واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: یک جهان علیه یک داعش/ خاورمیانه و لشکرکشی نظامی از ترکیه و روسیه تا فرانسه و انگلیس و مستشاران ایرانی
روسیه در سوریه، ورود ترکیه به شمال عراق و لشکرکشی فرانسه و انگلیس به سوریه برای جنگ علیه داعش در کنار ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، ائتلاف چهارگانه ایران، روسیه، عراق و سوریه خاورمیانه را به عرصه ای برای یک جنگ تمار عیار علیه تروریسم تبدیل کرده است.
به گزارش نامه نیوز ، سه سال از ظهور و گسترش گروه تروریستی داعش در سوریه می گذرد، گروهی که دامنه آنچه خود خلافت اسلامی می خواند را به عراق، مصر، لیبی و تونس کشانده و عمق عملیات های تروریستی خود را به خاک اروپا و آمریکا کشانده است. گروهی که تهران را تهدید می کند، در پاریس حملات مرگبار صورت می دهد و در آمریکا رعب و حشت ایجاد می کند امروز با یک بسیج بین المللی برای نابودی مواجه شده است.
هرچند عملکرد ائتلاف ها و کشورهای مختلف در جنگ علیه داعش در خاورمیانه با سوالات و تردیدهای بسیاری مواجه است اما امروز آنچه بیش از پیش اهمیت دارد توقف گسترش و قدرت یافتن داعش است، گروهی که به گفته سازمان ملل متحد بیش از هزاران نفر را تاکنون در سرزمین های تحت کنترل خود به قتل رسانده است و قوانین فرون وسطایی را با انتساب آن به اسلام به اجرا درآورده است.
در حال حاضر قدرت های نظامی متفاوتی در جنگ علیه داعش در خاورمیانه حضور دارند، آمریکا، فرانسه، روسیه، انگلیس در کنار چندین کشور عربی و کردها و ترکیه که در شمال عراق و سوریه در جنگ با داعش هستند.
در ادامه نگاهی داریم به همه اطراف حاضر در جنگ علیه داعش.
آمریکا و متحدانش
آمریکا و شرکایش در ائتلاف بین المللی علیه داعش با انجام حدود 8 هزار و 216 حمله هوایی مواضع داعش را در عراق و سوریه هدف قرار داده اند. به گفته پنتاگون از 16 نوامبر تاکنون 2 هزار و 833 حمله علیه داعش در سوریه و 5 هزار و 383 حمله در عراق علیه داعش از سوی آمریکا و متحدانش در ائتلاف صورت گرفته است.
بر همین اساس تا ماه اکتبر گذشته، آمریکا بیش از 5 هزار و 473 حمله هوایی علیه داعش صورت داد این در حالی است که دیگر کشورهای حاضر در ائتلاف از جمله استرالیا، بلژیک،کانادا، دانمارک، فرانسه، اردن، هلند، انگلیس، بحرین، عربستان سعودی، ترکیه و امارات متحده عربی هزار و 574 حمله علیه داعش داشتند.
اکثر حملات هوایی ائتلاف بین المللی علیه داعش، در حدود 66 درصد از آن اهداف داعش در عراق را مورد حمله قرار داده اند.
دانستن اینکه دقیقا دیگر کشورهای حاضر در ائتلاف به غیر از آمریکا تا چه حد در حملات هوایی علیه داعش حضور دارند تا اندازه ای سخت است چرا که هر کشوری گزارشی از عملکرد خود را بر اساس جدول زمانی متفاوت و معیارهای متفاوت ارائه می دهد.
آمریکا به عنوان رهبر این ائتلاف این موضوع را بر عهده هرکشوری قرار داده است تا بر اساس اهداف خود در این ائتلاف حضور داشته باشند.
از سوی دیگر پارلمان های آلمان و انگلیس اخیرا طرح حمله به داعش و تشدید حملات علیه تروریسم در خاورمیانه را به تصویب رساندند تا ناو هواپیمابر شارلدوگل فرانسه عازم منطقه شود. حملات هوایی این دو کشور در سوریه علیه داعش از مدت ها پیش آغاز شده است و با انتقادات گسترده ای از سوی دولت اسد درحمله به اهداف ارتش این کشور مواجه است.
