تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هيچ دعايى زودتر از دعايى كه انسان در غياب كسى مى كند، مستجاب نمى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846035364




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟/عکس


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟/عکس
روز نو : تشکل «رقه در سکوت قربانی می‌شود» جزو معدود منابعی است که با شهر رقه در شمال سوریه در ارتباط است. یک زن 27 ساله ساکن رقه به یکی از اعضای تشکل گفت: «ما اینجا زندگی نمی‌کنیم، ما اصلا زندگی نداریم.» 
 
هزاران غیرنظامی در پایتخت خود خوانده‌ی داعش زندگی می‌کنند و بسیاری از آن‌ها هیچ کاری با این گروه تکفیری ندارند. آن‌ها مجبورند تحت قوانین به اصطلاح اسلامی گروه تروریستی داعش زندگی کنند و به خاطر وجود ایستگاه‌های بازرسی متعدد و جاده‌های تحت کنترل داعش، توان فرار از رقه را ندارند. مردم رقه اما در اینترنت فعالیت دارند و تشکل «رقه در سکوت قربانی می‌شود» فعالیت آن‌ها را نظاره می‌کند. 
 
به ادعای این تشکل، به تازگی گشت‌های زنان داعشی در شهر پرسه زده و از زنان بازجویی می‌کنند. کسانی که قصد فرار داشته باشند، به شکلی فجیعانه تنبیه می‌شوند. 
 
البته فقط این نیست؛ علاوه بر رعب و وحشت به وجود آمده به خاطر حضور داعش، خطر بمباران شهر توسط نیروهای مخالف داعش نیز هر لحظه وجود دارد. 
 
رقه به سان شهر ارواح! 
ائتلاف به رهبری آمریکا در سپتامبر سال 2014 میلادی، چندین نقطه در خاک سوریه از جمله شهر رقه را هدف قرار داد. پس از آن حملات، چندین کشور دیگر از جمله روسیه، فرانسه و اخیرا بریتانیا جنگنده‌های خود را به سوریه اعزام و قلب داعش را هدف قرار داده‌اند. 
 
آن زن 27 ساله، که اسمش را به خاطر حفظ جانش نمی‌بریم، می‌گوید: «محله ما به تازگی هدف جنگنده‌های روسی قرار گرفت.» رقه البته به همان حالت اولیه باقی مانده و با توجه به قطع برق به «شهر ارواح» تبدیل شده است. او می‌گوید: «من چیزی نمی‌بینم... جز چند پهپاد در آسمان.» 
 
فرانسه که هنوز تحت تاثیر حملات تروریستی پاریس و کشته شدن 130 شهروندش است، در ماه نوامبر حملات سنگینی را در شهر رقه صورت داد. جنگنده‌های این کشور یک مرکز فرماندهی، یک پایگاه استخدامی گروه تروریستی داعش، یک انبار مهمات و میدان آموزش نیروهای داعش را بمباران کرد. پس از این حملات برخی ادعا کردند که ممکن است داعش از این شهر رخت بندد. 
 
این امکان وجود دارد که بمب‌های فرانسوی موجب کشته شدن چند عضو داعش شده باشد، چرا که گروه داعش چنین حملاتی را پیش‌بینی کرده بود. از این رو، خیابان‌ها و بازار شهر رقه از حالت معمول خلوت‌تر بود.




زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟



زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟



با توجه به اینکه چندین دفتر مربوط به گروه داعش در جریان حملات اخیر مورد اصابت قرار گرفت، احتمال جابجاییِ داعش را از رقه به محلی دیگر مطرح شد. عبدالعزیز حمزه، از موسسان تشکل، در گفتگو به سی ان ان اظهار کرد: «به نظر می‌رسد که تروریست‌های داعش، حتی برای مدتی کوتاه، در همان شهر باقی بمانند.» 
 
یکی از کسانی که از این شهر فرار نکرد «محمد اموازی» معروف به «جان جهادی» بود؛ او همان تکفیریِ نقاب زده‌ای بود که گردن چندین گروگان غربی را زده بود و به سخنگوی داعش تبدیل شده بود. سرانجام جان جهادی هدف هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی قرار گرفت و به هلاکت رسید. 
 
عبدالعزیز می‌گوید که بسیاری از ساختمان‌های مسکونی این شهر باقی مانده است و تروریست‌های داعش از غیرنظامیان به عنوان پوشش استفاده می‌کنند. آن‌ها از مدارس برای برگزاری جلسه‌ی سرکرده‌های خود استفاده می‌کنند. 
 
یکی دیگر از اعضای تشکل در گفتگو با سی ان ان ادعا کرد: «مردم شهر از حملات هوایی هراس دارند، زیرا می‌دانند که این حملات آن‌ها را از شر داعش خلاص نمی‌کند.» 
 
شهری که هر روز محافظه‌کارتر می‌شود 
رقه پیشتر یکی از لیبرال‌ترین شهرهای سوریه بود. عبدالعزیز می‌گوید: «شما می‌توانستید هر کاری که می‌خواهید انجام دهید و هر چه می‌خواستید بپوشید.» 
 
گروه‌های تروریستی در سال 2013 وارد این شهر شده و با پایین کشیدن مجسمه حافظ اسد، قوانین افراطی خود را در آن حاکم کردند. از آن روز همه چیز به سرعت تغییر کرد. 
 
فعالان آن روزهای شهر رقه به سی ان ان گفته بودند که فضای شهر رقه، هر روز محافظه کارانه تر می‌شود. قوانین «خلیفه‌ی خود خوانده داعش» هر روز بر روی دیوارهای شهر نقش می‌بست. از جمله آن قوانین این بود که زن‌ها نمی‌توانند به تنهایی در شهر راه بروند و موهایشان نباید به هیچ وجه پیدا باشد.




زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟



زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟



قوانین دیگر دهان به دهان چرخید و در همه جای شهر پخش شد: کشیدن سیگار و پس از آن استفاده از دوربین ممنوع شد. ترس شهر را فرا گرفت و بخش غالب این ترس از جانب گروه تکفیری داعش بر مردم شهر حاکم شده بود. 
 
به ما کمک کنید زندگی‌مان را پیدا کنیم 
بسیاری از اهالی رقه می‌گویند که اصلا دوست ندارند تحت حاکمیت گروه تروریستی داعش زندگی کنند، اما چاره‌ی دیگری ندارند. 
 
یکی از اعضای تشکل «رقه در سکوت قربانی می‌شود» به سی ان ان گفت: «تمام دنیا باید بداند که ما داعش نیستیم، ما اتفاقا بزرگترین مخالف آن‌ها هستیم. ما بیش از هر کسی از جنایات داعش زجر کشیده‌ایم... حملات پاریس 130 کشته به جای گذاشت، روحشان شاد، اما ببینید که چطور چند ساعت حملات تروریستی جهان را به هم ریخت! خودتان حدس بزنید که دو سال زندگی زیر نظر داعش چگونه می‌تواند باشد.» 
 
آرزوی همه‌ی مردم در اینجا شبیه به هم است: داشتن یک زندگی کاملا عادی. 
 
در شهر رقه اما هیچ مدرسه، دانشگاه و یا شغل دولتی وجود ندارد. پزشکان، معلم‌ها و وکلا از کار بیکار شده و اگر بخواهند مشغول به کار شوند باید اول عضو داعش شوند. 
 
عدم وجود پول در دست مردم این پیام را می‌رساند که کالای روزمره مانند موز و شکلات حکم کالاهای لوکس را دارند. آب و برق نیز قطع شده و زندگی را بسیار دشوارتر کرده است. 
 
با این حال، مردم همچنان به رستگاری از داعش امیدوارند. 
 
آن زن 27 ساله‌ی ساکن رقه می‌گوید: «من می‌خواهم وارد دانشگاه شوم... کار کنم و حقوق بگیرم. سپس صاحب خانواده شوم و کشوری آزاد داشته باشم... به ما کمک کنید زندگی‌مان را پیدا کنیم.»




زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟



زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟



زندگی در «پایتخت داعش» چگونه است؟





تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن