واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: واکنش دولت عراق به حضور نیروهای خارجی/ تشدید اقدامات آلمان علیه داعش
ورود نیروهای نظامی ترکیه به عراق، برنامه آمریکا برای اعزام گروهی از نیروهای ویژه به خاک عراق و واکنش دولت بغداد به این موضوع، تصویب تقویت مبارزه آلمان با گروه تروریستی داعش، تأیید تروریستی بودن واقعه کشتار سن برناردینو و گزارش های جدید درباره موضوع فروش نفت داعش به ترکیه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۵۵۱۸۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰ - 05 December 2015
ورود نیروهای نظامی ترکیه به عراق، برنامه آمریکا برای اعزام گروهی از نیروهای ویژه به خاک عراق و واکنش دولت بغداد به این موضوع، تصویب تقویت مبارزه آلمان با گروه تروریستی داعش، تأیید تروریستی بودن واقعه کشتار سن برناردینو و گزارش های جدید درباره موضوع فروش نفت داعش به ترکیه، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است.
به گزارش «تابناک»، خبر ورود نیروهای نظامی ترکیه به خاک عراق، یکی از مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. روزنامه «گاردین» در این زمینه می نویسد بنا بر اعلام منابع امنیتی ترکیه، چند صد تن از سربازان این کشور برای آموزش نیروهای عراقی وارد خاک عراق شده و در منطقه ای نزدیک موصل مستقر شده اند. گاردین اشاره می کند که منابع ترک، به تعداد دقیق این نیروها اشاره نکرده اند، اما گفته اند که آن ها پیش از حرکت به سوی موصل، در منطقه کردستان عراق حاضر شده اند. نکته جالب توجه در این میان، آن است که کشورهای عضو ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا، اعلام کرده اند که از این اقدام ترکیه بی خبر بوده اند. یک منبع دیگر ترک گفته این افراد برای آموزش دادن نیروهای پیشمرگه کرد وارد عراق شده اند.
*****
از سوی دیگر، بحث ها بر سر اعزام نیروهای ویژه آمریکایی به عراق نیز ادامه دارد. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، مقامات آمریکایی گفته اند واشنگتن هنوز درباره جزئیات مربوط به اعزام نیروهای ویژه آمریکا به عراق، با دولت بغداد به توافق نرسیده است. رویترز اشاره می کند که اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا، اخیراً از وجود برنامه هایی برای اعزام یک واحد کوچک از نیروهای ویژه آمریکا برای مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق خبر داده که نخستین عملیات نیروی زمینی آمریکا در این کشور از سال 2011 تاکنون خواهد بود. هرچند آمریکا مدعی شده درباره این اقدام با دولت حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق بحث کرده و هماهنگی هایی انجام داده است، اما ائتلاف قدرتمند شیعه پارلمان عراق نسبت به انجام چنین اقدامی هشدار داده است.
*****
از سوی دیگر، سایت شبکه خبری «راشا تودی» اظهارات حیدر العبادی را بازتاب داده که اعزام هرگونه نیروی خارجی به کشورش را محکوم کرده است. به نوشته این سایت، عبادی تأکید کرده که عراق از هیچ کشوری درخواست اعزام نیروی زمینی نکرده و به همین دلیل، هرگونه حرکتی را در این راستا، یک اقدام خصمانه در نظر خواهد گرفت. در بیانیه منتشره از سوی دفتر نخست وزیری عراق آمده: «عراق اعزام نیروی زمینی از سوی هر کشوری را یک اقدام خصمانه تلقی کرده و بر همین اساس با آن برخورد خواهد کرد. دولت عراق متعهد است که به نیروی زمینی هیچ کشوری اجازه حضور در خاک عراق را ندهد». عبادی تأکید کرده آنچه عراق نیاز دارد، نه نیروی زمینی خارجی، بلکه سلاح، مهمات و آموزش برای مبارزه با داعش است.
*****
در مطلبی دیگر مربوط به مبارزه با داعش، روزنامه «نیویورک تایمز» از تصویب طرح عملیات نظامی آلمان علیه این گروه تروریستی خبر داده است. این روزنامه می نویسد با رأی قاطع پارلمان آلمان در حمایت از اعزام هواپیماهای شناسایی، یک هواپیمای سوخت گیری و یک ناو پشتیبان به منظور حمایت از عملیات نظامی ائتلاف آمریکایی علیه داعش، حضور خود در مبارزه با این گروه تروریستی را شدت بخشید. این روزنامه اشاره می کند که اقدام پارلمان آلمان، پاسخی به درخواست دولت فرانسه بود که پس از وقوع حملات تروریستی اخیر پاریس مطرح شده بود. به این ترتیب، پس از آنکه چند روز پیش آگلا مرکل، صدراعظم آلمان به فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه وعده اقدام سریع درباره مبارزه با داعش را داد، طرح عملیات آلمان با 445 رأی موافق در مقابل 146 رأی مخالف به تصویب رسید.
*****
جزئیات جدید مربوط به واقعه تروریستی اخیر در سن برناردینو آمریکا، از جمله دیگر موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه ها قرار گرفته است. به نوشته «واشنگتن پست»، پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) اعلام کرد کشتار سن برناردینو اقدامی تروریستی بوده است و در حال حاضر، بازرسان مشغول بررسی آثار دیجیتالی بر جای مانده از زن و شوهر تروریست عامل واقعه مذکور هستند تا دریابند که احتمالاً چه کسانی از قبل در جریان نقشه این اقدام بوده اند. اف بی آی اعلام کرده شواهدی که تاکنون به دست آمده، از وجود تمایلات افراطی در قاتلان و همچنین انگیزش احتمالی آن ها از سوی سازمان های تروریستی خارجی حکایت دارد. این در حالی است که تا پیش از این، اف بی آی از تأیید این موضوع که کشتار مذکور یک واقعه تروریستی بوده، خودداری می کرد.
*****
در نهایت، در مطلبی مربوط به ماجرای فروش نفت داعش به ترکیه و حواشی مربوط به آن، خبرگزاری «اسپوتنیک» با انتشار مطلبی چنین استدلال کرده که آنکارا تنها خریدار نفت داعش نیست. به نوشته این خبرگزاری، بخش عظیمی از نفت تولید شده، تحت عنوان محصولات نفتی مستقیماً در مناطق تحت کنترل تروریست ها مصرف شده است. بر اساس آمارهای مختلف، بین سه تا پنج میلیون نفر در این مناطق زندگی می کنند که در نتیجه، نفت اندکی برای صادرات باقی می ماند. با این حال، داعش بخش عظیمی از نفت خود را طرق خط لوله انتقال نفت کرکوک- جیحان، شاهراه اصلی صادرات در شمال عراق از سال 1970، صادر می کند. این خط لوله عملی ترین گزینه برای خریدارانی است که آماده کار با نفت افراط گرایان هستند؛ زیرا این نفت وارد پایانه بین المللی جیحان شده و با نفت قانونی عراق مخلوط می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]