واضح آرشیو وب فارسی:گیل نگاه:
گیل نگاه/ گروه اجتماعی: سجاد عزیزپور طراح، کارگردان و بازیگر نمایشهای نهضت جنگل است. سالهاست او را میرزا مینامند و چهرهاش از دور هم تداعی گر شمایل سردار جنگل است. یاران هنریاش را دور خود جمع کرده و هرسال در قامت و قاموس میرزای کوچک و یاران نهضت به خیابانهای رشت می آید تا مردمش سردار جنگل خوسشان را ازیاد نبرند. عزیزپور نه تنها در روز یازده آذر هر سال بلکه در طول سال با کوله باری از تحقیق و تجریه، هنر خود و مردانش را در قاب تلویزیون و اجراهای مختلف استانی و خارج از استان به تصویر میکشد. علاوه بر این وی امسال رابط جشنوارهی فیلم رشد در کوچصفهان نیز بود.وی در آستانه ۱۱ آذر سالروز شهادت میرزاکوچک خان با گیل نگاه به گفت وگو نشسته است.عزیزپور با بیان اینکه سالها است بتمنها و مرد عنکبوتیهای قصههای غربی، جای الگو پذیری را برای همهی هنردوستان و تعلیم دهندگان تربیت پر کرده است گفت: اکنون همتی شایسته میخواهد که قهرمانان و اسطورههای بومی و ملیمان را یک به یک وبا نگاهی جذاب و روشی نوین، به ذهن نانوشتهی کودک و جوان امروزی تزریق کنیم.
وی اظهار میکند: موضوع جایگزینی الگوهای غلط غربی و استفاده از دلاوریهای مردان این مرز و بوم، سالهاست که ذهن مرا بعنوان سرپرست یک گروه هنری در ابتدا وسپس یک فرهنگی مشغول کرده است.عزیزپور با اشاره به رشادتهای سردار جنگل میگوید: اسطورهی بیبدیل گیلگ زمین را از سال هشتاد و نه در خیابانهای رشت به اجرا درمی آورم.وی قدم بعدی را سفر به استانهای دیگر میداند و میگوید: قرار است به استانهای دیگر سفر کرده و دلیرمردان و رشادتهای قهرمانیشان را باگروه فرهنگی هنری یازده آذر، با چشمان همیشه منتظر کودکان و جوانانمان آشنا کنیم.وی با بیان اینکه کودک و نوجوان ایرانی باید سرمایهی ملی و ابر مردان سرزمینش را باجان و دل پذیرا باشد اظهار میکند: وصف ایثار و مقاومت ستارخانها و باقرخانها در تبریز، رییس دلوارها در جنوب کشور، امیرکبیرها در مرکز، باکریها و همتها ودیگر اسطورههای بیبدیل ما هزاران هزار بار ازقصههای دروغین مردان ساحته شدهی غربی جذابتر و دلنشین تراست.عزیزپور وظیفهی همهی تعلیم دهندگان تربیت و هنرمندان مروج تربیت را درک کنونی جامعه میداند و ادامه میدهد: باید به القاء اندک فرهنگ بیبدیل ایرانی اسلامی در روح و جان فرزندان این خاک بپردازیم.وی میگوید: چهل و پنجمین جشنوارهی فیلم رشد فرصت مناسبی بود تا آثار رشد و بالندگی روحی و فرهنگی را در دانش آموزان مراکز مختلف به نمایش درآوریم.عزیزپور پیام نهفته در هریک از فیلمهای رشد را سرمشق مناسبی برای مواجهه با واقعیتهای اجتماعی میداند و بیان میکند: ما باید از همین سرمایههای جوان و نوجوان کلاسهای درس آغاز کنیم که سالهای بعد نبض فرهنگ جامعه را در دست میگیرند.
این هنرمند با بیان اینکه چهل و پنجمین جشنواره فیلم رشد، در گیلان نیز همزمان با تهران آغاز به کار کرد میگوید: فیلمها یکی یکی برای دانش آموزان نمایش داده شد و هرکدام، نقشی زیبا و نازیبا را درخاطر خطوط ذهنشان نقش میبست. نگاه کودکانه و جوانانه مشتاقان فیلم رشد به دوربینهای فیلمسازان هنرمند، خیره مانده بود. یکی سفید را خاکستری میدید و آن یکی چشم تیزبینش را از شکاف تصاویر نمایش فیلم، الک میزد.عزیزپورنسخه برداری از عادات و الگوهای اجتماعی را راهی دیگر برای تعلیم و رشد دانست و توضیح داد: سریعترین و بهترین راه الگو برداری و الگوشناسی رسانه است که با قدرت شگفت انگیزی در حال تکامل است. وی افزود: نگاه هنرشناس و زیباییشناس هنرمند، مسوولیت تعلیم را بعهده دارد. آنچه در قاب و کلام تصویر میپروراند، نتیجه تلاش و رشد تعلیمی اجتماع میشود.
۱۰ آذر ۱۳۹۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: گیل نگاه]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]