واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ آذر ۱۳۹۴ (۰:۱۸ق.ظ)
عراقچي: گزارش آمانو صلح آميز بودن فعاليت هسته اي ايران را ثابت کرد موج - معاون وزير خارجه ايران تاکيد کرد که گزارش مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي بر صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران صحه گذاشت و راه را براي بسته شدن موضوع PMD در شوراي حکام همواره کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، عباس عراقچي، معاون حقوقي و بين الملل وزارت امور خارجه در واکنش به گزارش آمانو اظهار کرد: «اين گزارش نشان مي دهد که هيچ نشانه اي از يک برنامه نظامي هسته اي و يا انحراف مواد هسته اي در ايران پيدا نشده و صلح آميز بودن برنامه ايران اثبات شده است. حالا نوبت 1+5 است که موضوع را در شوراي حکام ببندند.»
صلح آميز بودن فعاليت هسته اي ايران ثابت شد
عراقچي گفت: «در گزارش آژانس هيچ عبارتي مبني بر عدم پايبندي ايران به تعهداتش طبق ان پي تي وجود ندارد. آژانس همچنين تاييد کرده که هيچ علامتي مبني بر انحراف مواد هسته اي در ايران پيدا نشده است. بدين ترتيب اين گزارش بر صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران صحه گذاشته و راه را براي بسته شدن موضوع در شوراي حکام هموار مي کند. بنابراين کشورهاي عضو گروه 1+5 اکنون بايد طبق بند 14 برجام قطعنامه اي را با هدف بستن موضوع به شوراي حکام ارائه کنند.»
معاون وزير خارجه با اشاره به ادعاي چرخه سوخت اعلام نشده از سوي آژانس گفت: «آژانس به صراحت در ارزيابي نهايي خود تاييد مي کند که هيچ نشانه اي مبني بر وجود چرخه سوخت اعلام نشده در ايران وجود ندارد. آژانس همچنين در گزارش خود اذعان کرده که ادعاي انجام انفجارات آزمايشي در منطقه مريوان درست نيست و تلويحا بر ادعاي ايران که همواره بر ساختگي بودن اين موضوع تاکيد داشت، صحه گذاشته است.»
ادعاي انفجار در مريوان از سوي منافقين مطرح شده بود که بازرسان آژانس هرگز نتوانستند اين موضوع را به اثبات برسانند.
مواد دو منظوره در ايران صرفا براي مقاصد صلح آميز بوده است
عراقچي در مورد ادعاي آژانس در خصوص فعاليت قبل از سال 2003 در رابطه با بعضي فناوري هاي با کاربرد دوگانه مرتبط با ساخت سلاح هسته اي در ايران انجام شده است گفت: « شايد تنها نکته قابل تامل در گزارش آژانس همين اشاره به مطالعه در رابطه با برخي فناوري هاي دو منظوره باشد. اولا بايد گفت که مطالعه در مورد تمامي فناوري هاي دو منظوره در ايران تنها براي مقاصد صلح آميز و يا متعارف بوده است. ثانيا مطالعه در خصوص چنين فناوري هايي در کشورهاي ديگر نيز معمول است و انجام مي شود. مهم اين است که مواد هسته اي به سمت مقاصد غيرصلح آميز منحرف نشوند و در واقع وظيفه اصلي آژانس نيز تاييد عدم انحراف است.»
مخزن آزمايشي در پارچين وجود نداشت
معاون وزير خارجه در خصوص ابهامات سايت پارچين گفت: «در سال هاي 2004 و 2005 که آژانس بر اساس عکس هاي ماهواره اي درخواست دسترسي و بازديد از پارچين را کرد، به چنين عکس هايي استناد نشد. مضافا اينکه ما عکس هوايي معتبري به آژانس نشان داده ايم که خلاف ادعاي آژانس را نشان مي دهد. در بازديد مديرکل آژانس از محل، وي به چشم خود ديد که مخزني وجود ندارد و گزارش آژانس نشان مي دهد که در نتايج آناليز نمونه هاي جمع آوري شده نيز اين ادعاها تاييد نشده است.»
بازرسي از پارچين يکي از کليدهاي اصلي حل مساله «ابعاد نظامي احتمالي» برنامه هستهاي ايران بود که بر اساس نقشه راه، بازرسان آژانس بعد از توافق هسته اي يک بار از آن بازديد کردند.
مسائل سال هاي خيلي دور را نمي توان به طور کامل حل و فصل کرد
رئيس ستاد پيگيري اجراي برجام در ادامه گفت: «بسياري از موضوعاتي که مربوط به سال هاي خيلي دور هستند را نمي توان به صورت کامل و صد در صد روشن کرد. به همين جهت مديرکل آژانس خود نيز تاييد مي کند که گزارش وي سياه يا سفيد نخواهد بود. ما بواسطه حفظ خطوط قرمز و بر اساس منافع و امنيت ملي خود نمي توانستيم همه گونه دسترسي به آژانس بدهيم و به همين دليل در نقشه راه توافق شده، آن مواردي را قبول کرديم که از يک طرف خطوط قرمزمان حفظ شود و از طرف ديگر آژانس بتواند در موقعيتي قرار گيرد که ارزيابي نهايي خود را ارائه دهد.»
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]