واضح آرشیو وب فارسی:فارس: رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران: صدور رواديد براي بازرگانان ايراني و مصري تسهيل شود
خبرگزاري فارس: رئيس اتاق ايران خواستار تسهيل صدور رواديد براي بازرگانان ايراني و مصري شد و گفت: تا زمانيكه تجار دو كشور به طور مستقيم با يكديگر در تماس نباشند، استفاده از فرصت ها عملي نمي شود.
به گزارش فارس به نقل از اتاق ايران، در ديدار رييس دفتر حفاظت منافع جمهوري مصر در تهران با رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران، بر ضرورت تقويت روابط اقتصادي براي گسترش روابط ايران و مصر تاكيد شد.
محمد نهاونديان در اين ديدار اظهار داشت: اين امر در صورتي محقق مي شود كه ارتباطات اقتصادي تنها محدود به بازرگاني نشود و سرمايه گذاري هاي مشترك، ايجاد شركت هاي تجاري مشترك و منافع مشترك تجاري در سطح بين المللي را نيز در بر گيرد.
نهاونديان خاطرنشان كرد: ما همواره آمادگي اعزام هيات تجاري از ايران به مصر را داريم تا اعضاي جامعه اقتصادي دو كشور با يكديگر در تماس باشند و در نتيجه زمينه اي براي سرمايه گذاري هاي بيشتر در دو كشور فراهم شود.
وي با اشاره به توانايي ايران براي سرمايه گذاري در زمينه صنعت خودرو تاكيد كرد: ايران و مصر از بزرگترين پتانسيل ها براي تقويت يكديگر برخوردار هستند و مي توانند با كمك يكديگر، فرصت هاي زيادي از اقتصاد جهاني را كسب كنند.
وي با بيان اين مطلب كه "تا زمانيكه تجار ايراني و مصري به طور مستقيم با يكديگر در تماس نباشند، استفاده از فرصت ها عملي نمي شود"، عنوان كرد: بايد صدور رواديد براي مسافرت به دو كشور تسهيل شود، تا رفت و آمد تجار بين دو طرف آسان شود.
وي ادامه داد: سهولت رفت و آمد، تسهيلات بانكي و حمل و نقل و مبادله اطلاعات تجاري از جمله اولويت هاي ارتقاي روابط اقتصادي دو كشور به شمار مي رود.
به گفته وي در گذشته نهادهاي مشتركي در زمينه بانك مشترك و كشتيراني بين دو كشور وجود داشته است كه بايد با توجه به شرايط حاضر، به روز شوند.
رييس اتاق بازرگاني ايران اعلام كرد: ما از طرف ايران از لحاظ اقتصادي آمادگي لازم براي افزايش دادن سطح همكاري بين دو طرف را دارا هستيم و در اين راستا تلاش مي كنيم تا شوراي بازرگاني ايران و مصر را فعال تر كنيم و شما نيز مي توانيد شوراي بازرگاني مصر و ايران را ايجاد كنيد تا تجار بتوانند بيشتر با يكديگر در تماس باشند.
وي تاكيد كرد: براي توسعه روابط اقتصادي دو طرف بايد اقدامي بيش از شرايط متعارف داشته باشيم تا بتوانيم كندي رابطه در گذشته را جبران كنيم.
وي يادآور شد: شرايط اقتصاد جهاني، مسايل مربوط به كاهش قيمت دلار و همچنين وضع بازار انرژي نشان مي دهد كه جغرافياي اقتصاد سياسي جهان در حال تغيير است و بسيار مهم است كه نقشه جديدي براي اقتصاد سياسي نوشته شود.
نهاونديان ادامه داد: در اين ميان نقش ما در اقتصاد جهاني ايجاب مي كند كه در كنار هم باشيم و با يكديگر فعاليت كنيم.
وي تصريح كرد: تحولات بازار جهاني سرمايه و قيمت هاي نسبي نشان مي دهد كه اين تحولات جدي و اساسي هستند كه بايد استراتژيست ها و اقتصاددانان ايران و مصر، اين مسايل را تحليل كنند و به نظر مشترك برسيم.
وي يادآور شد: بايد مبادلات فرهنگي دو طرف افزايش يابد تا به مبادلات اقتصادي كمك كند و در اين راستا فيلم هاي ايراني و مصري بيش از آنچه تاكنون استفاده شده، قابل مبادله هستند كه اين مساله به آب شدن يخ هاي سياسي بين دو طرف كمك مي كند.
در اين ديدار، "عمرو الزياده" رييس دفتر حفاظت منافع جمهوري مصر در تهران نيز ضمن استقبال از گسترش همكاري هاي بين دو طرف تصريح كرد: تاثير سياست بر اقتصاد، بيشتر از تاثير اقتصاد بر سياست است، اما در حال حاضر چارچوب همكاري هاي اقتصادي به صورت بالفعل موجود است.
وي با اشاره به اينكه "در حال حاضر قطعات خودرو و خودروهاي ايراني در بازار مصر به فروش مي رسد" افزود: در زمينه مبادلات بانكي و حمل و نقل دريايي همكاري هاي خوبي بين دو طرف آغاز شده است.
وي همچنين در خصوص صدور ويزا گفت: همكاران ما در سازمان حمايت از منافع مصر، از هيچ گونه تلاشي براي دادن ويزا به تجار و گردشگران ايراني دريغ نمي كنند، اما در بعضي مواقع شرايط كمي سخت است كه اميدواريم به زودي اين شرايط بهتر شود.
انتهاي پيام/
شنبه 11 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 231]