تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833560735
روایت 62 سال بی اعتمادی/3 رهبر انقلاب: دانشگاهها بخش لاینفک نهضت روحانیت در پیروزی انقلاب بود/ خصوصیت بارز جنبش دانشجویی استکبارستیز بودن آن است
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: روایت 62 سال بی اعتمادی/3
رهبر انقلاب: دانشگاهها بخش لاینفک نهضت روحانیت در پیروزی انقلاب بود/ خصوصیت بارز جنبش دانشجویی استکبارستیز بودن آن است
حضرت آیتالله خامنهای در توصیف جنبش دانشجویی میفرمایند:این جنبش دانشجوئی در کشور ما در تاریخِ ثبت شده و شناخته شده خود همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضد اختناق و به شدت عدالتخواه بوده است.
سرویس سیاسی خبرگزاری فارس در 16 آذر و سالگرد وقوع نخستین استکبارستیزی توسط دانشجویان این سرزمین در 62 سال قبل در پروندهای به روایت دلایل سالها بیاعتماد مردمان این خطه به آمریکا میپردازد. رهبر معظم انقلاب در آذرماه سال 1387 با حضور در دانشگاه علم و صنعت، وظایف دانشگاهیان و دانشجویان را تبیین کردند و در بخشی از سخنان خود به روایت تاریخچه جنبش دانشحویی در ایران پرداختند. متن زیر، «روایت آیتالله خامنهای از تاریخچه جنبش دانشجویی» در این سخنرانی است:
جنبش دانشجویی - در کشور ما تاریخ بسیار جالبی دارد. این را از این جهت میگویم و رویش تکیه میکنم که این حرکت باید ادامه پیدا کند و این چیزی نیست که بتواند متوقف بشود؛ چون کشور در شرائطی است و نظام جمهوری اسلامی، ساخت و ویژگیها و مختصاتی دارد که حتماً جنبش دانشجوئی در کنارش بایستی حضور داشته باشد. این جنبش دانشجوئی در کشور ما در تاریخِ ثبت شده و شناخته شده خود، همیشه ضد استکبار، ضد سلطه، ضد استبداد، ضد اختناق و بشدت عدالتخواه بوده است. این ممیزات جنبش دانشجوئی ما از روز اول است تا امروز. اگر کسی مدعی جنبش دانشجوئی باشد، اما این ممیزات را نداشته باشد، صادق نیست. دست جنبش دانشجوئی نمی تواند در دست کسانی باشد که در فلسطین قتل عام میکنند، در عراق جنایت میکنند، در افغانستان مردم را از دم تیغ میگذرانند؛ این جنبش دانشجوئی نیست. جنبش دانشجوئی خصلت و خاصیتش در کشور ما لااقل اینجور است - شاید در خیلی از کشورهای دیگر هم باشد - که ضد استکباری، ضد سلطه، ضد دیکتاتوری و طرفدار عدالت است. شروع این حرکت یا مقطع شناخته شده این حرکت، همین 16 آذر است. *16 آذر برای دانشجوی ضد آمریکا و ضد سلطه است جالب است توجه کنید که 16 آذر در سال 32 که در آن سه نفر دانشجو به خاک و خون غلتیدند، تقریباً چهار ماه بعد از 28 مرداد اتفاق افتاده؛ یعنی بعد از کودتای 28 مرداد و آن اختناق عجیب - سرکوب عجیب همه نیروها و سکوت همه - ناگهان به وسیله دانشجویان در دانشگاه تهران یک انفجار در فضا و در محیط به وجود میآید. چرا؟ چون نیکسون که آن وقت معاون رئیس جمهور آمریکا بود، آمد ایران. به عنوان اعتراض به آمریکا، به عنوان اعتراض به نیکسون که عامل کودتای 28 مرداد بودند، این دانشجوها در محیط دانشگاه اعتصاب و تظاهرات میکنند، که البته با سرکوب مواجه میشوند و سه نفرشان هم کشته میشوند. حالا 16 آذر در همه سالها، با این مختصات باید شناخته شود. 16 آذر مال دانشجوی ضد نیکسون است، دانشجوی ضد آمریکاست، دانشجوی ضد سلطه است.
