانشگاه، دیوارکشی، سردر دانشگاه، محوطه سازی و سوله ورزشی آن ساخته شد و برای اولین بار دوره کارشناسی ارشد در این دانشگاه به تصویب رسید و علیرغم برخی کم لطفی ها و تنگ نظری های استانی، این دانشگاه راه توسعه را طی می کند.
12- در هفت دوره نخست، بوکان ما فاقد دانشگاه علمی کاربردی بود که در دوره اخیر این دانشگاه در بوکان دایر گردید که ساختمان مستقل آن قابل توجه و تقدیر است و هم اکنون حدود 1500 دانشجو در آن تحصیل می کنند.
13- در هفت دوره نخست، دانشگاه ازاد اسلامی بوکان 6 رشته کاردانی و 300 دانشجو داشت که هم اکنون 60 رشته کارشناسی و کارشناسی ارشد و بیش از 3000 دانشجو دارد و دانشگاه آزادی را که کرایه نیشین مردم بود امرو خود دارای یک سایت وسیع آموزشی و ورزشی است که از مفاخر دانشگاه آزاد اسلامی استان است.
14- در هفت دوره نخست هیچ دانشگاه سراسری در بوکان وجود نداشت ولی در 2 دوره اخیر، هم دانشکده پرستاری در بوکان راه اندازی شده که سه سال است در آن دانشجویان از طریق کنکور سراسری وارد این دانشکده می شوند و هم مجوز مرکز آموزش عالی برای بوکان دریافت شده که با تنگ نظری های درون استانی مواجه شده است و امید است با تدبیر استاندار مجرب استان این تنگ نظری ها از استان برچیده شود و روند توسعه استان تسریع گردد.
15- در هفت دوره نخست 43 درصد روستاهای بوکان از جاده آسفالته برخوردار بودند که اکنون این شاخص به 83 درصد رسیده است که اگر آسفالت جاده های زیرسازی شده انجام شود، این شاخص به 87 درصد خواهد رسید.
16- پوشش فاضلاب شهر بوکان از 52 درصد گذشته به 99 درصد رسیده است که بخشی از زیرساخت شهری را کامل نموده است.
17- سیلوی بوکان که از پیشرفت 28 درصدی برخوردار بود در این دو دوره به پیشرفت 87 درصدی رسیده است و در سال مالی جاری به بهره برداری خواهد رسید.
18- آبیاری تحت فشار دشت سراب در همین دوره انجام شده و به پایان رسیده است. آبیاری تحت فشار دشت رحیم خان نیز مراحل پایانی خود را می گذراند.
19- روکش آسفالت مسیر گورک و نیز آسفالت و تعریض جاده سد و روکش جاده شاهین دژ و جاده میاندوآب بعد از سالها در این دوره انجام شده است.
20- مطالعه جاده بوکان به سردشت و راه آهن میاندوآب به بوکان در دو دوره اخیر انجام شده و منتظر تصویب در کمیسیون ماده 215 می باشد.
در نهایت، باید اذعان نمود که همه این خدمات و تلاش ها در مقابل الطاف و بزرگواری و قدردانی مردم بوکان و محرومیت های تاریخی این دیار، به مثابه یک قطره در مقابل یک دریاست که امید است توانسته باشیم در این شرایط سخت مالی دولت، بخشی اندک از نیازها و محرومیت های تاریخی بوکان را برطرف نمائیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]