واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: داستان تغییرات اینترنت
ساختن شکل کنونی وب با علاقهمندی بیشتر و کاربرد راحتتر برای کاربران، نقش اصلی وب سه است.
اتحاد جماهیر شوروی موشکی را به فضا میفرستد و نشان میدهد قدرتی دارد که میتواند شبکههای ارتباطی آمریکا را توسط موشکهای بالستیک و دوربرد خود از بین ببرد.
به گزارش شرق، آمریکاییها در پاسخ به این اقدام روسها، مؤسسه پروژههای تحقیقی پیشرفته «ARPA» را بهوجود آوردند. هدف از تأسیس چنین مؤسسهای پژوهش و آزمایش برای پیداکردن روشی بود که بتوان از طریق خطوط تلفنی، کامپیوترها را به هم مرتبط کرد بهطوریکه چندین کاربر بتوانند از یک خط ارتباطی مشترک استفاده کنند.
باید بگوییم افراد مختلفی در تشکیل اینترنت سهم داشتهاند که «Paul Baran» یکی از مهمترین آنهاست. «باران» که در دوران جنگ سرد زندگی میکرد میدانست که شبکه سراسری تلفن آمریکا توانایی مقابله با حمله اتمی شوروی سابق را ندارد.
نسل یک اینترنت یا وب یک، بسیار محدود و ساده بود و فقط تعداد محدودی از مؤسسات، دانشگاهها، مراکز تبلیغاتی و... اقدام به ایجاد مطلب و محتوا بر روی آن میکردند. کاربران در وب یک فقط امکان دسترسی به اطلاعات موجود و استفاده از آنها را داشتند و نه توان ایجاد یا تغییر آن را.
با پیدایش اینترنت نسل دو یا وب دو، کاربران قادر شدند خود به ایجاد و خلق محتوا بپردازند، آن را ساماندهی و تنظیم و دیگران را در اطلاعات و داشتههای خود شریک و سهیم کنند و در نهایت آن را تغییر دهند.
در اینترنت نسل دو تماشای فیلم در فضای اینترنت یا برقراری یک تماس مخابراتی تصویری به آسانی و در همه نقاط محقق شد. میتوان گفت اینترنت دو برای سه منظور مهم به وجود آمد؛ یکی افزایش پهنای باند اطلاعاتی، دیگری چندکارهشدن شبکه و در نهایت امنیت بالای دریافت و اجرای دادهها. البته این همه امتیازهای این شبکه نیست.
در اینترنت دو کاربران میتوانند به انواع مختلفی از رسانهها با سرعتی بیش از آنچه فکر میکنند دسترسی داشته باشند. وب سه شکل جدیدی از وب است که امروز میبینیم میتواند جانشینی برای وب دو باشد.
ساختن شکل کنونی وب با علاقهمندی بیشتر و کاربرد راحتتر برای کاربران، نقش اصلی وب سه است. بسیاری از متخصصان معتقدند وب سه فقط یک حقه بازاریابی برای جذبکردن خریداران در آینده است. وب سه مجموعهای از استانداردهاست که وب را روی یک پایگاه داده بزرگ میگرداند.
حالا سؤالی که در این بحث وجود دارد این است که آیا وب سه میتواند یک جایگزین خوب برای وب دو باشد؟ وب سه یعنی Semantic Web این عبارت را Tim Berners- Lee یعنی همان کسی که سنگ بنای وب را گذاشت مطرح کرده. Semantic Web جایی است که ماشینها صفحات وب را همانگونه که ما میخوانیم میخوانند و موتورهای جستوجو میتوانند بهتر درون وب کاوش کنند و نتایج دقیقتری ارائه دهند. هوش مصنوعی یکی از ویژگیهای وب سه است.
وب معنایی، نوعی از وب است که گروهی از اطلاعات در یک وضعیت است که هم کامپیوتر و هم افراد بتوانند آن را درک کنند. وب سه ترکیبی از هوش مصنوعی و وب معنایی است. وقتی هوش مصنوعی گسترش پیدا کند در طبقهای از زمان، وب سه و وب معنایی هم توسعه پیدا میکند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۶ - ۱۵ آذر ۱۳۹۴ - 06 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 9]