بعد، از آن سال تا سال 42 - که شروع نهضت روحانیت و نهضت دینی و اسلامی در کشور ماست - جنبش دانشجوئی کم و بیش تحرکاتی دارد. من یادم است سالهای 38 و 39 و 40 و ...، دانشجوها تحرکاتی داشتند، منتها بشدت سرکوب میشد و اجازه نمیدادند بروز پیدا کند؛ تا نهضت روحانیت در سال 1341 و اوجش در سال 42 شروع شد، که اینجا باز شما نشانه جنبش دانشجوئی را مشاهده میکنید؛ یعنی در تمام پانزده سالی که بین 1342 است که شروع نهضت روحانیت باشد، تا 1357 که پیروزی انقلاب اتفاق افتاد، شما در همه جا و دوشادوش روحانیت و در کنار او، جنبش دانشجوئی را مشاهده میکنید. دانشگاههای کشور، محیط های دانشجوئی کشور، مرکز تحرک و فعالیت است و یکی از بازوهای اساسی نهضت در تمام طول این مدت - که این را ما از نزدیک هم خودمان شاهد بودیم؛ هم دوستانی که در کار نهضت و مبارزات بودند و هم همه این را تجربه کردهاند و آزمودهاند - دانشجویانند. بنابراین، دانشگاهها یک بخش لاینفک از نهضت روحانیت بودند. البته در دانشگاهها جریانهای الحادی و ضد دینی و مارکسیست و غیره هم بودند، لکن آن حرکت غالب، مربوط بود به دانشجوهای مسلمان. لذا گروههائی که تشکیل میشد - گروههای مبارز - و کارهائی که انجام میگرفت مثلاً در زندانها - این زندانهای گوناگون در سالهای مختلف که ما خودمان تجربه کردیم - در همه جا، دانشجوها هم حضور داشتند؛ یعنی روحانیون و دانشجویان عمدهی زندانیها را تشکیل میدادند. همین موجب شد که ما روحانیون مشهد، علمای مشهد و جمع کثیری از مردم مشهد در سال 57، قبل از پیروزی انقلاب، وقتی میخواستیم تحصن انجام بدهیم، این تحصن در مرکز دانشگاهی پزشکی امام رضا انجام گرفت؛ یعنی مرکزیت دانشگاه. در تهران هم تحصنِ علما و روحانیون و انقلابیون و مبارزین برای ورود امام - که در ورود ایشان تأخیر شده بود - در دانشگاه تهران انجام گرفت. اینها نشاندهندهی نقش دانشگاه و نقش دانشجوست، تا انقلاب پیروز شد.
بعد از پیروزی انقلاب این حرکت دانشجوئی - جنبش دانشجوئی، حضور دانشجوئی - صحنهی عجیبی است. در همان ماههای اول، مسئلهی تشکیل سپاه پاسداران و حضور فعال دانشجویان در سپاه است و به فاصلهی چند ماه، تشکیل جهاد سازندگی به وسیلهی خود دانشجوهاست، که خود دانشجوها جهاد سازندگی را تشکیل دادند و خودشان آن را توسعه دادند؛ خودشان آن را پیش بردند، که یکی از برکات و افتخارات نظام اسلامی، جهاد سازندگی بود. چند ماه بعد از این، موج دوم حضور دانشجویان در مواجهه و مقابلهی با عناصر مسلحی بود که دانشگاه را لانهی خودشان کرده بودند، که اتفاقاً خیلی از آنها غیر دانشجو بودند و همین دانشگاه تهران تبدیل شده بود به مرکز تسلیحات و تفنگ و مهمات و نارنجک! آنها این وسائل را جمع کرده بودند برای اینکه با انقلاب مبارزه کنند. کسی که توانست اینها را از دانشگاه تهران ازاله کند، خود دانشجوها بودند؛ حرکت عظیم دانشجوها که اینجا هم خودش را نشان داد.
