تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833701219




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلاش ترکیه برای ورود ناتو به جنگ سوریه


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تلاش ترکیه برای ورود ناتو به جنگ سوریه
عباس پرورده، کارشناس مسائل خاورمیانه در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می‌نویسد: رهبران ترکیه ادامه موفقیت‌های نظامی میدانی در سوریه از سوی ائتلاف روسی را برنتافته و کاملا آگاهانه اقدام به سرنگونی جنگنده روسی کرده‌اند.
به گزارش نامه نیوز، انگیزه های اقدام مخاطره آمیز ترکیه در هدف قرار دادن جنگنده سوخوی 24 روسی بیش از هر چیزی ناشی از پیامدهای حملات هوایی روسیه به مواضع معارضان مسلح در سوریه و شکست های پی در پی معارضان مسلح و پایان صبر آنکارا بر این شکست هاست که طی چهار سال گذشته تلاش های زیادی برای سرنگونی بشار اسد انجام داده، اما در حالیکه تصور بر این بود که اسد ماه های آخر حکومت را سپری می کند، ناگهان معادله میدانی شروع به تغییر کرد. در واقع حمله به جنگنده سوری تخلیه گوشه ای از خشم فروخورده آنکارا بود..اردوغان صراحتا اظهار داشته "روس ها داعش را نمی زنند، بلکه مناطقی را هدف قرار می دهند که نیروهای داعش و تروریست ها حضور ندارند".
 
هنوز معلوم نیست این حمله با آمریکا و ناتو هماهنگ شده بود یا نه، اما می توان گزینه های مختلف را که دال بر انگیزه ها و پیامدهای این اقدام در شرایط حساس منطقه است، مورد بررسی قرار داد. اینکه آیا این اقدام با هماهنگی آمریکا انجام شده، به دلیل رویکرد محتاطانه آمریکا در دوره تصدی باراک اوباما در تحولات خاورمیانه، آمر یا مشاور بودن واشنگتن در این حادثه محل تردید است. اگرچه با توجه به نگاه منفی واشنگتن به اقدامات نظامی مسکو در سوریه، رئیس جمهور آمریکا چندان هم از چنین اقدام خطرناکی ناخشنود نیست. ضمن اینکه باراک اوباما که به نظر می رسد چندان از این اتفاق غافلگیر نشده، در واکنش به سرنگونی جنگنده روسی گفت: "ترکیه حق دارد از مرزها و حریم خود دفاع کند، اما گفتگوی مستقیم روسیه و ترکیه برای کاهش بحران ضروری است". وی که پس از دیدار با رئیس جمهور فرانسه، فرانسوا اولاند سخن می گفت، افزود: "با فرانسه توافق کردیم در صورتی که روسیه به جای اینکه به دنبال تقویت اسد باشد، اهداف خود را علیه داعش به کار گیرد، می تواند به ایفای نقش بپردازد".
 
موضع گیری های سایر رهبران عضو ناتو هم گونه ای میانه روی و رعایت جانب احتیاط و توصیه به پرهیز از گسترش درگیری میان ترکیه و روسیه را در برمی گیرد که باز تایید فرضیه عدم دخالت آمریکا و ناتو در طراحی چنین حمله ای است. همچنین برخی ناظران اقدام ترکیه را اشتباه دانسته و اظهار داشته اند در حال حاضر آنکارا تلاش می کند ناتو را وارد درگیری در اراضی سوریه کند. اما تردیدی نیست که بحران واقعی در روابط روسیه و ترکیه ایجاد شده و این بحران دارای ابعاد سیاسی عمیق جهانی است.
 
بر اساس شواهد موجود، می توان حدس زد اردوغان با در نظر گرفتن ریسک بالای چنین اقدامی درصدد گسترش بازی جنگ در سوریه به پیمان ناتو و استفاده از ظرفیت های این پیمان در هر سطح ممکن است. موضع گیری های مقامات ارشد ترکیه به خصوص اردوغان پس از سرنگونی هواپیمای جنگی روسیه به خوبی گویای این واقعیت است که رهبران ترکیه ادامه موفقیت های نظامی میدانی در سوریه از سوی ائتلاف روسی را برنتافته و کاملا آگاهانه اقدام به سرنگونی جنگنده روسی کرده اند. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه چند روز پس از حمله به جنگنده روسیه در استان بایبورت گفت گروه موسوم به داعش در جبل الترکمان در حومه لاذقیه حضور ندارد و دلیلی ندارد که روسیه این منطقه را هدف قرار دهد و تاکید کرد خطر از همه طرف ما را احاطه کرده است. به نظر می رسد ترک ها با این اقدام حساب شده خواسته اند "پیامی انفرادی" به روس ها ارسال کنند، اگرچه پیش بینی می کردند چنین حرکتی چندان خوشایند ناتو و آمریکا هم نباشد. اما آن را حرکتی زیرکانه برآورد کرده اند که رقبای سنتی مسکو را در برابر عملی انجام شده قرار می دهد که در نهایت فقط به سود آنکارا خواهد بود، اما هزینه های آن میان سایر متحدان ترکیه سرشکن خواهد شد. چه اینکه ساعاتی بعد از حمله، ناتو در یک نشست فوق العاده اعلام کرد برای همبستگی با ترکیه در کنار این کشور می ایستد.
 
اما اقدام ترکیه که پوتین آن را "خنجر از پشت" خواند، را نمی توان ساده انگارانه نگریست، به خصوص در مقطع زمانی که روس ها پس از یک اقدام دیرهنگام نظامی در صدد بودند صفحه آخر پرونده سوریه را امضاء و آن را مهر و موم کنند. در تحلیل روس ها موضوع سوریه سکه دو رو است که یک روی آن حفظ نفوذ در خاورمیانه است، اما روی دیگر آن چشم انداز آینده جهادی ها در سوریه است که در صورت بقاء، روسیه هم سهمی از تهدید را در صورت بازگشت پیروزمندانه جهادی ها به قفقاز احساس می کند. پس از سرنگونی جنگنده روسیه، اکنون توپ در زمین روسیه قرار گرفته است. قطعا ترکیه و همپیمانانش منتظر واکنش مسکو هستند. جنس این واکنش می تواند بیانگر ماهیت، میزان عزم و اراده مسکو در سیاست خاورمیانه ای اش باشد. در یادداشتی که از سوی نگارنده پس از شروع حملات هوایی روسیه در سوریه منتشر شد، به لایه های مختلف اقدامی تحت عنوان "قمار نظامی پوتین در سوریه" پرداخته و گفته شد که اگر پوتین نتواند تهاجمی را که آغاز کرده، به سرانجام برساند، باعث حوادث پیش بینی نشده و همچنین به اتاق انتظار رفتن دیپلماسی در بحران سوریه است. اکنون در این بازی ترکیه که یکی از بازیگران فعال پشت پرده بود، از پرده بیرون جهیده و از اینکه علنی در پرونده سوریه هزینه کند، ابایی ندارد. روس ها در اولین قدم روابط اقتصادی رو به گسترش خود با ترکیه را قطع کردند و اکنون در حال بررسی اقدامات تلافی جویانه نظامی هستند که تا این لحظه با وجود اصرار پوتین، مقامات ترکیه حتی حاضر به یک عذرخواهی ساده هم نشده اند. اگر تنش ها میان بازیگران درگیر در سوریه همچنان به سوی رویارویی های نظامی پیش رود، گذشته از خطراتی که برای صلح شکننده در منطقه خواهد داشت، این درگیری ها هیچ کمکی به ریشه کنی افراطی گری و ترورریسم در منطقه نمی کند و همچنان بازندگان اصلی آن مردمی هستند که در انفجارها کشته و آواره شده و در دریاها حین مهاجرت، غرق می شوند.


منبع: تیک


۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن