واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: خانه عراقیها، پناهگاه زائران ایرانی (+عکس)
در این میان، دهها موکب ایرانی هم برپا شده که همزمان با پذیرایی از زائران و تهیه و توزیع غذا، فضایی را با برای اسکان و استراحت فراهم کرده است.
ایرانی است، پیاده تا کربلا آمده، برای خوابیدن به خانه یک عراقی پناه آورده و میگوید: «به سختی در چادرهای دیگر جای خواب پیدا میشود، به موکب ایرانی هم مراجعه کردم که پول میگرفت، برای همین به خانه این مرد عراقی پناه آوردم.»
به گزارش ایسنا، موکبهای عراقی در تمام مسیرهای منتهی به کربلا و در تمام سطح شهر به چشم میآیند، بسیاری از مردمان شهرها و روستاهای بین راه سالهاست با در اختیار گذاشتن منازل خود، پذیرای زائران حسینی هستند و جای خالی امکانات کشورشان را پر میکنند.
مدیریت اربعین با مردم عراق است، آنها در این روزها تمام خدمات خوراکی و بهداشتی مسافران را پوشش میدهند. هزینهی این خدمات از پساندازِ شخصیشان تامین میشود.
طبق گفته خودشان، آنها سه ماه از سال را برای خانواده و 9 ماه را برای زائران کار و پسانداز میکنند. هزینههای این مدت با توجه به تمکن مالی و توانایی پذیرش مهمان توسط میزبان بین دو تا 25 میلیون دینار عراقی متغیر است که معادل 6 تا 70 میلیون تومان میشود. نکته مشترک سخنان میزبانان عراقی این است که جواب همه کارهای خیرخواهانه آنها را امامحسین (ع) میدهد و آنها با این کار برکت را به خانههای خود میآورند.
در این میان، دهها موکب ایرانی هم برپا شده که همزمان با پذیرایی از زائران و تهیه و توزیع غذا، فضایی را با برای اسکان و استراحت فراهم کرده است.
برخی موکبها هم هستند که با گرفتن مدارکی مثل گذرنامه، کارت اسکان برای زائران ایرانی و گاه خارجی صادر میکنند، اما بنابر اظهارات برخی زائران، تعدادی از موکبهای ایرانی هم هستند که برای اختصاص دادن جای خواب، از زائران پول میگیرند!
یکی از زائران ایرانی که به این موکبهای پولی مراجعه کرده بود، میگوید: این درخواست کمی عجیب و ناراحت کننده بود، آن هم در شرایطی که عراقیها با همه وجود، خود را نذر امامحسین (ع) و زائران ایشان کردهاند، برای همین ترجیح دادیم به خانه عراقیها مراجعه کنیم.
زائر دیگری از ایران میگوید: کمبود فضای اقامتی یکی از مهمترین مشکلات اربعین بوده، خیلیها مجبور شدند در خیابان بخوابند. اگر بخواهیم در موکبی جای خواب پیدا کنیم، حتما تا قبل از ساعت 4 بعدازظهر باید مراجعه کنیم، وگرنه باید شب را بیرون بمانیم.
او ادامه میدهد: البته هدف همه زائرانی که به کربلا آمدهاند زیارت و بیعت با امامحسین (ع) است و شاید این شرایط و کمبودها آنها را چندان ناراحت نکند، مخصوصا با مشاهده مردمان عراقی که با جان و دل به زائران امام حسین (ع) خدمترسانی میکنند و زندگی خود را وقف این راه کردهاند.
مصطفی قاسمی، نماینده سازمان حج و زیارت در عراق درباره اقدام برخی از این موکبها به خبرنگار ایسنا میگوید: طبق آنچه خادمان امام حسین (ع) در کربلا و نجف مهیا کردهاند، قرار نبوده بابت خدماتی که از اسکان تا تغذیه به زائران داده میشود، پولی دریافت شود. البته برخی مجموعهها مثل گروههای دانشگاهی و یا هیات های مذهبی پیش از ورود به عراق توافقهایی را بین خود داشتند که برای خدمات قابل ارائه مبلغی را تعیین کنند که این اقدام آنها نیز با موافقت مجموعه خودشان صورت گرفته و ارتباطی با زائران متفرقه ندارد.
او ادامه میدهد: ممکن است برخی مجموعههای خصوصی که خارج از حاکمیت اقدام به برپایی موکب در عراق کردهاند، از زائران پول گرفته باشند، چرا که در کل اصلا قرار بر این نبوده که بابت خدمت رسانی در بخشهایی مثل اسکان و تغذیه هزینهای گرفته شود. هرچند موضوع در حمل و نقل کمی متفاوت است، چون امکانات به اندازه کافی نیست و مجبوریم از ظرفیت داخل عراق استفاده کنیم که کنترل آنها نیز با ما نیست، البته طرف عراقی سعی بر ساماندهی آنها دارد.
نماینده سازمان حج و زیارت تاکید میکند: هیچکس اجازه ندارد از زائران برای اسکان و تغذیه پولی بگیرد، مگر آن که قبلا در ایران با مجموعه تحت پوشش خود توافق کرده باشد که البته در این صورت هم نباید به سایر زائران هزینهای را تحمیل کند.
قاسمی میگوید: ما از همه توانایی خود در بخشهای دولتی و خصوصی استفاده کردیم تا خدمتگذار زائران امامحسین (ع) باشیم، اگرچه این موضوع نافی نواقص و کمبودهای موجود در عراق نیست.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۴ - 03 December 2015
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]