واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
تشکل های مردم نهاد بازوی توانمند منابع طبیعی استانها > زنجان - توجه بر موضوع حفظ محیط زیست و منابع طبیعی جزوء وظایفی است که محدود به طیف و گروه خاصی نیست و از آنجایی که دستگاه های مختلف و تشکل های مردم نهاد در پیشبرد برنامه های خود می توانند به این مهم به عنوان یک میراث خدادادی توجه کنند، جلسه هم اندیشی با حضور مدیران روابط عمومی دستگاه های مختلف استان در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین، در این جلسه تبیین چشم انداز و اهداف روشن برای توسعه برنامه های و ترویج فرهنگ حفظ و صیانت از منابع طبیعی و نیز برنامه های اجرا شده با هماهنگی دستگاه های مختلف استان برگزار شد. در ابتدا معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری استان در سخنانی نقش روابط عمومی دستگاه ها را در پیشبرد برنامه ها و سیاست های همسو با صیانت و توجه به منابع طبیعی یادآور شد و گفت: منابع طبیعی بستر حیات و توسعه پایدار است و به عنوان میراث داران گذشته و امانت داران آیندگان باید وظیفه خود را در این رابطه انجام دهیم. بهروز گنج خانلو با تاکید بر رسیدن به اهداف توسعه پایدار با توجه به موضوع محیط زیست و منابع طبیعی عنوان کرد: زندگی تمام موجودات با منابع طبیعی، آب، خاک و هوا عجین شده و بی تردید بی تفاوتی و بی اهمیت جلوه دادن این شاخصه ها می تواند تهدیدی بر سلامتی و محیط زیست باشد. وی نهادینه کردن فرهنگ توجه به منابع طبیعی و محیط زیست را بین عموم مردم و مسئولان مهم دانست و افزود: در این راه تعامل نزدیک دستگاه های مختلف با منابع طبیعی استان می تواند راه تحقق اهداف توسعه پایدار را روشن سازد.
جشنواره زایش طبیعت
البته در این راه نقش تشکل های مردم نهاد حوزه محیط زیست و منابع طبیعی به عنوان گروه های دوستدار و همیار طبیعت می توانند بازوی نقش بسزایی در پیشبرد برنامه های توسعه محور به عنوان یک دغدغه دنبال کنند.
در این رابطه تقی سالک نماینده تشکل های مردم نهاد استان در این جلسه موضوع برگزاری جشنواره زایش طبیعت را قبل از برگزاری هفته منابع طبیعی با همکاری سایر دستگاه ها یادآور شد و گفت: این جشنواره برنامه استقبال از هفته منابع طبیعی و بهار می تواند، زمینه و بسترمناسبی را برای توجه به موضوعات مرتبط و حتی کاشت درخت تحت تاثیر قرار دهد. وی نقش گروه های هدف همچون مهدهای کودک و دانش آموزان را یادآور شد و افزود: بیشتر تاکید بنده بر نهادینه کردن فرهنگ منابع طبیعی بین کودکان و دانش آموزان است تا بازخورد برنامه ها در گذر زمان روشن شود.
سالک اجرای برنامه های مختلف همچون ایستگاه های نقاشی و طراحی های فضاهای سبز و درخت بین دانش آموزان را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این راه انتشار ویژه نامه ها و انتشار مطالب مرتبط با موضوع محیط زیست و منابع طبیعی و توجه به تبلیغات محیطی در سطح شهر می تواند، سهم مهمی در اطلاع رسانی داشته باشد.
به گفته وی همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان، سازمان بهزیستی استان و هلال احمر به خاطر داشتن جامع هدف تاثیرگذار در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
راه اندازی کمپینگ منابع طبیعی
توجه به موضوع محیط زیست و منابع طبیعی برای ساختن جامعه سالم و عاری از آلودگی ها ارتباط تنگاتنگی با موضوع سلامت دارد، چرا که درختان به عنوان شش های حیاتی زندگی در تصفیه هوای محیط نقش بسزایی دارند. در این رابطه مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان نقش منابع طبیعی را به عنوان بستر توسعه پایدار در حوزه سلامت مهم دانست و افزود: در این راه استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد به عنوان گروه های دوستدار طبیعت بسیار مهم است و برای توجه بیشتر به این موضوع باید پا را فراتر از حد انتظارات و توقعات بالا برداشت. اسماعیل رحمانی راه اندازی کمپینگ منابع طبیعی با هدف ارتباط نزدیک با عموم مردم را مهم دانست و ادامه داد: در این راه همکاری سازمان ها و ارگان های ذیربط به جهت اهمیت موضوع می تواند، مسیر توجه و تاکید را بیش از پیش روشن سازد. به گفته وی آموزش های همگانی بین عموم شهروندان و عرصه نشینان و برگزاری دوره های فشرده آموزشی و صدور گواهینامه در این رابطه می تواند اثرگذار شود. مدیر روابط عمومی این دانشگاه با اشاره به اجرای برخی طرح های ماندگار همچون کاشت درخت توسط نخبگان، هنرمندان، فرهنگیان و قهرمانان ورزشی عنوان کرد: برگزاری برنامه پاکسازی در مسیرهای مشخص با حضور گروه های مردم نهاد و راه اندازی کلینیک منابع طبیعی و نگارش پیوست های فرهنگی می تواند در این راه اجراء شود. رحمانی منابع طبیعی را همچون موضوعات سلامت و امنیت بسیار مهم دانست و افزود: به دلیل حساسیت روی این قبیل موضوعات در عصر کنونی یک وظیفه همگانی برای ارزش دادن و فرهنگ سازی باید انجام بگیرد.
کاهش میزان آلاینده ها
البته در موضوع منابع طبیعی بخش صنعت همسو با گروه¬های مردم نهاد نقش مهمی می تواند داشته باشد. تخصیص فضاهایی از محیط های کارخانه به توسعه فضاهای سبز در کاهش میزان آلاینده ها موثر است. جواد کریمی، مدیر روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی استان در این رابطه اعلام کرد: سال گذشته7 هکتار فضای سبز در شهرک های صنعتی سطح استان زنجان توسعه یافته و امسال نیز این امر تداوم خواهد یافت. وی با تاکید بر توسعه درختکاری در شهرک های صنعتی سطح استان عنوان کرد: به دلیل توجه جدی این شرکت به موضوعات فضاهای سبز هم اکنون شهرک صنعتی علی آباد و شماره2 زنجان جزوء شهرک های نمونه کشور شناخته شده است.
کریمی فعالیت واحدهای صنعتی همسو با حفظ و توجه به موضوعات مرتبط با محیط زیست را متذکر شد و ادامه داد: توسعه فعالیت های اقتصادی باید همسو با توسعه پایدار باشد که در این راه توجه به موضوع سالم سازی محیط و ساختن جامعه عاری از آلودگی ها امری حیاتی است.
تغییر کاربری ها
از سوی دیگر باید در محیط های شهری فضاهای سبز شهری با تغییر کاربری ها فدای ساخت و سازها نشود؛ موضوعی که در بیشتر مواقع به ورطه فراموشی می رود. در این رابطه مدیر روابط عمومی شهرداری زنجان در این رابطه گفت: متاسفانه شاهد هستیم که طرح ساخت باغ شهرها تخریب منابع طبیعی را به دنبال داشته است. محمد مرادی اجرای طرح «هر شهروند؛ یک درخت» از سوی شهرداری با همکاری منابع طبیعی استان را گامی در راستای نهادینه کردن فرهنگ کاشت درخت بیان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت های تبلیغات شهری همچون تلویزیون شهری و نصب استند و بنرهای مرتبط با این موضوع می تواند، ما را در رسیدن به اهداف مرتبط یاری کند. استفاده از ظرفیت سازمان دانش آموزی، همسو کردن برنامه های هفته منابع طبیعی با جشنواره تئاتر منطقه ای معلولان ،کاشت درخت اطراف سدها، تهیه کتاب پیوست فرهنگی منابع طبیعی و هماهنگی در اجرای برنامه ها با منابع طبیعی استان جزوء پیشنهادهای مطرح شده در این جلسه بود
کلید واژه ها: استان زنجان - زنجان -
دوشنبه 9 آذر 1394 - 12:15:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]