واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: معاون مركل: عربستان به حمايت از افراطگرايي پايان دهد
دو روز پس از آنكه آژانس اطلاعات فدرال آلمان هشدار داد وزير دفاع عربستان تهديدي عليه ثبات خاورميانه است، ديروز نيز معاون صدراعظم آلمان گفت كه عربستان بايد حمايت مالي از مساجد گروههاي تندرو خارج از اين كشور را كه به گسترش افراطيگري متهم هستند، متوقف كند.
دو روز پس از آنكه آژانس اطلاعات فدرال آلمان هشدار داد وزير دفاع عربستان تهديدي عليه ثبات خاورميانه است، ديروز نيز معاون صدراعظم آلمان گفت كه عربستان بايد حمايت مالي از مساجد گروههاي تندرو خارج از اين كشور را كه به گسترش افراطيگري متهم هستند، متوقف كند. پس از حملات پاريس بدبيني به سياستهاي رياض در حمايت از تروريسم افزايش يافته است.
به گزارش «جوان»، گسترش دامنه حملات تروريستي به كشورهاي غربي موجي از نگراني را در بين مقامات اين كشورها ايجاد كرده است. پس از حملات تروريستي پاريس كه اروپا را در شوك فرو برد موجي از انتقادها از رژيم عربستان سعودي كه حامي اصلي تكفيريها در منطقه به شمار ميرود برانگيخته است. آلمان كه رهبري اروپا را با خود يدك ميكشد از گسترش حملات تروريستي به اين قاره نگران است و به همين منظور سعي دارد با ريشههاي افراطيگري در اروپا مقابله كند. زيگمار گابريل، معاون صدراعظم آلمان روز يكشنبه اعلام كرد عربستان بايد حمايت مالي از مساجد گروههاي تندرو خارج از اين كشور را كه به گسترش افراطيگري متهم هستند، متوقف كند. گابريل در مصاحبه با روزنامه بيلد آم زونتاگ آلمان گفت: «در عين حال بايد با صراحت به عربستان اعلام كنيم زمان تظاهر به ناديده گرفتن مسائل به پايان رسيده است.» گروههاي وهابي متهم هستند با تبليغات خود و معرفي نسخه افراطي از اسلام به افراد و گروههاي تندرو مانند اسامه بن لادن و گروه تكفيري داعش انگيزه دادهاند. گابريل كه رهبري حزب چپ ميانه سوسيال دموكرات آلمان را برعهده دارد، خواستار برداشتن گامهاي تعيين كننده در آلمان عليه مساجد تندرو مرتبط با گروههاي سلفي افراطي شد. پيشتر همزمان با موج گسترده پناهجويان به اروپا، رژيم آل سعود به مقامات آلماني پيشنهاد داده بود به ازاي هر صد پناهجويي كه وارد اين كشور ميشود، يك مسجد براي آنها بسازد كه با مخالفت رهبران مذهبي آلمان مواجه شد. آلمان پيشتر اعلام كرده بود تا پايان سال 2015، نزديك به 800 هزار پناهجو را در خاك خود ميپذيرد ولي حملات پاريس رهبران اين كشور را وادار به بازنگري در سياستهاي پذيرش مهاجران كرد. مقامات آلمان دريافتهاند اين كشور هنوز در مركز توجه گروههاي تروريستي قرار دارد و همين مسئله نيز نگراني مردم آلمان را برانگيخته است. گابريل در ادامه با تهديد خواندن بنيادگرايي گفت: «خطر اين بنيادگرايي افراطي كه در مساجد سلفي رخ ميدهد از افراطي گري گروههاي دست راستي كمتر نيست.» اين اظهارات يك روز پس از آن اعلام شد كه دولت آلمان گزارش آژانس اطلاعات فدرال آلمان عليه سياستهاي عربستان را رد كرده بود. در گزارشي كه آژانس اطلاعات فدرال آلمان روز جمعه منتشر كرده بود، ضمن اشاره به مواضع اخير و خشن عربستان سعودي نسبت به ايران و گسترش دخالتهاي نظامي در خاورميانه اعلام كرده بود: «مواضع محافظهكارانه سياسي رهبران پيشين خاندان سلطنتي عربستان اكنون با سياستهاي جديد مداخلهجويانه جايگزين شده است.» به گزارش روزنامه تايمز، اين آژانس همچنين هشدار داد: «تمركز محمد بن سلمان، وزير دفاع عربستان بر سياست خارجه و امور اقتصادي اين خطر را به صورت بالقوه افزايش ميدهد كه وي در جريان حيات پدرش به منظور تقويت جايگاه خود خشم ديگر اعضاي خاندان سلطنتي و مردم را برانگيزد و مناسبات با شركا و دوستان منطقهاي عربستان را نيز پرتنش كند.» عربستان در سالهاي اخير با حمايت از گروههاي افراطي در منطقه به تشديد تنشها دامن زده است كه تهديدات آن نه تنها خاورميانه بلكه كل جهان را تهديد ميكند و اين مسئله واكنش مقامات ساير كشورها را در پي داشته است. پس از حملات تروريستي پاريس بدبيني غرب به سياستهاي رياض افزايش يافته است و حتي عاملان تروريستي هفته گذشته در ايالت كاليفرنياي امريكا كه طي آن 36 تن كشته و زخمي شدند نيز تابعيت عربستاني داشتند. دو هفته پيش نيز روزنامه نيويورك تايمز از عربستان سعودي به عنوان «داعش سفيد» نام برد و آن را همرديف با تكفيريهاي داعش قرار داد.
جلوگيري از تفكرات وهابي
خطر افراطگرايي سبب شده مقامات آلمان با جديت با آن مقابله كنند. توماس اوپرمن رهبر گروه پارلماني حزب سوسيالدموكرات نيز خواستار اقداماتي عليه تبليغات گروههاي سلفي شد و اين تبليغات را بر خلاف قانون آزاديهاي اوليه در قانون اساسي آلمان دانست. اوپرمن گفت: «ما از كمك عربستان به ساخت يا حمايت مالي از مساجدي كه تفكرات وهابيها را انتشار ميدهند، جلوگيري خواهيم كرد.» اوپرمن گفت كه وهابيت ايدئولوژي داعش را فراهم كرد و در كشورهاي ديگر باعث به افراط كشيده شدن مسلمانان ميانهرو ميشود و اين چيزي است كه ما به آن نياز نداريم و در آلمان نميخواهيم. گسترش تفكرات افراطگرايي در اروپا به زيان مسلمانان حاضر در اين قاره نيز سبب شده است تا جايي كه جنبش افراطي «پگيدا» كه سياستهاي ضد مهاجرتي عليه مسلمانان دارد، در يكسال گذشته تظاهرات گستردهاي را عليه مسلمانان انجام داده است. ترس از تكرار حملات تروريستي در اروپا مقامات اروپايي را به تغيير در رويكرد ضد تروريستي خودشان واداشته است و فرانسه، انگليس و آلمان حملات خود به تكفيريهاي داعش در سوريه را آغاز كردهاند. آلمان پس از جنگ جهاني دوم اقدامات برون مرزي خود را محدود كرده بود. روز جمعه پارلمان آلمان با حملات اين كشور به داعش در سوريه موافقت كرد و به گفته مقامات آلمان قرار است حدود هزار و 200 نيروي نظامي براي انجام عمليات پشتيباني و مستشاري به سوريه اعزام شوند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]