واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گاردین: کمپین توئیتری علیه اسلام هراسی
روزنامه گاردین در گزارشی به قلم "رمونا الی" (Remona Aly ) و با اشاره به حادثه ایستگاه مترو " لیتون استون" لندن نوشت: مسلمانان همیشه این گونه حوادث دلخراش را محکوم کرده اند.
به گزارش نامه نیوز، پس از حادثه ایستگاه "لیتون استون" که طی آن فردی مسلح به چاقو شنبه شب چند نفر را مجروح کرد، کمپینی در شبکه های اجتماعی بویژه شبکه توئیتر برای مخالفت با افراط گرایی و اسلام هراسی به راه افتاد که هزاران نفر را به خود جذب کرد.
به گزارش ایرنا گاردین چاپ لندن درباره فراگیر شدن این کمپین نوشت: پس از حمله یک فرد مسلح به چاقو در ایستگاه مترو "لیتون استون" در شرق لندن، فردی که شاهد ماجرا بود فریاد زد " تو مسلمان نیستی". وقتی فیلم این حادثه در شبکه های اجتماعی منتشر شد، این جمله به سرعت به نمادی برجسته از اتحاد پیشرو تبدیل شد. در میان صدها هزار توییت و پیام که در این مورد منتشر شده است، این نظرات وجود دارد که حمله کننده با چاقو، هیچ ارتباطی با دین ندارد.
«بیشتر این پیام ها نشان از غرور حمایت از لندن از سوی افراد با مذاهب گوناگون دارد. در بخشی از این پیام ها که در شبکه های اجتماعی منتشر شده، آمده است "من از اینکه لندنی هستم، بسیار مغرورم" و یا " یک مسلمان واقعی هیچ گاه افراد بی گناه را نمی کشد"، " هیچ گاه مثل امروز به لندنی بودن خود افتخار نکرده بودم" و " تو مسلمان نیستی بلکه مایه شرمساری ما هستی".»
در ادامه گزارش گاردین آمده است: " این اولین بار نیست که مردم نسبت به بخش تاریک این گونه حوادث، توجه نشان داده و در برابر نیروهای شرور برای اختلاف افکنی، مقاومت کرده اند. پس از حوادث تروریستی پاریس، مردم فرانسه هم با ایجاد شعار " درهای باز" به این گونه اقدامات واکنش نشان داده بودند. این حرکات از جنس اتحاد بود هنگامی که بدان احتیاج بود. در سپتامبر امسال نیز در ماجرای "احمد محمد" نوجوان مسلمان آمریکایی از سوی معلم خود متهم به ساختن بمب ساعتی شده بود، شعار "همراه با احمد" در آن زمان در شبکه های اجتماعی انتشار یافت، که نشان از حس دلسوزی و برادری با همه جوانان آمریکایی را داشت. احمد محمد دانش آموز 14 ساله مسلمان در ایالت تگزاس آمریکا سعی داشت با نشان دادن ساعت کاردستی به معلم خود، توانایی ها و استعدادهایش را به مسئولان مدرسه نشان دهد ولی مسئولان مدرسه وی را به ساختن بمب متهم کرده و پلیس را فراخواندند.
خانم رمونا الی در ادامه گزارش خود نوشته است: در استرالیا نیز بعد از بحران گروگان گیری در سیدنی شعار برجسته " من با تو رانندگی خواهم کرد"، گسترش پیدا کرد که نشان از حس همدردی با شهروندان مسلمان بود تا آنها احساس امنیت کنند. این پیام آنها برای من که خود یک مسلمان هستم مانند ریسمانی محکم به من متصل می شد. من به عنوان یک مسلمان از دردی دوگانه و دردناک در رنج بوده ام زیرا از یک سو، این گونه حوادث تروریستی، همنوعان ما را آزار می دهد و از سوی دیگر، این تبهکاران با سوء استفاده از دین، اقدامات مشمئزکننده خود را علیه هر کس از جمله شهروندان مسلمان انجام می دهند.
گاردین افزود:" مشکلات دامنه داری که مسلمانان جوامع اروپایی در هنگام بروز این گونه حوادث خشونت بار با آن مواجه هستند، در این شعارها بخوبی آشکار می شود. مسلمانان همیشه چنین حوادثی را محکوم کرده اند. انتشار شعارهای نمادین اطمینان می دهد که این گونه اقدامات و اعتقادات افراطی، بر روی اکثریت جامعه تاثیری ندارد. فرد مسلح در ایستگاه مترو "لیتون استون" گفته است که برای حمایت از سوریه دست به چنین کاری زده است حال آنکه مردم سوریه از این به اصطلاح "حمایت" بهت زده خواهند شد.
امروز جامعه اروپا پس از 14 سال زندگی در میان حوادث تروریستی و تخریب های ثانویه آن و نیز تبعات حاصل از آن میان قشرهای جامعه، این حقیقت را درک کرده است که عقیده ساختگی و مضحک "ما" در برابر " آنها" رنگ باخته است. تبهکاران افراطی مالکیتی بر هیچ دین، کشور، جامعه و افکار عمومی ندارد."
این روزنامه انگلیسی می افزاید: "همان گونه که در یکی از این پیام های توئیتری آمده بود، اسلام هراسان و نژادپرستان با انتشار شعارهای خوب و نمادین، مخالف هستند. آنها به اندازه داعش، دوستدار اختلاف و شکاف هستند. همه این پیام ها حاوی این حقیقت است که جامعه اشتیاق به اتحاد دارد. مردم اختلاف بیشتر را دوست ندارند. مردم لندن، انگلیسی ها، فرانسوی ها، آمریکایی ها و مردم استرالیا و سایر نقاط، هر که باشند هرگاه با تهدید مواجه شوند، با اتحاد در کنار یکدیگر می ایستند."
۱۶ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]