واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۴۵ب.ظ)
مدير کل تبليغات اسلامي لرستان: لزوم آشنايي با ترفندهاي دشمن/الگوگيري از شخصيتهاي کربلا، يک ضرورت است موج - خرمآباد - مدير کل تبليغات اسلامي لرستان گفت: ما بايد هميشه دشمن زمانه را بشناسيم، نبايد فکر کنيم دشمن فقط در زمان پيامبر اکرم(ص)، اميرالمؤمنين(ع) و در زمان ائمهاطهار(ع) بوده است، ما بايد ترفندهاي دشمن را بشناسيم.
به گزارش خبرگزاري موج از خرمآباد، حجتالاسلام والمسلمين سعيد مهدوي امين، مدير کل تبليغات اسلامي استان لرستان، با اشاره به اينکه عاشورا يک فرهنگ است، گفت: فرهنگ عاشورايي يک کلاس درس، يک سبک زندگي حسيني و يک الگوي کامل است.
وي ادامه داد: اگر به ابعاد و شاخصههاي عاشورا نگاه کرده و آن را موشکافي کنيم ميتوانيم در جاي جاي زندگي از آن بهره برده و الگوبرداري کنيم.
مهدويامين تصريح کرد: ذکر خدا و بندگي از شاخصههاي زيباي صحنه عاشوراست، امام حسين (ع) بنده و عاشق خداوند است و در راه او قدم برميدارد، لذا در شب عاشورا ميفرمايد «من نماز، دعا، استغفار و تلاوت قرآن را دوست دارم، من عشق ميورزم يک شب ديگر با خداوند مناجات کنم» امام حسين(ع) براي تقرب به درگاه الهي از آخرين لحظات عمر خود نيز استفاده ميکرد.
مدير کل تبليغات اسلامي استان لرستان خاطرنشان کرد: بالاترين درسي که ما از عاشورا داريم اين است که بايد با دعا، ذکر و مناجات عجين بود چراکه سازنده است و انسان را ساخته و بزرگ کرده و انسان را به هدف نزديک ميکند و ممکن است که خود هدف باشد.
وي عنوان کرد: خود سرزمين کربلا با اين حادثه يک مستمسکي است براي اينکه انسان تقرب پيدا کرده و به خداوند متعال نزديک شود.
مهدويامين با بيان اينکه صحنه کربلا اتکا به پروردگار عالميان و تسليم در برابر اوست، اذعان کرد: امام حسين(ع) در مقابل خداوند تسليم است و به مشيت و رضاي الهي تن ميدهد.
مدير کل تبليغات اسلامي استان لرستان تصريح کرد: امام حسين(ع) آن چيزي را طلب ميکند که خداوند متعال ميخواهد و در قرآن و احاديث به او وعده داده شده است، لذا امام حسين(ع) در مقابل اوامر الهي تسليم است.
وي با اشاره به اينکه عاشورا صحنه قيام براي خدا و طاعت و فرمانبرداري است، ادامه داد: امام حسين(ع) در کلمات زيبايي ميفرمايد: «من براي دنياطلبي قيام نکردم»، هدف امام حسين(ع) از قيام دنياطلبي و منفعتطلبي نيست، بلکه هدف او عمل کردن به تکليف است.
مهدويامين خاطرنشان کرد: امام حسين(ع) در جاي جاي صحنه کربلا تأکيد ميکند که من تکليفمدار هستم، بهعنوان مثال زمانيکه افراد و حتي اصحاب به امام(ع) گفتند چه ميشد با يزيد بيعتي حتي ظاهري انجام ميداديد که عرصه را به شما تنگ نکند، امام حسين(ع) در پاسخ ميفرمايد: «اگر در آسمانها و زمينها هم براي من جايي نباشد با يزيد بيعت نميکنم»، بيعت با يزيد يعني رفتن به زير سلطه استبداد که از اولياي الهي بهدور است، لذا امام حسين(ع) فقط تکليف را ميبيند و آنچيزي که خداوند فرموده يعني امر به معروف و نهي از منکر را ميبيند که يزيد مصداق بارز تمام منکرات است و امام حسين(ع) نميتواند و به خود اجازه نميدهد که در کنار چنين شخصي قرار بگيرد، لذا قيام براي خدا و طاعت و فرمانبرداري از شاخصهها و درسهاي مهم قيام امام حسين(ع) است که همه ما به آن اذعان داريم.
مدير کل تبليغات اسلامي استان لرستان با اشاره به اينکه از شاخصههاي ديگر درسهاي عاشورا؛ حقگرايي و حقشناسي است، عنوان کرد: ما در آيات قرآن داريم که «جاءالحق ذهق الباطل، ان باطل کان ذهوقا» بايد حق را شناخت و بهسمت حق حرکت کرد و حقگرا بود.
وي بيان کرد: امام حسين(ع) حق را معرفي ميکند و به مردم ياد ميدهد که ايمان به خداوند و پيامبر اکرم(ع)، سنت پيامبر اکرم(ع) و سنت الهي حق است و همه اينها چيزهايي است که در آيات قرآن و احاديث نبوي و علوي به آن اشاره شده است.
