واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۳ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۲۷ق.ظ)
تخلف آژانسهاي مسافرتي در افزايش نرخ بليت برخي پروازها موج - دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي گفت که افزايش قابل توجه نرخ بليت برخي مسيرهاي پروازي به دليل تخلف برخي از آژانسهاي مسافرتي است.
به گزارش خبرگزاري موج، مقصود اسعدي ساماني درباره «آزادسازي نرخ بليت هواپيما» اظهار کرد: به رغم اجراي طرح آزادسازي نرخ بليت هواپيما در ۱۷۰ مسير، اما؛ هنوز افزايش نرخي در مسيرهاي پروازي از سوي ايرلاينها اعمال نشده است.
وي با تاکيد بر اين که آزادسازي نرخ بليت هواپيما صرفا به منزله افزايش نرخ بليت نيست گفت: قطعا در دستورالعمل آزادسازي نرخ بليت و شبکه پروازي که توسط سازمان هواپيمايي کشوري به شرکتهاي هواپيمايي ابلاغ شده است بر شفافيت نرخها و درج قيمت مسيرهاي پروازي در سايت ايرلاينها تاکيد شده است.
دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي گفت: با توجه به اين که اجراي آزادسازي نرخ بليت از روز دوشنبه هفته گذشته نهم آذر به شرکتهاي هواپيمايي ابلاغ شده، اما؛ هنوز ايرلاينها در ارتباط با افزايش نرخ هيچ اقدامي نداشتند. اما برخي از آژانسهاي هواپيمايي که از گذشته برخي پروازها را به صورت چارتري در اختيار داشتند متاسفانه در اين مواقع افزايش نرخ را در بليتهاي چارتري اعمال کنند.
ساماني با اشاره اين که افزايش قابل توجه نرخ بليت برخي مسيرهاي پروازي به دليل تخلف برخي از آژانسهاي مسافرتي است گفت: وقتي آزادسازي نرخ اجرا ميشود قطعا سازمان هواپيمايي کشوري دخالتي در قيمتگذاري مسيرهاي پروازي نخواهد داشت بلکه سازمان هواپيمايي به عنوان متولي صنعت حمل و نقل هوايي وظيفه هدايت صنعت هوانوردي، راهبري، حمايت و نظارت بر شرکتهاي هواپيمايي را دارد، اما؛ دخالت در امور بازرگاني مطلوب ايرلاينها نيست و سازمان هواپيمايي با اجراي اين قانون به دنبال دخالت در قيمت گذاري بليت ۱۷۰ مسير پروازي آزاد شده نيست.
وي ادامه داد: البته در حال حاضر نرخ بليت ۸۷ مسير پروازي کم تردد و فرودگاههاي کمتر برخوردار آزاد نشده بلکه همچنان حمايتي و تابع نرخگذاري سازمان هواپيمايي کشوري است.
دبير انجمن شرکتهاي هواپيمايي در ادامه درباره علت عمر بالاي هواپيماهاي ايران گفت: واقعيت اين است که پير بودن هواپيماهاي کشور يا پير متولد شدن شرکتهاي هواپيمايي معلول تکليفي بودن نرخ بليت پروازهاي داخلي بوده است. آزادسازي نرخ بليت هواپيما در اکثر کشورهاي دنيا اجرا شده است به طوري که در سال ۱۹۷۸ در آمريکا آزادسازي نرخ بليت هواپيما اعمال شد و به تدريج در ساير کشورها اجرا شد.
ساماني درباره اين که چرا به رغم اقتصادي نبودن نرخ مسيرهاي پروازي اما طي چندسال اخير شرکتهاي هواپيمايي جديد راه اندازي شدند گفت: تاسيس اين شرکت ها به دليل نياز کشور و ايجاد هم افزايي براي توسعه حمل و نقل هوايي کشور بوده است.
وي درباره اظهارات قادري نماينده مردم شيراز در مجلس شوراي اسلامي مبني بر بهرهمندي ايرلاينها از يارانه و عدم استفاده از ظرفيت صندوق توسعه ملي براي توسعه گفت: در حال حاضر شرکتهاي هواپيمايي هيچ يارانهاي دريافت نميکنند؛ در خصوص استفاده از صندوق توسعه ملي بايد گفت بسياري از شرکت هاي هواپيمايي به رغم تلاش هايي که انجام دادند اما هنوز نتوانستند از ظرفيت و تسهيلات صندوق توسعه ملي استفاده کنند.
دبير انجمن شرکت هاي هواپيمايي نيز در واکنش به اظهارات حسينيصدر عضو کميسيون صنايع و معادن مبني بر تمايل سرمايه گذاراني براي راهاندازي شرکت هواپيمايي با سرمايه ۴۰ ميليون دلاري گفت: بر اساس دستورالعمل سال گذشته سازمان هواپيمايي با عنوان آيين نامه تاسيس و فعاليت شرکت هاي هواپيمايي حدود ۱۵۶ ميليون دلار براي راه اندازي يک ايرلاين نياز به سرمايه گذاري است.
ساماني درباره پرداخت خسارت از سوي شرکت هاي هواپيمايي به مسافران در زمان بروز تاخيرها يا لغو پروازها توضيح داد: يکي از شرکت هاي هواپيمايي بر اساس گزارشي که اعلام کرده بيش از ۳۰۰ ميليون تومان خسارت به مسافران پرداخت کرده است. ساير شرکتهاي هواپيمايي نيز اين خسارات را پرداخت مي کنند.
وي گفت: اجراي آزادسازي نرخ بليت هواپيما فرصت استفاده تمام اقشار جامعه با درآمدهاي متفاوت و مختلف از هواپيما را فراهم مي کند، همچنين شرايط اقتصادي ايرلاينها تغيير مي کند و گردش مالي خارج از شرکت هاي هواپيمايي به داخل شرکت ها منتقل ميشود، ضمن اين که امکان سرمايه گذاري جديد در صنعت حمل و نقل هوايي ايجاد خواهد شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]