تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خود را ملزم به سکوت طولانی کن، چرا که این کار موجب طرد شیطان بوده و در کار دین،...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819617029




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رئیس مجلس:وضع اقتصادی کشور خوب نیست؛راهی جز اقتصاد مقاومتی نداریم


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: رئیس مجلس:وضع اقتصادی کشور خوب نیست؛راهی جز اقتصاد مقاومتی نداریم سیاست > مجلس - علی لاریجانی، رئیس مجلس به مناسبت ۱۰ آذر، سالروز شهادت دکتر مدرس و روز مجلس، از قم با مجریان گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما گفتگو کرد.



به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دو مجری برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه ۲ سیما، محمدحسین رنجبران و امید قالیباف سئوالات خود را از رئیس مجلس پرسیدند.
لاریجانی درابتدای سخنانش با درود به شهید راه آزادی، آیت الله مدرس او را اسوه نماینده واقعی در کشور خواند و گفت: ایشان در شرایط پر فراز و نشیب کشورمان، مرحوم مدرس با نقش آفرینی های خود، راه درست را پیش پای نمایندگان کشور قرار داد.


شما در دو دوره اخیر، رئیس مجلس بودید. چقدر جایگاه مجلس را موثر می دانید؟
من با کار مجلس ناآشنا نبودم. در طول سالهای بعد از انقلاب در رادیو و تلویزیون و مسئولیتهای مرتبط با مجلس بودم و کارکردهای مجلس را می شناختم. در دوره های مختلف، شان و نوع رویکرد مجلس، متفاوت بود. ولی همیشه دو وظیفه مهم داشت، یکی تقنین بود که راه حرکت بخشهای مختلف حکومتی را مشخص می کند. در دوره های مختلف بر حسب نیازها، قانونگذاری انجام می شد و طبق قانون اساسی، تنها جایی که می تواند قانون وضع کند، مجلس است. وظیفه دوم نیز نظارت است.

در این دو بعد نظارت دارید؟
مجلس نهم در برخی زمینه ها خوب عمل کرد. حساسیتی که روی مسایل اقتصادی داشتیم. ۶۰۰ طرح و لایحه، ۴۰۰ طرح و ۲۰۰ لایحه بررسی شد. از این تعداد، برخی در کمیسیونها رد شد و برخی در دست کمیسیونهاست و برخی نیز آماده برای طرح در صحن است. ولی ۲۰۰ فقره تبدیل به قانون شد که ثقل اینها مربوط به اقتصاد است. البته مسایل فرهنگی، سیاست خارجی و مسایل دیگر هم دارد. بودجه هر سال و تسهیل فضای کسب و کار در سالهای اخیر مورد حساسیت مجلس بود. قوانینی مصوب شد و گزارشهایی از کمیسیونها مطرح شد و بحث رونق تولید و جلوگیری از رکود که توسط دولت لایحه اش داده شد و در مجلس به آن خیلی افزوده شد. در مسایل هسته ای نیز برجام مطرح شد. در مسایل فرهنگی نیز همینطور. ولی ثقل قوانین اقتصادی بود.


سختترین روز کاری شما در مجلس چه روزی بود؟
در مجلس، کار کردن سختی ندارد. عصبانی شدن هم چیز عجیبی نیست. گاهی مسایل پیش می آید و گفتگویی صورت می گیردو ولی از مسایل مهم مجلس، لایحه جلوگیری از رکود بود که مشکل عمده کشور نیز است. از لحاظ اهمیت برای سرنوشت کشور هم موضوع برجام مهم بود. این موضوع ۳ سال در کشور کار شده بود و چالش هم درباره آن طبیعی است. در مجلس بحث خیلی داغ شد و نشان دهنده دموکراسی عمیق در کشور است. برخی می گفتند باید رد شود. این عجیب نیست. با تلقی خودشان این حرف را می زدند. لذت بخش ترین بخش کشور این است که افکار مختلف در مجلس بیان شود. این حسن دموکراسی است.



شما به عنوان رئیس مجلس فرصت چندانی برای ارتباط با جامعه ندارید. نوع ارتباط شما با جامعه چطور است؟ وضعیت اقتصادی مردم را چطور می بینید؟
ارتباطم با بخشهای مختلف مردم کم نیست. همین امروز با بازنشستگان تامین اجتماعی ملاقات داشتم و مشکلاتشان را از لحاظ بیمه تکمیلی و حقوق بازنشستگی بیان کردند. با مرغداران ملاقات داشتم و از مشکلات اخیر آنها مطلع شدم. با گاوداران ملاقات کردیم و مشکل شیر را مطرح کردند. غالبا به استانها که می روم با صنعتگران، اتاق بازرگانی و دیگران تماس دارم. ارتباطاتم کم نیست و علاقمندم با بدنه مردم ارتباط داشته باشم. این مسایلی که دارند را ببینیم.
عموما علاقه ای ندارم مردم را در مورد معیشت مایوس کنم. ولی وضع اقتصادی کشور خوب نیست. مهمترین مسئله قابل تمرکز مسایل اقتصادی است. این که رهبر معظم انقلاب فرمودند کار تولید، مجاهدانه است، حرف دقیق و بلندی است. با نگاهی به وضعیت ایران، چالش مهم را اقتصادی می دانیم. در این حوزه هم مشکل، رکود است. برخی جاها ۳۰ درصد بخشهای اقتصادی خوابیده و برخی جاها بیشتر. این مشکل هم با بزک کردن قابل حل نیست. لذا فکر می کنم دولت و مجلس امروز یک ماموریت بیشتر به جز اقتصاد مقاومتی ندارد. اگر بخواهیم مشکل بیکاری یا درآمد مردم حل شود تا از سختی دربیایند باید به تولید توجه کنیم. حتی برخی از آسیبهای اجتماعی نیز مربوط به عدم رونق تولید است. تحریمها نیز بی تاثیر نبودند. ولی همه مسایل به تحریم برنمی گردد.

کلید واژه ها: علی لاریجانی -




دوشنبه 9 آذر 1394 - 23:03:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن