واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: يك مقام مسوول در گفتوگو با ايسنا: نوري المالكي شنبه آينده به تهران ميآيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
يك مقام مسوول با تاييد سفر نوري المالكي نخست وزير عراق به تهران در مورد زمان اين سفر گفت: اين سفر روز شنبه (١٨ /٣ /٨٧ ) به تهران صورت ميپذيرد.
اين مقام مسوول در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به برخي از اخبار در مورد سفر نوري المالكي به تهران اظهار داشت: اين سفر به صورت قطعي روز شنبه به تهران صورت مي گيرد و طرف عراقي نيز به صورت رسمي آن را اعلام كرد.
وي افزود: ما نيز در حال آماده شدن براي استقبال از نخست وزير عراق هستيم.
اين مقام مسوول اين سفر را سه روزه عنوان كرد كه مطالب متنوعي از قبيل مسائل آب و برق بين دو كشور مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي در پاسخ به پرسشي كه به اظهارات روز گذشته نخست وزير عراق مبني بر پيگيري نتايج مذاكرات هيات عراقي كه چندي پيش به تهران سفركرده بود، اشاره داشت، خاطرنشان كرد: ميان دو كشور مطالب و پروندههاي متنوعي وجود دارد كه مورد بررسي قرار ميگيرد.
به گفته وي، سه يا چهار تن از وزراي كابينه عراق نخست وزير اين كشور را در سفر به تهران همراهي ميكنند.
به گزارش ايسنا، روزنامه الصباح چاپ عراق نيز در اين باره نوشت، اين سفر در راستاي نزديك كردن ديدگاههاي عراق با كشورهاي همجوار و از بين بردن تلاشهايي كه در جهت تيره كردن روابط عراق با كشورهاي همجوار صورت ميگيرد است.
الصباح در ادامه به نقل از مقامات آگاه نوشت: آمادگي زيادي در تهران جهت استقبال از نوري المالكي در روز شنبه آينده وجود دارد و انتظار ميرود كه مالكي در راس هياتي عالي رتبه عازم تهران شود.
نخست وزير عراق در گفتوگو با الشرق الاوسط، چاپ لندن، درباره روابط با ايران و انتقادات برخي مسوولان عراقي به ايران بيان كرد: اخيرا درگيريهايي وجود داشت. هيات عراقي از جناح ائتلاف يكپارچه عراق به ايران رفت و آن چه كه در اختيار داشت ارائه كرد. صحبتهاي جدي انجام شد كه چه بسا نياز به انجام سفرهاي بعدي و رسيدن به زمينههاي مشترك وجود دارد.
وي گفت: من براي پيگيري نتايج و دستاوردهاي سفر اين هيات كه نتايج مثبتي هم بود، به فكر سفر به ايران هستم؛ منافع مشترك دو كشور نيازمند همكاري است نه تبادل اتهامات و باقي ماندن شكاف بزرگي كه بر اين روابط تاثير بگذارد.
المالكي تصريح كرد: روند روابط با كشورهايي چون ايران، سوريه، عربستان و با هر يك از كشورهاي همجوار اين است كه ما آنها را از تحولات، حقايق و چالشها مطلع ميكنيم و معتقديم كه ادامه يافتن بحرانها به نفع منطقه نيست و اصل قيموميت و تسلط يافتن بر ديگران هم به نفع كسي نيست.
او ادامه داد: هر كسي مسوول كشورش است و عراق هم تا اندازهاي توانايي دارد كه نيازي به قيموميت ديگران نداشته باشد. تصميمگيري درباره عراق بر عهده خود عراقيهاست. ما همكاري با سايرين را ميپذيريم اما تحت قيموميت ديگران بودن را نميپذيريم.
نخستوزير عراق درباره ميزان تاثيرگذاري ايران بر ارتش المهدي در آرام كردن اوضاع كشور بيان كرد: آنهايي كه ساختار شيعه و اسلامي بودن را ميشناسند ميدانند كه تاثيرگذاريهايي هم وجود دارد. ارتباط بين عناصر مذهب، دين و قوميت بر يكديگر تاثير ميگذارند همان طور كه به طور مثال مليت و قوميت عربي تاثيرگذار است.
وي ادامه داد: ايران يك كشور اسلامي است كه به داشتن گرايشات مذهبي شناخته شده است. در عراق هم گرايشات مذهبي وجود دارد. ما كسي را به طايفهگري دعوت نميكنيم اما روابط تاريخي و فرهنگي وجود دارد و بر اين اساس، بله؛ تاثيرگذاريها از روي قيموميت نيست هيچ گونه قيموميتي به ارتش المهدي و يا جناح صدر وجود ندارد اين مساله از سوي ايران و يا ديگران وجود ندارد، اما بله ايران كمكهاييها داشته است؛ همان طور كه عربستان به برخي گروههاي سني، تركيه به تركمنها و اردن به بيگانگان كمك ميكند. اين كمكها عادي است؛ اما بيشتر از آن را نميپذيريم.
انتهاي پيام
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]