واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي: عرفان امام(ره) عنوان افتخارآميزي براي برنامههاي فرهنگي ما است
خبرگزاري فارس: رييس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در همانديشي جايگاه عرفان و تصوف در فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور با تأكيد بر عرفان امام خميني(ره) گفت: عرفان امام خميني(ره) عنوان افتخارآميزي در رأس تمام برنامههاي فرهنگي در سطح جهان است.
به گزارش خبرگزاري فارس، به نقل از اداره كل روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، همانديشي جايگاه عرفان و تصوف در فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور با تأكيد بر عرفان امام خميني(ره) با سخنان مهدي مصطفوي مشاور رئيس جمهور و با حضور اساتيد حوزه و دانشگاه صبح امروز در تهران آغاز به كار كرد.
در اين همانديشي مصطفوي مشاور رئيس جمهور با اشاره به اينكه امروزه اقبال و توجه جهانيان به مقوله عرفان و آثار عرفا رو به افزايش گذاشته و آثار عارفان مسلمان در غرب و كشورهاي اسلامي خوانندگان فراواني يافته است، گفت: رهبر فقيد انقلاب اسلامي كه در آستانه سالگرد ارتحال ملكوتي ايشان بسر مي بريم، به موازات دقت نظري كه در مقولاتي چون فقه و سياست و اجتماع داشتند، خوشبختانه خود از عرفاي طراز اول جامعه ما و جهان اسلام به شمار مي روند.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در خصوص ابعاد عرفاني حضرت امام خميني(ره) و نامه ايشان به گورباچف گفت: حضرت امام (ره) در نامه معروف خود به گورباچف از شيخ اكبر، محيي الدين ابن عربي بنيانگزار عرفان نظري ياد مي كنند و به گورباچف توصيه مي كنند تعدادي از افراد تيزهوششان را براي آشنايي با نظرات اين بزرگمرد، چندسالي به قم بفرستند.
مصطفوي با تشريح ابعاد مختلف عرفان امام خميني گفت: عرفان مورد نظر امام خميني (ره) عرفاني است كه به قول شهيد مطهري در عرصه اجتماع تصوف ناميده مي شود و در كشورهاي ديگر، در قالب نهادها، جمعيتها و مراكز گوناگون بروز مي يابد. بيشتر اين جمعيتها با قرابتشان به انديشه اهل بيت(ع) شناخته مي شوند و تلاش مي كنند سلسله نسب خود را به اميرالمؤمنين علي(ع) برسانند. البته ظهور برخي عارف نماها و عرفانهاي كاذب نيز مراقبت اهل نظر رسولين فرهنگي را براي شناسايي و معرفي آنها براي تشخيص سره از ناسره ضروري مي نمايد.
مصطفوي تاكيد كرد: با مطالعه و پژوهشي اندك به راحتي مي توان دريافت كه ما در اين زمينه با ظرفيتي بسيار قابل توجه روبرو هستيم. حضور گونه هاي صوفيانه و طريقتهاي عرفاني از يك سو، اقبال به عرفان و مطالعه آثار عارفان برجسته از سوي ديگر بيش از هر چيزي، ما را به تأمل جدي در نقش و جايگاه عرفان در فرهنگ بشري وامي دارد و اينكه چگونه مي توان با تعامل با اهل عرفان به ارزشهاي متعالي اسلامي تبلوري عيني و اجتماعي بخشيد. آيا عرفان مي تواند با ايفاي نقش اصيل خود انسان معاصر را در مرتفع ساختن يأس و نگراني ياري رساند؟ بازتابهاي احتمالي انگيزه عادلانه عرفان در سوق جامعه انساني به توحيد، دين و عدالت چه مي تواند باشد؟
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: امروز پس از ناكامي مدرنيسم و پست مدرنيسم ديگران نيز به اين باور رسيده اند كه قطعاً يكي از راههاي شناخت و كسب معرفت و دست يافتن به حقايق عالم هستي از طريق خودسازي عارفانه است كه زمينه دريافت الهام، اشراق و كشف و شهود را فراهم مي سازد.
مصطفوي در پايان خاطر نشان كرد: شايد بتوان از گذر احترام به روح تصوف و عشق ورزي به تعاليم عرفاني، تعلقي عميق در نزد گروه پرشماري از مخاطبان آموزههاي عرفان اسلامي ايجاد كرد و دغدغه بهبود سرنوشت جامعه انساني را در سطحي گسترده با الهام از ارزشهاي متعالي دين مقدس اسلام در قالب عرفان و تصوف محقق ساخت و آموزه عرفان اسلامي را به مثابه آرماني تعريف كرد كه با اهتمامي تام بر پايه عقلانيت بر آن است كه رسالت باطني عرفان را جلوه عيني بخشد.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با اشاره به برگزاري هم انديشي جايگاه عرفان و تصوف در فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور با تاكيد بر عرفان امام خميني گفت: اين كوششهاي اندك اگر با تأسي به تعاليم حقيقي همراه شود مي تواند عنوان افتخارآميزي در رأس تمام برنامه هاي فرهنگي در سطح جهاني باشد.
در اين هم انديشي يك روزه سيد يحيي يثربي ، فتح الله مجتبايي ، محمد جعفر علمي، محمد باقر كريميان ، محمد رضا اسفنديار ، شهرام پازوكي ، حجت الله جودكي، مصطفي اميدي، و غلام وفايي پيرامون جايگاه عرفان و تصوف در فعاليتهاي فرهنگي خارج از كشور با تاكيد بر عرفان امام خميني مقاله ارائه خواهند كرد.
اين هم انديشي يك روزه به همت مركز مطالعات فرهنگي بينالمللي در مجتمع امام خميني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار ميشود.
انتهاي پيام/
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]