واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزیر نیرو خبر داد
ورود ۵۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید تا ۱۰ سال آینده/تمایل ایران به حضور سوئدیها در بخش آب و برق
وزیر نیرو با بیان اینکه در 10 سال آینده 50 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی، بادی ،خورشیدی و هستهای ایجاد می شود گفت:در سالهای آتی بر نیروگاه های تولید پراکنده،DG و نیروگاه های تولید همزمان برق و حرارت CHP تکیه خواهیم داشت.
به گزارش خبرگزاری فارس، حمید چیتچیان در دیدار با "میکائیل دامبرگ" وزیر امور شرکتها و نوآوری سوئد با بیان این مطلب اظهار داشت: شرکتهای سوئدی در صورت تمایل میتوانند در بخش تصفیه آب شرب شهری و روستایی، ایجاد سامانههای فاضلاب و مدیریت مصرف و دیماند آب با وزارت نیرو همکاری داشته باشند.
حمید چیتچیان با اشاره به ظرفیت 74 هزار مگاواتی نصب شده در ایران که از 12 هزار مگاوات نیروگاه برقآبی و 1000 مگاوات نیروگاه هستهای و مابقی از نیروگاههای حرارتی تامین میشود، ادامه داد: صنعت برق ایران مصمم است در 10 سال آینده 50 هزار مگاوات نیروگاه حرارتی، بادی و خورشیدی و هستهای ایجاد کند.
وی افزود: برخلاف گذشته که عمده نیروگاهها بزرگ و متمرکز بود، در سالهای آتی بر نیروگاه های تولید پراکنده،DG و نیروگاه های تولید همزمان برق و حرارت CHP تکیه خواهیم داشت.
چیتچیان با اشاره به افزایش ظرفیت شبکه انتقال و توزیع از طریق خطوط شبکه 765 کیلوولت و هوشمند کردن شبکههای برق به ویژه شبکه توزیع برق گفت: تاکنون در کشور از شبکههای 400 کیلوولت برخوردار بودیم و در صورت تمایل شرکتهای سوئدی در این زمینه میتوانیم همکاریهای جدیدی را تعریف کنیم.
چیتچیان با اشاره به پدیده خشکسالی مستمر در ایران و بیان اینکه مدیریت منابع آب سطحی و زیرزمینی مورد توجه مدیران کشور است، گفت: شرکتهای سوئدی در صورت تمایل میتوانند در بخش تصفیه آب شرب شهری و روستایی و سامانههای فاضلاب و مدیریت مصرف و دیماند آب با وزارت نیرو همکاری داشته باشند.
وی با بیان این مطلب که افزایش آلایندهها در محیط زیست موجب آلودگی منابع آب کشور شده است، اظهار داشت: شرکتهای سوئدی با توجه به فناوریهای جدیدی که در اختیار دارند، میتوانند با احداث تصفیهخانههای جدید با فناوریهای مدرن در تصفیه آب از فلزات سنگین و نیترات با وزارت نیرو همکاری داشته باشند.
وزیر نیرو با اشاره به حضور شرکتها و موسسات مالی بزرگ سوئد در این دیدار که توانایی تامین اعتبار پروژه ها را دارند، افزود: در صورتی که شرکتهای دیگری از سوئد آمادگی همکاری در بخش آب و فاضلاب و برق و یا فاینانس پروژههای ایرانی را داشته باشند، میتوانند ضمن اعلام آمادگی کتبی، پس از بررسی توسط وزارت نیرو و محرز شدن توانمندی آن شرکت، همکاری خود را بهصورت قانونی آغاز کنند.
وی خطاب به مدیرعامل شرکت "اریکسون" که آمادگی خود را برای همکاری در بخش فناوری اطلاعات اعلام نموده بود، گفت: در حال حاضر در ابتدای راهی هستیم که سامانه AMT شامل زیرساختهای اندازه گیری هوشمند در صنعت برق است و بخشی از آن به کنتورهای هوشمند و بخش دیگر به ICT مرتبط خواهد بود که وزارت نیرو میتواند از توانمندی شرکت اریکسون در این زمینه بهرهمند باشد.
چیتچیان با بیان اینکه تمایل داریم از سامانههای زیر ساخت هوشمند در صنعت برق برخوردار باشیم، افزود: با اینکار میتوانیم از خطوط انتقال برق برای انتقال دیتا به مشترکین استفاده کنیم.
*ابتکار جالب یک ایرانی مقیم سوئد برای کاهش مصرف آب
در این دیدار وزیر امور شرکتها و نوآوری کشور سوئد نیز با بیان اینکه بازار اول خاورمیانه برای سوئد، ایران بوده است و در زمان تحریمها نیز شرکتهای سوئدی در ایران فعال بودهاند، گفت: حدود 100 هزار ایرانی در سوئد زندگی میکنند که یک درصد جمعیت موفق این کشور را تشکیل میدهند.
"میکائیل دامبرگ" با اشاره به برگزاری جشن استعدادیابی سال 2015 در سوئد که نوآوران را به جهان معرفی میکند، اظهار داشت: "مهرداد محجوبی" مبتکر ایرانی مقیم سوئد، راه حل جالبی را ابداع کرده که در دوشهای آب، میتوان 90 درصد صرفهجویی در آب و 80 درصد صرفهجویی در انرژی بهرهمند شد.
دامبرگ با بیان اینکه در 2 یا 3 سال گذشته روابط تجاری جمهوری اسلامی و سوئد رو به رشد بوده است، گفت: شرکتهای سوئدی در زمینههای انرژیهای خورشیدی و بادی و برقآبی، آب و فاضلاب و برق، آماده هر گونه همکاری و سرمایهگذاری در ایران هستند.
وی اظهار داشت: با برنامهریزی بلندمدت، تلاش میکنیم یک رابطه پایدار بلندمدت را ایجاد کنیم، در این دیدار شرکتهای سوئدی حاضر در جلسه به بیان توانمندیهای خود پرداخته و آمادگی خود را برای حضور بیشتر در ایران اعلام کردند.
انتهای پیام/ک
http://fna.ir/7Z37JP
94/09/15 - 09:15
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]