واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
نامه 3 نماینده کنگره به کری درباره برجام
سه نماینده جمهوریخواه آمریکا با بیان اینکه دیدگاه دولت آمریکا درباره موضوع ادعایی «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هستهای ایران عوض شده، واشنگتن را به فریب مردم آن کشور متهم کردند.
خبرگزاری فارس: سه نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه در نامهای به جان کری، وزیر خارجه کشورشان خواستار توضیح وی درباره برخی مسائل پیرامون مسئله ادعایی «جنبههای نظامی احتمالی» برنامه هستهای ایران یا PMD شدهاند.
«ابعاد نظامی احتمالی» به ادعاهای مربوط به تحقیقات در زمینه چاشنیهای انفجاری گفته میشود که بر پایه اسنادی غیرمستند علیه برنامه هستهای ایران مطرح شدهاند.
مطابق این ادعاها، ایران پیش از سال 2003 دست به انجام این تحقیقات برای دستیابی به سلاحهای اتمی زده است. جمهوری اسلامی ایران همواره قویاً این ادعاها را رد کرده است. «محمد البرادعی» مدیر کل وقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در آن زمان در صحت این اسناد ادعایی که به «اسناد لپتاپ» معروفند تردید جدی ابراز کرده است.
به گزارش واشنگتناگزماینر، «مایک رامپائو»، «پیتر روسکام» و «لی زلدین»، نمایندگان ایالتهای «کانزاس»، «ایلینویز» و نیویورک در نامه روز دوشنبه از کی خواستهاند برخی موارد تناقض در رویکرد دولت آمریکا را روشن کند. به ادعای آنها دولت آمریکا قبلاً خواستار موضع روشن ایران در باب PMD شده بود اما اکنون میگوید که تهران بدون انجام این کار میتواند از تخفیف تحریمها برخوردار شود.
«در نامه آنها آمده است: «متأسفانه مثل اینکه مردم آمریکا فریب داده شدهاند. موضع دولت درباره جنبههای نظامی احتمالی یا تغییر کرده یا اینکه شما هرگز قصدی برای روشن کردن موضع ایران درباره PMD قبل از تخفیف تحریمها نداشتهاید.»
مطابق سند «برجام» که در تیرماه سال جاری بین ایران و گروه 1+5 امضا شد، آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست 15 ژانویه خود باید گزارش نهایی درباره PMD را در این باره ارائه کند.
یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، روز پنجشنبه در وین در جمع خبرنگاران گفت که گزارش این نهاد دیدهبان هستهای قطعی نخواهد بود.
وی روز پنجشنبه پنجم آذر، در یک کنفرانس خبری در مقر آژانس در وین، گفت: «همانطور که پیشتر گفتم، گزارش یا ارزیابی، سیاه و سفید نخواهد بود، ما به همه تصویر و به صورت یک نظام به آن نگاه میکنیم. همانند یک پازل که قطعات متعددی دارد. ما هماکنون درک بهتری از موضوع داریم، آن را تحلیل میکنیم و بررسیمان را ارائه خواهیم داد».
یوکیا آمانو در حالی میگوید که گزارش او از پرونده «پیامدی»، سیاه و سفید و مطلق نخواهد بود که اجرایی شدن توافق بین ایران و گروه 5+1، در گرو بسته شدن آن است. رهبر جمهوری اسلامی تأکید کرده که اقداماتی چون خارج کردن قلب رآکتور اراک، تنها پس از بسته شدن پرونده پیامدی ممکن است.
عباس عراقچی، هماهنگکننده ارشد ایران در امور اجرای «برجام»، نیز ضمن ابراز امیدواری به مثبت بودن روند تدوین گزارش آژانس، هشدار داد که اگر بر سر راه بستن پرونده PMD مانعی ایجاد شود، اجرای برجام متوقف شده و «ایران اقدامات هستهای خود را از سر میگیرد».
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]