سال 59 با شروع دفاع مقدس، حضور دانشجوها در جبهه است که نمونههای مختلفی از آن وجود دارد که یکی از آنها همین حاج احمد متوسلیان و امثال اینها بودند که بلند شدند رفتند منطقهی غرب در کردستان، در عین غربت - بنده در همان ماههای اول جنگ، پنج شش ماه بعد از اول جنگ، منطقهکردستان را از نزدیک دیدم؛ گرد غربت آنجا بر سر همه کأنه پاشیده شده بود - و در تنهائی، بیسلاحی و با حضور فعال دشمن و بمباران دائمی دشمن، این مخلصترین نیروها در آنجا کارهای بزرگی را انجام دادند که قبل از عملیات فتحالمبین - عملیاتی که این سردار بزرگوار و دوستانش انجام دادند - عملیات محمد رسولاللَّه (صلّی اللَّه علیه و اله و سلّم) را انجام دادند که آن، یک نمونه از حضور دانشجویان است. یک نمونهی دیگر دانشجوهائی هستند که در ماجرای هویزه حضور پیدا کردند که آن دانشجوها را هم بنده، تصادفاً در همان روزی که اینها داشتند میرفتند - روز 14 دی - به طرف منطقهی نبرد و درگیری، دیدم؛ شهید علمالهدی و شهید قدوسی و دیگران. این مربوط به سالهای 60 و 61 است که البته ادامه پیدا کرد تا آخر جنگ. یعنی واقعاً یکی از بخشهای تأمین کنندهی نیروهای فعال ما در طول دوران هشت سال دفاع مقدس، دانشگاهها بودند. بعد هم که در همان اوائل دههی 60، وقتی بازگشائی دانشگاهها انجام شد، جهاد دانشگاهی تشکیل شد که یکی از نقاط حساس و یکی از مراکز مایهی افتخار، جهاد دانشگاهی است. قبل از اینها هم در سال 58، تسخیر لانهی جاسوسی به دست جنبش دانشجوئی است.
حالا دانشجو به حیث دانشجو، عضو جنبش دانشجوئی است. ممکن است آن کسی که خودش در تسخیر لانه جاسوسی فعال بوده، بعد از مدتی از کار خودش پشیمان شود - کمااینکه ما پشیمانشدههائی هم داریم! خیلی از کسانی که در جنبش دانشجوئی حضور داشتند، در برههی دیگری، گرفتاریهای زندگی و انگیزههای مختلف، ثبات قدم را از اینها گرفت - لکن حرکت بزرگ مربوط به دانشجوست، که این حرکتِ تسخیر لانهی جاسوسی یکی از مهمترینِ این حرکات است.
حالا این یک تاریخچه است، تا امروز هم ادامه دارد. در تمام دورانهای مختلف، در طول انقلاب، حوادث گوناگون، لحظههای حساس و خطیر، حضور دانشجویان مؤمن، متعهد، عدالتخواه، باگذشت، توانسته فضا را در جهت صحیح هدایت کند. این برداشت من از جنبش دانشجوئی و نگاه من به جنبش دانشجوئی است: ضد استکباری، ضد فساد، ضد اشرافیگری، ضد حاکمیت تجملگرایانه و زورگویانه، ضد گرایشهای انحرافی؛ اینها خصوصیات جنبش دانشجوئی است. در همهی این سالهای انقلاب، حضور دانشجویان در این صحنهها، حضور فعال و مؤثری بوده. دانشجوها گفتمانساز بودهاند، فضای فکری ساختهاند، گفتمانهای سیاسی و انقلابی را در جامعه حاکم کردهاند، که در موارد زیادی این وجود داشته.
البته من قضاوتم روی بدنهی دانشجوست. ممکن است افرادی، بخشهائی از مجموعهی دانشجوئی جور دیگری باشند. نه تعجب میکنیم، نه انکار میکنیم؛ مطمئناً این است؛ اما بدنهی دانشجوئی، طبیعت کار دانشجوئی و روحیهی دانشجوئی، اینی است که عرض کردم. دانشجو ضد ظلم است، ضد استکبار است، ضد سلطهی خارجی است، عاشق آرمانهای بزرگ است، امیدوار به رسیدن به این آرمانهاست. در واقع حضور قشر جوان، بخصوص دانشجو، موتور حرکت یک جامعه است. باید دانشجوها همیشه به این توجه داشته باشند و روی او برای آیندهی کشور حساب کنند. انتهای پیام/
http://fna.ir/UXCFW8
94/09/16 - 17:13
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]
صفحات پیشنهادی
روایتی از نامه یک جوان انگلیسی به رهبر انقلاب
روایتی از نامه یک جوان انگلیسی به رهبر انقلاب من میدانم و داستانهایی از شما شنیدهام که چقدر شما بد هستید اما من اینطور از شما انتظار ندارم و همیشه نوعی بزرگ شدهام که به اعتقادات مذهبی دیگران احترام بگذارم به گزارش فرهنگ نیوز در ویرایش جدید کتاب «مسیح در شب قدر»روایتی از ژشتپوتین در دیدار با رهبر انقلاب
روایتی از ژشتپوتین در دیدار با رهبر انقلاب آیتالله سید احمد خاتمی درباره دیدار پوتین با رهبر معظم انقلاب گفت پوتین به طور مداوم در ملاقاتهای خود با سران دیگر کشورها دارای ژست است و اخم میکند اما وقتی که با رهبر عزیزمان ملاقات داشتند با دستهای بسته مانند یک دوست پای صحبتهاروایت 62 سال بیاعتمادی-1 چرا آمریکا قابل اعتماد نیست؟/ مبارزه با آمریکا خردمندانه و منطقی یا شعاری و احساسی؟
روایت 62 سال بیاعتمادی-1چرا آمریکا قابل اعتماد نیست مبارزه با آمریکا خردمندانه و منطقی یا شعاری و احساسی مبارزه با استکبار در انقلاب اسلامی یک حرکت معقول و منطقی و دارای پشتوانه علمی و یک حرکت خردمندانه است برخلاف آنچه بعضی می خواهند وانمود بکنند که این یک حرکت شعاری و احساروایت 62 سال بیاعتمادی/ گفتگوی تفصیلی فارس با مهدی عبدخدایی: منافع ملی ایران در ضدیت با آمریکاست/ این کدخدا س
روایت 62 سال بیاعتمادی گفتگوی تفصیلی فارس با مهدی عبدخدایی منافع ملی ایران در ضدیت با آمریکاست این کدخدا سیری ناپذیر استدبیرکل جمعیت فدائیان اسلام با بیان اینکه منافع ملی ما در دشمنی با سود برده است گفت این کدخدا غارتگر و بیرحم است و نباید اجازه داد آمریکا وارد کشور شود گرآیت الله کعبی: نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی تابلوی جهان نمای نجات بخش است
آیت الله کعبی نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی تابلوی جهان نمای نجات بخش است تهران - ایرنا - عضو مجلس خبرگان رهبری گفت دومین نامه رهبر معظم انقلاب اسلامی به جوان غربی دومین نامه بیداری بخش است که ریشه مشکلات را برای جوانان حقیقت طلب آشکار می کند و درواقع تابلوی جهان نمای نجماجرای نخستین نامهنگاری رهبر انقلاب با جوان غربی در سال ۵۹
ماجرای نخستین نامهنگاری رهبر انقلاب با جوان غربی در سال ۵۹تاریخ انتشار شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۱ ۴۶ جوان مسیحی انگلیسی در سال ۵۹ به بهانه تسخیر لانه جاسوسی به ایرانیها اعتراض کرده و از آقا خواسته بود که جواب نامهاش را بدهند آقا هم جواب جالبی مرقوم کردند که شباهت&zتصویری از دیدار 18 سال پیش پدر بشار اسد با رهبر معظم انقلاب
تصویری از دیدار 18 سال پیش پدر بشار اسد با رهبر معظم انقلاب سیاست > رهبری - حافظ اسد رئیس جمهور سابق سوریه برای یک دیدار رسمى در 10 مرداد سال 76 به ایران آمد در این دیدار علاوه بر رهبر معظم انقلاب آیتالله هاشمی رفسنجانی نیز به عنوان رییس جمهور وقت در جلسه حضور داشمحمدرضا صادق: نامه رهبری به جوانان غربی نسخه شفابخش برای درمان ویروس تروریسم است
محمدرضا صادق نامه رهبری به جوانان غربی نسخه شفابخش برای درمان ویروس تروریسم است سیاست > دولت - باشگاه خبرنگاران جوان نوشت مشاور رسانههای رئیس جمهور گفت نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی نسخه شفابخش برای درمان ویروس تروریسم است محمدرضا صادق مشاور رسانهای ردرخواست رهبر انقلاب از جوان انگلیسی چه بود؟
ماجرای نخستین نامهنگاری رهبر انقلاب با جوان غربی در سال ۵۹ درخواست رهبر انقلاب از جوان انگلیسی چه بود جوان مسیحی انگلیسی در سال 59 به بهانه تسخیر لانه جاسوسی به ایرانیها اعتراض کرده و از آقا خواسته بود که جواب نامهاش را بدهند آقا هم جواب جالبی مرقوم کردند که شباهتهایی بهنخست وزیر مجارستان با رهبر انقلاب دیدار کرد +عکس
تراز نخستوزیر مجارستان صبح امروز با رهبر معظم انقلاب دیدار کرد به گزارش تراز ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان صبح امروز سهشنبه با حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار کرد منبع پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری زمانبندی انتشار 10 آذر-
سیاسی
پربازدیدترینها