تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 27 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بى گمان شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت، كينه،وفريبكارى پاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806759420




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا مهاجرت که می‌تواند مثبت باشد، در ایران عواقب منفی دارد؟!


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: چرا مهاجرت که می‌تواند مثبت باشد، در ایران عواقب منفی دارد؟!
مهاجرت، یعنی جابهجایی از یک محل جغرافیایی به محل دیگر برای کار یا زندگی که می‌تواند منجر به تغییر دائم یا موقت محل سکونت شود، این پدیده در کنار مزیت‌هایی که دارد، عنوان یک آسیب اجتماعی نیز تلقی می‌شود.
آفتاب : رسول دادخواه- آسیب شناسی اجتماعی به هر نوع عمل فردی یا جمعی گفته می‌شود که منجر به نابسامانی یا هنجارهای رفتاری در جامعه و باعث بی نظمی و پیامدهای نامطلوب شود. 


مهاجرت به عنوان یکی از آسیب‌های اجتماعی، هم برای جامعه و هم برای فرد ایجاد مشکلات می‌کند. چون فرد مهاجر و خانواده‌اش لازم است که یکسری تغییرات خاصی را در زندگی خود اعمال نمایند و با آنها مطابقت و سازگاری داشته باشد.


این آسیب‌ها به علت تفاوت در فرهنگ، آداب و رسوم، رفتارهای اجتماعی، قوانین و مقررات، شرایط و موقعیت‌های مختلف جغرافیایی و چگونگی مطابقت و سازگاری فرد مهاجر بوجود می آید.


یکی از عوامل مهمی که باعث بوجود آمدن این آسیب اجتماعی می‌شود، این است که فرد مهاجر به علت نداشتن شغل مناسب برای ادامه حیات و تامین مخارج زندگی و به دلیل ناتوانی و ضعف بسیار، تحت شرایط موجود و به تصور اینکه کسی آنان را نمی‌شناسند و هیچ گونه کنترلی توسط دیگران روی آنها نیست، بدون ترس و تمایل بیشتری، اقدام به آسیب‌های اجتماعی می‌کنند. حضور و تجمع مهاجران در مناطقی مانند: اطراف پایانه‌های اتوبوس‌های بین شهری، ایستگاه‌های راه آهن، پارک ها و بوستان‌ها، موجب می‌شود که یک محیط مناسب و مساعد برای افزایش آسیب‌های اجتماعی ایجاد گردد. 


مهاجرت روستائیان به شهرها، به خصوص مهاجرانی که به کشورهای پیرامونی مهاجرت می‌کنند، علاوه بر آثار نامطلوب اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، فشارهای روانی زیادی بر روی مهاجران باقی می گذارد. 


به جهت دورشدن از وطن خود و قرار گرفتن در محیطی تازه، مهاجران با نوعی حالت بیگانگی و انزوا مواجه می‌شوند که خود این نیز می‌تواند زمینه ساز بروز انحرافات و آسیب اجتماعی شود. اکثر مهاجران به علت عدم مهارت و تخصص کاری‌، مجبور می‌شوند به سمت کارهای کاذب مانند: دستفروشی روی آورند و به این ترتیب، به افزایش بیکاریهای پنهان کمک می‌کند.


از مشکلات دیگر مهاجرت مشکلات اقتصادی و سیاسی برای دولت هاست. به عنوان مثال: هنگامی که روستائیان به شهرها مهاجرت می‌کنند، بیشتر آنان را جوانان و مردان تشکیل می‌دهند که موجب خالی شدن روستاها از نیروی فعال و جوان شده و کاهش تولیدات کشاورزی و دامی را در پی خواهد داشت. روستاها به خاطر مهاجرت، اکثر نیروهای سازنده خود را که افراد پرتوان ـ چه از نظر جسمی و چه از جهات اقتصادی ـ هستند، از دست می‌دهد و چه بسیار روستاها و آبادی ها که در اثر مهاجرت خالی از سکنه شده‌اند و چه زمین‌هایی که زمانی بخش عمده‌ای از نیازهای مواد غذایی جامعه را تامین می‌کردند، در اثر مهاجرت، به زمین‌های بایر و لم یزرع تبدیل شده‌اند و تولید کننده‌ترین نیروی جامعه روستایی به مصرف کننده‌ترین فرد تبدیل می‌شود‌.


مهاجرت روستائیان و رفت وآمد آنان میان شهرها و روستاها، موجب انتقال فرهنگ شهری به روستا می‌شود و میل مهاجرت به شهر را در سایر افراد خانواده روستائیان افزایش می‌دهد که موجب به هم خوردن تعادل هرم سنی در شهر و بروز عدم تعادل جنسی در روستا می‌شود. 


پیشنهاد و راهکار


1- تامین و فراهم ساختن زیر ساخت ها مانند: آب، برق، گاز، راه و ... در روستاها و شهرهای کوچک که جزو مهمترین و ابتدایی‌ترین امکانات است.


2- تامین و فراهم ساختن زیر ساخت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جهت ایجاد مشاغل پایدار در بخش‌های کشاورزی و ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به بخش کشاورزی، به ویژه زراعت و باغداری در روستاها و بهره‌گیری از فناوری‌های مدرن در فرآیند کاشت، داشت و برداشت.


3- ایجاد و فراهم نمودن بازاریابی محصولات زراعی و باغداری در محل، به منظور اقتصادی شدن فعالیت‌های کشاورزی 


4- ایجاد فضاهای آموزشی متناسب تا خانواده‌ها مجبور نشوند برای آینده فرزندان خود مهاجرت کنند. 


5- ایجاد امکانات ورزشی و تفریحی مناسب و متناسب در روستاها




تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن