واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: «سياست تنگ نظرانه» و «كوتاه مدت» آن چيزي است كه محمد قلي يوسفي براي بيان اهداف دولت در برنامههايي ازقبيل بودجه و برنامه ششم استفاده ميكند.
به گزارش تراز ،محمدقلي يوسفي اقتصاددان اصلاح طلب با بيان اينكه نميتوان درمورد جزييات بودجهيي كه حتي لايحه آن نيز هنوز به مجلس نرفته است، بهروشني صحبت كرد و فقط ميتوان از بايدها و نبايدها حرف زد، ميگويد: «در حال حاضر ساختار اقتصادي و عوامل تورمزا همچنان دست نخورده باقي ماندهاند و حتي كوچكترين سنگي را به حركت در نياورده است و اكثريت قريب به اتفاق سياستهاي اقتصادي در جهت ظاهرسازي بوده است و نه اصلاح ساختاري. در چنين شرايطي دولت در بودجهنويسي با مشكلات زيادي روبهروست. از يك طرف قيمت نفت كاهش پيدا كرده و از منابع درآمدي دولت بهشدت كاسته است و از طرف ديگر نياز دولت به هزينهها بسيار بالاست و همواره بهجاي افزايش كارايي بهدنبال منابع درآمدي بوده است.»
«سياستتنگنظرانه» و «كوتاهمدت» آن چيزي است كه محمدقلي يوسفي براي بيان اهداف دولت در برنامههايي ازقبيل بودجه و برنامه ششم استفاده ميكند. او معتقد است: «وضعيت فعلي شرايط جديدي نيست و تا بوده اقتصاد ايران چنين بوده است اما شايد انتظارها از دولت يازدهم، اتخاذ رويكردي متفاوت از سنت پيشين بوده است. باوجود اين در شرايط فعلي هم گويا ما هيچ هدف بلندمدتي نداريم و سياستهاي مقطعي و كوتاهمدت را دواي همه دردها ميدانيم. بودجه سال95 درحالي درحال تدوين است كه قيمت و ميزان صادرات نفت با كاهش جدي مواجه است اما درمقابل هزينههاي دولت همچنان بالاست.»
يوسفي در توضيح راهكارهاي موجود براي جبران كسري بودجه اظهار ميكند: «دولت براي جبران كسري بودجه خود چند گزينه پيشرو دارد. استقراض دردسترسترين گزينه است كه هميشه هم دولتها از آن استفاده كردهاند. اما واقعيتي كه وجود دارد استقراض از منابع داخلي يا خارجي يا افزايش قيمت ارز هيچكدام به نفع بخش توليد نيست و هر كدام آنها به تعميق ركود منجر ميشوند كه مجددا دولت را در دام چالشهايي قرار ميدهد.»اما محمدقلي يوسفي چندان به تغيير شرايط حاضر خوشبين نيست و معتقد است انتخاب بين بد و بدتر ديگر تبديل به سرنوشت ايرانيان شده است. حالا هم دولت در بودجه95 براي جبران هزينههاي خود يا بايد به استقراض و افزايش قيمت ارز پناه ببرد يا شرايط سخت اقتصادي را بپذيرد. او همچنين ارائه همزمان برنامه ششم و بودجه را براي اقتصاد كشور مضر ميداند و ميگويد: در حالحاضر بهدليل عدم رفع كامل تحريمها وضعيت اقتصادي كشور در يك نوع بلاتكليفي بهسر ميبرد و چرا بايد يك برنامه توسعه 5ساله در شرايط اورژانسي تدوين شود درحالي كه ميتواند تنظيم و ارائه آن را به روزهاي بعد از لغو تحريمها موكول كرد كه وضعيت درآمدي دولت هم مشخصتر است و هم برپايه آن ميتواند براي بخشهاي مختلف اقتصادي كشور برنامهريزي كند.»
زمانبندی انتشار: 17 آذر 1394 - 10:49
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]