واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مشاور وزير بهداشت در گفتوگو با فارس: حجامت مورد تأييد وزارت بهداشت است
خبرگزاري فارس: مشاور وزير بهداشت در امور طب سنتي گفت: حجامت جزئي از طب سنتي و اسلامي ايران و مورد قبول و تأييد وزارت بهداشت است. از نظر اين وزارتخانه مراكز مجاز حجامت معتبر هستند.
عباس حاجي آخوندي مشاور وزير بهداشت در امور طب سنتي، مكمل و صنايع گياهان دارويي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس افزود: موضع وزارت بهداشت درباره حجامت اين است كه اين خدمت را كه جزئي از طب سنتي و اسلامي ايران است تائيد ميكند، به همين علت به عنوان متولي سلامت به مراكز حجامت در كشور مجوز ميدهد.
وي گفت: كساني كه به استناد طب جديد با حجامت مخالفت ميكنند، يا فوايد و محاسن اين خدمت را نميدانند و جاهلانه با آن مخالفت ميكنند، يا ميدانند و عالمانه اين خدمت سلامت را مورد هتاكي قرار ميدهند، بدون اين كه دليل مشخصي براي اين هتاكي بياورند زيرا اين مخالفت توام با هتاكي، برايشان ميلياردي ارزش دارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه چرا عدهاي از مسئولان حتي در وزارت بهداشت با استناد به طب نوين انتقال خون معتقدند با وجود دستگاهها و تجهيزات پيشرفته و استريل خونگيري، بايد حجامت كنار گذاشته شود، گفت: 3 جواب ميتوان به اين افراد داد، اول اينكه اگر با وجود طب نوين انتقال خون نيازي به حجامت نبود، لازم نبود انبيا و اولياي دين اين قدر بر حجامت تأكيد كنند، ميگفتند مردم برويد خون بدهيد، ديگر اين قدر تأكيد بر تاريخ و اينكه چندم ماه حجامت كنيد و بر ثواب آن تأكيد نميكردند.
وي افزود: مطالعات علمي در دنيا بر روي حجامت و همچنين زالو درماني كه مانند بررسي يك دارو به روش كلينيكال ترايال انجام ميشود، اثربخشي حجامت و زالو درماني را نشان داده است و مقالات علمي متعدد درباره آن وجود دارد، نكته ديگر اين است آناليز خون گرفته شده از طريق حجامت نشان داده است كه تركيبات آن و ليپيدهاي موجود در آن با خون گرفته شده از روشهاي ديگر متفاوت است، بنابراين اين همه عقبه فرهنگي و توصيههاي بزرگان دين بي دليل نبوده است.
وي گفت: افرادي كه حجامت كردهاند، بر مزاياي آن و تفاوتش با خونگيري به روش انتقال خون معترفند، به خصوص اينكه محلهاي خونگيري در حجامت و با انتقال خون متفاوت است، كساني كه با حجامت مخالفند آيا منظورشان اين است كه انبيا و امامان متوجه نبودهاند كه چه ميگويند؟ و معتقدند معصومان متوجه تفاوت حجامت با انتقال خون نبودهاند؟
حاجي آخوندي افزود: كساني كه از طب قديم ايراد ميگيرند بايد درباره صدماتي كه طب نوين و زندگي مدرن به سلامت مردم زده است نيز پاسخگو باشند، سازمان بهداشت جهاني در سايت خود قسمتي دارد به نام ساعت سلامت كه در لحظه و ثانيه، اتفاقاتي كه در جهان درباره سلامت مردم افتاده است را نشان ميدهد، اكنون كه 132 روز از سال ميلادي گذشته اين ساعت نشان ميدهد، در اين مدت 51 ميليون نفر به جمعيت دنيا اضافه شده است اما 12ميليون نفر در اين مدت به بيماري قلبي و عروقي مبتلا شدهاند، آمار سقط جنين آن نيز نگران كننده است.
وي گفت: افزايش بيماريهاي رفتاري، ديابت، سكته و سرطان همه محصول زندگي نوين و پر استرس بشر امروز است در حالي كه در طب سنتي تأكيد بر تغذيه سالم، ورزش و تحرك، استفاده از مواد طبيعي است و مسلم است كه تفاوت اين دو سبك زندگي نتيجه متفاوتي در بروز بيماريها و سلامت جامعه دارد.
مشاور وزير بهداشت افزود: اكنون دنيا به اين نتيجه رسيده است كه بايد تغيير اساسي در رويكردهاي برنامههاي سلامت داشته باشد، 6 توصيه سازمان بهداشت جهاني در سال 2005 مويد اين مسئله است، سازمان بهداشت جهاني در اين سال به كشورهاي دنيا توصيه كرد كه سياستهاي مرتبط با طب سنتي و مكمل را توسعه دهند و قابليتهاي طب سنتي كشورها را تضمين كرد، از كشورها خواست كه براي طب سنتي و مكمل آموزش عمومي و فرهنگسازي را جدي بگيرند، اطلاعات طب سنتي كشورهايشان را مدون كنند، از مواد طبيعي و گياهان دارويي به ويژه براي درمان بيماريهاي خاص بهره بگيرند، ارتقاي كمي و كيفي طب سنتي به توسعه عدالت در سلامت و افزايش دسترسي مردم به خدمات سلامت منجر ميشود و در نهايت اعلام كرد كه از برگزاري دورههاي آموزشي و تحقيقاتي طب سنتي كشورها حمايت ميكند.
وي گفت: با توجه به تغيير بار بيماريها به سمت بيماريهاي غير واگيري مانند، بيماريهاي قلبي و عروقي، سرطانها، سكته مغزي، بيماريهاي ريوي و حوادث در آمريكا، حتي برنامه سلامت 2010 آمريكا نيز با رويكرد جديدي تدوين شده است، ديگر استفاده از كلمات لوكس و دهن پركن مانند بايو تكنولوژي يا نانو تكنولوژي حداقل در اولويتهاي سلامت اين كشور به چشم نميخورد، اولويتهاي اين برنامه افزايش فعاليت جسماني و ورزش مردم، جلوگيري از چاقي و افزايش وزن، كاهش ميزان استعمال دخانيات، جلوگيري از سوءاستفاده از مواد دارويي، مسئولانه شدن رفتارهاي جنسي، توجه به بهداشت روان، كاهش حوادث و محيط زيست سالم است.
حاجي آخوندي افزود: اساس طب سنتي ايراني كه بر مبناي طبايع چهارگانه است نيز اين است كه با تغذيه سالم، ورزش و رفتار مناسب از بروز بيماري پيشگيري كند، اما متأسفانه از زمان حكومت طاغوت در اين كشور زمامداران بيخرد كاري كردهاند، كه ديگر قانون بوعلي را كسي نميشناسد.
انتهاي پيام/
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]