واضح آرشیو وب فارسی:فارس: استاد دانشگاه شهيد بهشتي تهران: واكسيناسيون مسائل رواني در گرو ارتباطات خانواده است
خبرگزاري فارس: استاد دانشگاه شهيد بهشتي تهران گفت: واكسيناسيون مسائل رواني در جامعه در گرو تعميق ارتباطات خانواده است.
به گزارش خبرگزاري فارس از قزوين، سيما فردوسي امروز در جلسه روانشناسي كه در سالن جهاد كشاورزي استان قزوين برگزار شد، بيان داشت: بهداشت خانواده مبحث مهمي است كه به پيشگيري توجه ميكند و به سه بخش انجام اقدامات لازم براي پيشگيري از بروز مشكل، تشخيص به موقع و اقدام فوري و پيشگيري براي جلوگيري از بروز دوباره مشكل تقسيم ميشود.
وي ادامه داد: امروز خانواده همانند سيستمي است كه اگر ريز سيستمهاي موجود در آن كه شامل ارتباطات و تعاملات افراد است، دچار اشكال شود، هركدام از افراد خانواده با مشكل مواجه خواهند شد.
استاديار روانشناسي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به تقسيم بندي خانواده ها افزود: خانواده ها به چهار گروه خانواده احساساتي و هيجاني، خانواده پركار، خانواده زن سالار و خانواده متعادل تقسيم ميشوند كه در خانواده احساساتي و هيجاني عصبانيت و پرخاشگري بسيار ديده مي شود و فرزندان به دليل رفتارهاي تكانهاي و ناگهاني والدين هميشه مضطرب هستند.
وي يادآور شد: با توجه به اينكه جسم و روان هميشه با يكديگر در ارتباط هستند، لذا افراد در چنين خانوادههايي براي كاهش ميزان استرس و عصبانيت بايد خواب به موقع و به اندازه داشته باشند و براي رفع سموم بدنشان آب زياد بنوشند و پيادهروي كنند، چرا كه بهداشت جسمي در بهداشت رواني افراد تاثير بسيار زيادي دارد.
فردوسي اعلام كرد: در خانوادههاي پركار به دليل مشغله فراوان، پدر و مادر بايد بيشتر به فرزندانشان محبت كنند، چرا كه زمان زيادي براي تعامل با فرزندان ندارند، لذا بايد كيفيت كار خود را افزايش دهند البته بايد در محبت كردن دچار افراط نشوند.
وي با اشاره به خانوادههاي زن سالار عنوان داشت: در خانوادههاي زن سالار مرد فاقد تكنيك مديريتي خانواده است، لذا پدر و مادر هيچ يك الگويي مناسبي براي فرزندان خانواده نيستند و در چنين خانوادههايي احترام لازم و متقابل بين پدر و مادر وجود ندارد.
استاد دانشگاه شهيد بهشتي تهران تصريح كرد: اگر پدر و مادر به يكديگر احترام بگذارند، فرزندان نيز به آنها احترام خواهند گذاشت.
وي ايجاد نشاط ، دلجويي در گرفتاري، پرستاري در زمان بيماري و احترام متقابل را از رفتارهاي خانواده متعادل دانست.
فردوسي اضافه كرد: والدين باغباناني هستند كه بايد در تربيت فرزندان خود با تمام وجود بكوشند و بدانند كه تربيت با صنعت متفاوت است، چرا كه در صنعت ما چيزي را مي سازيم، ولي در تربيت، ظرفيتهايي وجود دارد و بايد اين ظرفيتهاي بالقوه را به بالفعل تبديل كرد.
در ادامه رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان قزوين اظهار داشت: ما امروز شاهد تحولات چشمگير و پرشتابي در عرصههاي مختلف هستيم، لذا بشر در اين عصر بيش از هر زماني به مسائل خانوادگي و تربيتي نياز دارد.
محمد رضا صفري اضافه كرد: تحولات در بخش هاي مختلف، رفتارهاي انسان را تحت تاثير خود قرار ميدهد، بنابراين براي تربيت فرزندان به علم و دانش نياز داريم.
وي در پايان با اشاره به خشكسالي موجود خواستار صرفهجويي در مصرف آب شد و تاكيد كرد: اگر در مصرف آب صرفه جويي كنيم مي توانيم اين ايام را با تدبير و به درستي بگذرانيم.
انتهاي پيام/م
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 288]