واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
تابلوی «روایت عاشورا» رونمایی شد/ نوید اثری دیگر از عباس قانع
شناسهٔ خبر: 2988389 - سهشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۹
هنر > موسیقی و هنرهای تجسمی
مرتضی گودرزی دیباج مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری در رونمایی تابلوی روایت عاشورا بیان کرد که در آیندهای نزدیك، اثر دیگری از عباس قانع درباره معراج حضرت رسول(ص) رونمایی میشود. به گزارش خبرگزاری مهر، دوشنبه نهم آذرماه در سالن هنرهای تجسمی حوزه هنری، از تابلوی «روایت عاشورا» اثر عباس قانع رونمایی شد. در این مراسم كه با حضور قانع و بسیاری از هنرمندان عرصه های نقاشی و نگارگری برگزار شد، مرتضی گودرزی دیباج مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری، سخنانی درباره قانع و پرده نقاشی روایت عاشورا مطرح كرد.
مدیر مركز هنرهای تجسمی حوزه هنری با بیان اینكه قانع با تحصیل در آلمان، به دانش روز هنری اروپا مسلط است، اظهار كرد: عباس قانع با دستاورد هنری غنی به ایران برگشت و فعالیت هنری اش را در كشورمان ادامه داد.
وی تاكید كرد: یكی از ویژگی های مهم قانع، این است كه دوراندیشی زیادی نسبت به آینده داشته و از همان دوران جوانی، در پی تامین آتیه بود و این باعث شد بتواند بدون وابستگی، در نهایت استقلال و آسودگی فكری به كار هنری بپردازد. درگیر بحران های مادی شدن، خطری است كه بیخ گوش هنرمندان است و این هنرمند با ظرافت تمام، از این مسئله عبور كرد.
دیباج همچنین درباره خصوصیات شخصی عباس قانع گفت: نكته جالب دیگری كه درباره وی می توان به آن اشاره كرد، آداب زندگی اوست. قانع در یك برنامه روزانه منظم، صبح زود بیدار شده، روزش را با ذكر شروع می كند و بعد از ورزش به فعالیت روزانه می پردازد. اینها باعث شده او بسیاری از ادعیه را به صورت فارسی و عربی در ذهن داشته باشد و اتصالش را با معنویات حفظ كند. این پیوند و اتصال، دقیقا همان چیزی است كه هنرمندان جوان ما به آن احتیاج دارند.
وی با اشاره به اینكه قانع از آموختن ابایی ندارد، ادامه داد: تواضع، فروتنی، بی ادعایی، دوراندیشی در معیشت، استقلال و توانایی در عرصه های مختلف هنری از جمله مجسمه سازی و نقاشی از مواردی است كه می توان درباره این هنرمند به آن ها اشاره كرد.
دیباج در پایان خبر داد: بعد از رونمایی این تابلو كه واقعه عاشورا را روایت می كند در آینده ای نزدیك اثر دیگری از این هنرمند را رونمایی خواهیم كرد كه درباره معراج حضرت رسول(ص) است. آن هم اثری چند تكه است و ویژگی های منحصربه فردی دارد. قانع: این اثر عرض ارادت به امام حسین(ع) بود در ادامه مراسم رونمایی از تابلوی «روایت عاشورا» اثر عباس قانع كه دوشنبه نهم آذرماه در سالن هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار شد، این هنرمند پیشكسوت درباره سوابق و فعالیت های هنری اش گفت: تاكنون آثار زیادی خلق كردم. بعضی از این آثار به تمثیل هایی مربوط است كه ادای دینی به ایثارگران و جانبازان جنگ تحمیلی بود. با این كار می خواستم یاد عزیزانی كه در صف اول جبهه در مقابل دشمن مبارزه كردند، جاودانه باقی بماند. وی افزود: آثار دیگری نیز در زمینه رنگ روغن خلق كردم كه بخشی از آن ها به دلیل اعتقاداتم بوده و مضامینی از جمله معراج رسول الله(ص) و شهادت امام حسین(ع) را در بر می گیرد. ضمن اینكه كارهایی در حوزه سفال انجام داده و شاهنامه فردوسی را نیز روی مس طراحی كرده ام.
این هنرمند با اشاره به تابلوی «روایت عاشورا» اظهار كرد: این تابلوی ۲۸ متری، درواقع پرده ای است كه می توان آن را نقالی و پرده خوانی كرد. در این تابلو، از ابتدای راه افتادن امام حسین(ع) از عرفات تا بعد از شهادت ایشان را به تصویر كشیده ام و این كار را ادای دین و عرض ارادت به این شخصیت بزرگ میدانم.
قانع ادامه داد: كشیدن این تابلو دو سال طول كشید و از محرم ۱۳۸۴ تا محرم ۱۳۸۶ انجام شد. شیوه نقاشی این پرده، نوین است و تكنیك آن به گونه ای است كه روی بوم نقاشی نشده بلكه روی برزنت به تصویر درآمده تا با توجه به ابعاد آن، قابلیت حمل و نقل بدون صدمه دیدن را داشته باشد.
وی با بیان اینكه این اثر، بزرگ ترین پرده ای است كه در كشور در این زمینه تولید شده است، گفت: این كار را با اعتقاد بسیار زیادی انجام دادم. معتقدم رستگاری تنها به عبادت نیست بلكه مهم است انسان بتواند اثری از خودش به یادگار بگذارد كه برای مردم آموزنده و تفكربرانگیز باشد.
این هنرمند پیشكسوت ادامه داد: خداوند به من توفیق داد كه ۱۵ سال پیاپی به مكه بروم. این سفرها برای من همراه با مردم شناسی، جامعه شناسی، مطالعه درباره دین و ... بود و آنجا به من الهام شد این پرده را نقاشی كنم و تصمیم گرفتم هر طور شده این كار را انجام بدهم.
قانع درباره نسل جدید هنری كشور اظهار نگرانی كرد و افزود: وقتی بعضی از هنرجوها را می بینم تاسف می خورم. نسل جدید راه را گم كرده است. آن ها می خواهند بدون تلاش و زحمت، ره صد ساله را یك شبه طی كنند در حالی كه تا مرارت و سختی نكشند نمی توانند به موفقیت دست پیدا كنند. دنیای ماشینی امروز همه را بلعیده است. تكنولوژی، مجال تفكر به خود و جهان را از جوانها گرفته و آنها دچار خودفراموشی شده اند.
وی تاكید كرد: هنرمندان در گذشته بینش داشتند ولی هنرجویان امروزی به دانش بسنده میكنند و به دنبال كسب بینش، تعمق و تجربه نیستند. ما مثل جوانه ای كه از لای سنگ رشد كند، تلاش كردیم تا به موفقیت دست پیدا كنیم ولی متاسفانه چنین تلاشی امروزه كمتر به چشم میخورد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]