مهدويامين تصريح کرد: حق مشخص است و با شاخصههاي آن بايد طرف حق را شناخت و ببينيم چه کسي اهل عدالت و صداقت است، اگر اين شاخصهها را کنار يکديگر بگذاريم حق مشخص ميشود، لذا امام حسين(ع) هم حق را ميشناساند و هم در کنار حق ميماند و پايمردي ميکند.
مدير کل تبليغات اسلامي استان لرستان با اشاره به اينکه هر سال مراسم عزاداري ما با شکوهتر، عظيمتر و با شور و شعور بيشتر برگزار ميشود که اين از لطف الهي است، خداوند در قرآن اذعان کرده و وعده داده است، کسيکه در راه خدا ايثار کند و به شهادت برسد آنرا جاودانه ميکند، «عند ربهم يرزقون»، لذا شاهد هستيم که مردم هرسال با شکوهتر اين مقام شهدا را ارج مينهند و در رأس آنها امام حسين(ع) قرار داد.
وي با اشاره به اينکه در جايجاي زندگي ائمه اطهار(ع) خدامحوري را ميبينيم و فردمحوري، شخصمحوري و مسائل فردي در زندگي آنها جايي ندارد، اظهار کرد: در صحنه عاشورا اتفاقاتي افتاد که حقيقتاً براي همگان عبرت است، مقام معظم رهبري در اين رابطه به بحث خواص و عوام اشاره کردند، اگر کسيکه رهبر و جلودار است و مردم به او تاسي ميکنند خطا کرد، اين خطاي بزرگي است.
مهدويامين عنوان کرد: در صحنه کربلا ميبينيم که خواص و کسانيکه بايد آحاد مردم را آگاه کرده و به آنها بصيرت ميدادند لغزيدند، آنها بايد يک بحث امام شناسي راه ميانداختند و امام جامعه و جانشينان پيامبر اکرم(ص) را بيان ميکردند، اما آنها سکوت کردند درحاليکه در جايي که امام معصوم(ع) جلودار است بايد به مردم بصيرت ميدادند و آنها را تفهيم ميکردند.
مدير کل تبليغات اسلامي استان لرستان تصريح کرد: حقيقتاً بحث دشمن و دشمنشناسي در واقعه عاشورا بسيار مهم است و از عبرتهاست، گاهي اوقات دشمن خودش را در لايههاي دين پنهان ميکند، لذا دشمنشناسي هميشه بايد با ما باشد و در اين امر دقت کنيم.
وي با اشاره به اينکه شهيد مطهري فرمود: ما بايد هميشه دشمن زمانهرا بشناسيم، ادامه داد: اين سخن به اين معناست که ما نبايد فکر کنيم دشمن فقط در زمان پيامبر اکرم(ص)، اميرالمؤمنين(ع) و در زمان ائمهاطهار(ع) بوده است، ما بايد ترفندهاي دشمن را بشناسيم و اين امر ميسر نميشود مگر اينکه امام را محور قرار دهيم، چراکه امام ديدهبان، ژرفنگر است و عميق نگاه ميکند، معرفت دارد و به نور الهي نگاه ميکند، لذا ما بايد دقت، پيروي و مطابعت کرده و امام را گم نکنيم.
مهدويامين افزود: شجاعت يعني مطابعت از امام، در بخشي از صحنه کربلا کسي شجاع است که سر ببرد، دست قطع کند و اسير بگيرد، و در صحنه ديگر آن قضيه برعکس است، کسي شجاع است که سر ميدهد، دست ميدهد و کسي شجاعت دارد که اسير ميدهد، امام حسين(ع) و حضرت عباس(ع) اين مفاهيم را به هم ريختند.
مديرکل تبليغات اسلامي استان لرستان در رابطه با الگو و الگوپذيري از شخصيتهاي کربلا، گفت: شخصيتهايي که در صحنه کربلا و قيام عاشورا هستند هرکدام براي ما يک الگوي جامع و کامل هستند، بهويژه شخصيت امام حسين(ع) که مقام عصمت دارند و تمام حرکات، گفتار و رفتار ايشان براي ما درس و الگو است.
وي تصريح کرد: ما ميتوانيم در يک جزئي از زندگي يک شخصي يا يک فردي را بهعنوان شخص موفق الگو قرار دهيم، اما چه کسي بهتر از امام حسين(ع) که او را الگوي کامل و جامعي براي زندگي خود قرار دهيم، که حتي شخصيتهاي بيگانه و خارج از مرزهاي اسلام نيز به او تاسي ميکنند و از او الگوبرداري ميکنند.
مهدويامين عنوان کرد: در بسياري ازانقلابهاي دنيا ديدهايم که خودشان اعلام کردند که به قيام امام حسين(ع) تاسي کردند، اين روح ايثار، فداکاري، شهادت و شهامت را ايشان گرفتيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]