واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: بیمه مرکزی تا پایان برنامه ششم فرصت دارد که بیمهها را بر اساس ویژگیهای راننده و خودرو تعیین کند
قائممقام رئیس کل بیمه مرکزی ایران با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری امشب به بررسی موضوع بیمهها و چالشهای حمایت از خسارت دیدگان پرداخت.
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان موضوع بیمهها و چالشهای حمایت از خسارت دیدگان در گفتگوی ویژه خبری امشب شنبه 14 آذرماه با حضور "پرویز خسروشاهی" قائممقام رئیس کل بیمه مرکزی ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی در ابتدای این برنامه در پاسخ به این سؤال که صنعت بیمه خود را یک سازمان حمایتگرمی داند یا هدف اقتصادی دارد و سعی میکند به یک بنگاه اقتصادی موفق تبدیل شود گفت: بیمهها هم جنبه حمایتی دارند و هم جنبه بازرگانی دارند و ما آن بیمههایی که جنبه حمایتی دارند را تحت عنوان بیمههای اجتماعی تعریف میکنیم و آن بیمههایی که کارکرد اقتصادی دارند را تحت عنوان بیمههای بازرگانی میدانیم.
وی اضافه کرد: در کشور ما نیز سازمانهای بیمهای وجود دارد که کارهای بیمههای اجتماعی را انجام میدهند و بخشی از بنگاههای بیمهای وجود دارند که کارکرد بازرگانی دارند ولی بخشی که تحت نظارت بیمه مرکزی است کارکرد بازرگانی و تجاری دارد و ما آن را به عنوان بیمههای بازرگانی تعریف میکنیم منتهی بیمههای بازرگانی نیز وقتی فعالیت ارائه خدمات بیمهای انجام میدهند به طور غیرمستقیم نیز کارکرد حمایتی هم پیدا میکنند منتهی هدف و مأموریتشان کارکرد بازرگانی است.
به بیمهای که تحت نظارت بیمه مرکزی قرار دارد کارکرد بازرگانی و تجاری دارد
خسروشاهی تصریح کرد: بر این اساس بیمههای بازرگانی اولویتهای اصلیشان سودآوری و فعالیت تجاری است و در کنار این موضوع کارکرد حمایتی نیز خواهند داشت.
در ادامه این برنامه محمد کریم خسروی کارشناس رسمی تصادفات نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه در پاسخ به این سؤال که مصوبه جدید مجلس تا چه اندازه میتواند در برطرف کردن نواقص قانون قبلی در حوزه بیمه شخص ثالث موثر باشد اظهار داشت: از آن جایی که بیمه شخص ثالث بیمه اجباری است قطعاً هدف قانون گذار در راستای مصلحت و نظم عمومی جامعه است لذا اگر صرفاً سوددهی باشد و جزء اهداف بنگاههای اقتصادی قرار بگیرد پسندیده نیست.
وی اضافه کرد: اگر قانون جدید ملازماتی را به همراه داشته باشد میتواند موجب بهبود رفتار ترافیکی و رعایت جدی قوانین و مقررات شود و در کاهش تصادفات موثر خواهد بود و کاهش تصادفات هم به معنی این است که بخش سوددهی بیمه را تأمین خواهد کرد.
این کارشناس رسمی تصادفات اظهار داشت: قانون جدید نسبت به قانونهای قبلی ویژگیهایی دارد و خسارتها را بهتر پوشش میدهد اما در مجموع میتوان گفت قانون جدید در مجموع نسبت به قوانین قبلی بهتر است ولی کامل نیست.
قانون جدید بیمه شخص ثالث میتواند به خروج خودروهای فرسوده که سهم زیادی در تصادفات دارند کمک کند
خسروی در پاسخ به این سؤال که کدام ملاحظات باید از قانون جدید دیده شود تا این قانون، قانون کاملی باشد اظهار داشت: در دنیا ماشینهایی که ایمنی بالا دارند و نو هستند حق بیمه کمتری میپردازند ولی در کشور ما ماشینهایی که فرسوده هستند حق بیمه کمتری میدهند و اگر این قانون مناسب باشد میتوانیم به خروج خودروهای فرسوده که سهم زیادی در تصادفات دارند کمک کنیم.
در ادامه این بحث خسروشاهی قائممقام رئیس کل بیمه مرکزی نیز در همین باره اظهار داشت: قانون بیمه شخص ثالث که در حال بررسی است تا اجرا شود در بیمهگری آن ریسکی که تحت پوشش قرار میگیرد رانندهای است که منجر به حادثه جرح یا فوت میشود که کاملاً در مورد یک ارزیابی صورت میگیرد و هر ریسکی که پرخطر باشد و احتمال حادثه در مورد آن بالاتر باشد حق بیمه بیشتری دریافت میکنند که خودش باعث مدیریت تصادفات رانندگی خواهد شد منتهی بیمه شخص ثالث بنگاه اقتصادی نیست که نگاه حمایتی و اجتماعی نیز دارد.
تا پایان برنامه ششم بیمه مرکزی موظف شده که بیمهها را بر اساس ویژگیها راننده و خودرو مورد ارزیابی قرار دهد
وی خاطر نشان ساخت: بر اساس مصوبه جدید مجلس بیمه گر موظف شده تا پایان برنامه ششم تمام شرایطی که بشود بیمهها را بر اساس ویژگیهای راننده و خودرو ارزیابی کرد تعیین کند و در آییننامهایی که به تصویب دولت خواهد رسید باید ویژگیهای راننده در تعیین حق بیمه مورد توجه قرار گیرد.
درحال تکمیل...
اشتراک گذاری
۱۵ آذر ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]