کشورهایی که مورد حمله داعش قرار گرفته اند
حملات فرانسه علیه مواضع داعش پس از حادثه تروریستی پاریس که به کشته شدن 130 نفر در فرانسه منجر شد و داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت، گزارش های خبری به درباره جزئیات دقیق جت های فرانسوی که شهر رقه در سوریه را هدف قرار می دهند را مورد تایید قرار داد. فرانسه پیش از حملات تروریستی پاریس نیز اهداف داعش را مورد حمله قرار داده بود.
برای اردن نیز به همین صورت بود. تا جایی که پس از انتشار یک ویدئو از سوی داعش در فوریه گذشته که نشان می داد یک خلبان اردنی در یک قفس به آتش کشیده می شود تلویزیون ملی اردن فیلم هایی از جنگنده های اردنی را نشان می داد که اهداف داعش در سوریه را مورد حمله خود قرار می دهند. نیروهای نظامی اردن عنوان کردند که مرکز آموزش داعش را هدف قرار داده اند.
در همان زمان، پس از انتشار ویدویی از سوی داعش که نشان می داد 21 شهروند مصری مسیحی در لیبی سر بریده می شوند، جنگنده های مصری به مواضع داعش در لیبی حمله کردند.
در ژولای گذشته نیز، ترکیه نخستین حمله هوایی خود را علیه داعش پس از حملات این گروه تروریستی در خاک ترکیه که بیش از 31 کشته بر جای گذاشت، صورت داد.
روسیه و ادامه حملات در سوریه
روسیه حملات هوایی در سوریه را در پاییز امسال آغاز کرد.
روسیه جت های جنگنده، تانک ،هلیکوپتر و دیگر تجهیزات نظامی خود را وارد سوریه کرده است. نیروی دریای روسیه همچنین حمله به اهداف داعش در سوریه را از ابتدای اکتبر آغاز کرد.
روسیه اعلام کرد که به اهداف داعش در سوریه حمله می کند اما آمریکا و دیگر کشورهای ائتلاف اعلام کردند که بسیاری از حملات روسیه در سوریه نیروهای مسلح مخالف بشار اسد راهدف قرار می دهد.
کردها و ایرانیان
پیچیدگی جنگ زمینی علیه داعش در سوریه و عراق حداقل برای آمریکا و متحدانش، در حضور ایران است. کشوری که به نیروهای نظامی در جنگ علیه داعش مشاوره نظامی می دهد.
حضور گسترده نیروهای ایران در عراق و سوریه و انجام عملیات های مستشاری موفقیت آمیز همگی منجر به آن شده است که ایران به یکی از نیروهای موثر و غیرقابل انکار مقابله با داعش و تروریسم در منطقه تبدیل شده است تا جایی که این موضوع به دعوت ایران برای حضور در کنفرانس حل بحران سوریه منجر و از سوی مقامات غربی نیز به آن اذعان شد.
نیروهای نظامی عراق و کردهای پیشمرگه در شمال عراق نیز در جنگ زمینی علیه داعش مبارزه می کنند.
ترکیه و سودای تجزیه عراق
اخیرا ترکیه نیز وارد جنگ علیه داعش شده است و نیروهای خود را به بهانه آموزش نیروهای کرد وارد شمال عراق کرده است. دولت عرا اما این حضور نظامی ترکیه را بدون مجوز و فاقد مشروعیت و نقض صریح حاکمیت عراق خوانده و خواستار خروج نیروهای آنکارا از این کشور شده است.
در مقابل دولت ترکیه اما تاکید کرده است که قصد خروج از عراق را ندارد. برخی از رسانه ها نیز در تشریح اهداف ترکیه برای حضور نظامی این کشور در عراق عنوان کرده اند که آنکارا به دنبال تجزیه شمال عراق و پیوست آن به خاک ترکیه هستند. امری که با تشدید جنگ داخلی در عراق و بحران سیاسی در این کشور می تواند در آینده نزیک دولت بغداد را تهدید کند.
۱۷ آذر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]