واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بهداشت:شاخص هاي سلامت در كشور رشد يافت، اما عدالت رعايت نمي شود
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): "كامران باقري لنكراني" وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي روز شنبه گفت كه "علي رغم رشد شاخص هاي سلامت در كشور، هنوز در حوزه سلامت عدالت رعايت نمي شود".
وي در همايش معاونان پژوهشي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور در تهران گفت: شاخص هاي سلامت در كشور از رشد مطلوبي برخوردار است، اما اين رشد از همگوني و يكساني برخوردار نيست و اين موضوع از عوامل بي عدالتي در بخش سلامت است.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: در حال حاضر دبيرخانه عوامل اجتماعي موثر در سلامت كه در معاونت سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تشكيل شده است، موضوع بي عدالتي در سلامت را بررسي مي كند.
"لنكراني" با تاكيد به اينكه حل اين مساله نياز به پژوهش دارد، گفت: پژوهش هايي كه به حل اين مشكلات مي پردازند، بايد در اولويت نوآوري هاي پژوهشي قرار گيرد.
وي با بيان اينكه "براي اصلاح برخي از شاخص هاي سلامت در كشور بايد اقدامات هدفمندي صورت گيرد"، گفت: نوآوري بايد در اين بخش مورد توجه قرار گيرد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، شاخص هاي رضايت بيماران، بررسي بيماري هاي غير واگير در كشور و ميزان دسترسي به سلامت روان را از جمله شاخص هايي دانست كه علي رغم وجود محدوديت هاي مالي و نيروي انساني نياز به نوآوري و پژوهش همراه با برنامه ريزي هدفمند دارد.
"لنكراني" گفت: بايد نوآوري در پژوهش ها با هدف حل مسايل و مشكلات صورت گيرد تا اين نوآوري در فعاليت هاي امروزي موثر باشد.
وي با تاكيد به اينكه "نوآوري در دسترسي به شاخص هاي سلامت نيز لازم است"، گفت: نبايد فقط به فكر جمعآوري داده و انجام صرف تحقيق بود، بايد به اين نكته توجه داشت كه جمع آوري داده هاي صرف، بدون تحليل هاي مداخله اي و كاربردي از نقاط ضعف پژوهش ها است و بايد به اين امر توجه ويژه كرد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي علوم پايه را موتور حركت شناخت مشكلات كشور دانست و از اينكه برخي از دانشگاه هاي كشور با وجود جذب دانشجو در مقاطع تحصيلات تكميلي به منابع ديگري رجوع مي كنند، ابراز تاسف كرد و گفت: نبايد در دانشگاه ها فقط به افزايش مقالات اكتفا كرد و خود را با طرح هاي پژوهشي سرگرم كرد.
"لنكراني" با تاكيد به اينكه "نبايد بين آنچه انجام مي دهيم و آنچه در دنياي خارج از طرح ها اتفاق مي افتد، رابطه اي وجود نداشته باشد"، گفت: ادغام آموزش و نظام سلامت و تحقيقات فرصتي در اختيار ما قرار مي دهد كه بين طرح هاي پژوهشي و جامعه ارتباط برقرار شود.
وي با اشاره به اينكه هيچ حمايتي از رشد علمي كشور نمي شود و ما با تهديدات مختلفي روبرو هستيم، گفت: بايد با تاسيس مراكز تحقيقاتي، انگيزه لازم براي حل مشكلات تقويت شود.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به اينكه بايد همه فعاليت هاي ما معطوف به آينده باشد و بايد دانست كه هر كاري چه اثري در آِينده سلامت خواهد داشت، گفت: ما يك كشور اسلامي هستيم و اين آرمان گرايي بايد در همه اركان نظام سلامت وجود داشته باشد.
"لنكراني" با بيان اينكه "فعاليت پژوهشي در نظام اسلامي بايد با فعاليت پژوهشي در ساير نظام ها متفاوت باشد"، گفت: همه كشورها به نوعي از انقلاب اسلامي الهام گرفتند، اما متاسفانه ما متوجه جايگاه و نقشي كه بايد ايفا كنيم، نيستيم.
وي گفت: براي حل مشكلات نبايد از راههاي رفته ديگران استفاده كرد و به تقليد از ديگران و تجربيات گذشتگان اكتفا كرد، بلكه آرمان گرايي اسلامي بايد در همه فعاليت هاي ما تاثيرگذار باشد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي تاكيد كرد: توقع داريم در سال جاري حركت پرشتابي داشته باشيم و نمي توان پذيرفت كه كمبود اعتبارات فاكتور محدود كننده اين حركت ها باشد.
"لنكراني" با اشاره به اينكه در آيين نامه ارتقاي سلامت سعي شده بودجه اي براي برخي از مشكلات نظام سلامت در حوزه هاي پژوهشي و خريد تجهيزات در نظر گرفته شود، گفت: بايد توجه داشت كه نگاه مبنايي بر انجام فعاليت هاي پژوهشي حاكم باشد و كارها به نفع مردم باشد.
همايش معاونين دانشگاههاي علوم پزشكي كشور از امروز به مدت دو روز در ساختمان مركزي دانشگاه تهران برگزار مي شود .
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]