واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: موضوع ایدز نه صرفا بهداشتی ، بلکه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی است استانها > چهارمحال و بختیاری - قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکردگفت: نظر به اینکه موضوع ایدز صرفاً یک موضوع بهداشتی نبوده و دارای ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، امنیتی و غیره نیز می باشد، آموزش و اطلاع رسانی در زمینه اچ آی وی و ایدز را یکی از استراتژی های برنامه کشوری پیشگیری از اچ آی وی و ایدز در کشور دانست.
به گزارش خبرگزاری خبرانلاین به نقل از وب دا دكتر مرتضي هاشم زاده افزود: به منظور اطلاع رساني مناسب در خصوص بيماري ايدز و تعيين زمان بيشتر از يك روز و تعميم آن به "هفته اطلاع رساني ايدز" از ۱۸- ۱۲ آذر ماه با شعارهاي " درمان اچآيوي، كليد پيشگيري است / بيماران را براي درمان حمايت كنيم. " و " بشتابيم به سوي پايان همه گيري ايدز / با تشخيص به موقع / درمان به موقع / حمايت از بيماران " مد نظر قرار گرفته شده است.
وي، عناوين اين هفته را بدين شرح اعلام كرد : پنج شنبه ۱۲ آذر : خبرنگاران ، ورزشكاران و هنرمندان - جمعه ۱۳ آذر ماه : روحانيون، طلاب و رهبران مذهبي- شنبه ۱۴ آذر ماه : مبتلايان و آسيب ديدگان ، كاركنان بهداشتي درماني- يكشنبه ۱۵ آذر ماه : دانشجويان ، دانش آموزان ، جوانان و آحاد مردم- دو شنبه ۱۶ آذر ماه : سياستگزاران ، مسئولان و مجريان- سه شنبه ۱۷آذر ماه : كودكان، زنان و مادران- چهارشنبه ۱۸آذر ماه : پژوهشگران و انديشمندان.
وي با بيان اينكه،امسال نيز همانند سالهاي گذشته مبارزه جهاني بر عليه ايدز ، بر نقش رهبران و مديريت در اين مبارزه تأكيد دارد افزود: هريك از ما مي توانيم يك پيشگام و رهبر در ميان خانواده ، گروه هم سالان ، تيم ورزشي ، جامعه و يا اجتماع خود باشيم .
دكتر هاشم زاده ادامه داد: در همه سطوح ، فرد به فرد ، مردم، مدارس ، خانواده ها و در محل كار و مراسم عبادي بايد اين حسن مسئوليت ايجاد گردد تا بتوانيم با نوآوري ، آينده نگري ، مهرورزي ، عدالت محوري و عمل گرايي براي مقابله با گسترش ايدز پيشگام شويم و در مقابل موانع و مشكلات صبوري كنيم .
وي، همدلي ، مشاركت سازمانها ، ادارت و همه آحاد جامعه را در راستاي برداشتن گامي مؤثر در كنترل و مهار HIV لازم دانست.
دكتر هاشم زاده در خصوص بيماري HIV اظهار داشت: عفونت HIV و بيماري ايدز يكي از مهمترين معضلات بهداشتي درماني است و از سوي سازمان جهاني بهداشت، به عنوان ششمين بيماري كشنده نام گرفته است.
به گفته وي،اين بيماري بر خلاف ساير بيماريهاي عفوني كه بيشتر در كودكان و سالمندان بروز مي كند ، در نوجوانان و قشر فعال شايع تر مي باشد.
وي اضافه كرد: ويروس بيماري ايدز در انتشار و گسترش خود نژاد ، مليت ، مرز جغرافيايي ، فرهنگ ، مذهب، سن ، فقير، غني و ..... نمي شناسد.
دكتر هاشم زاده گفت: اين بيماري با توجه به ويژگي هايش كه شامل دوره آلودگي طولاني مدت ، كشندگي بالا، ناآگاهي افراد از راههاي انتقال و عدم انتقال بيماري و همچنين به دليل همراه بودن با رفتارهاي غير قابل پذيرش در جامعه باعث شده ، افرادي كه آلودگي آنها مشخص شده است و يا رفتارهاي پر خطري داشته اند كه احتمال آلوده شدنشان وجود دارد از ترس انگ و تبعيض اجتماعي اقدامي جهت تشخيص و تحت مراقبت بودن خود انجام ندهند و اين معضل منجر به گسترش بيشتر بيماري مي شود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي شهركرد تصريح كرد: بر اين مبنا پيشگيري و كنترل اين بيماري از حساسيت خاصي بر خوردار است و نياز به برنامه ريزي اجرايي دقيق ، هماهنگي و مشاركت همگاني دارد.
وي با اشاره به پيشرفت هاي علمي چشمگير در درمان ايدز و قوانين وضع شده براي محافظت از بيماران گفت: همچنين بشر درك بهتري از اين شرايط دارد؛ اما هنوز افراد اطلاعات درستي از نحوه محافظت خود و ديگران از اين بيماري ندارند.
دكتر هاشم زاده، روابط جنسي محافظت نشده، انتقال خون آلوده، به اشتراك گذاشتن سرنگ آلوده، انتقال از مادر به جنين، زايمان و شيردهي، را از مهمترين علل ابتلا به ايدز و انتقال بيماري عنوان كرد.
كارشناس مسئول بيماري هاي واگير معاونت بهداشتي دانشگاه در خصوص HIV اظهار داشت: HIV نوعي ويروس نقص ايمني است كه سبب عفونت سلول هاي سيستم ايمني و اختلال در عملكرد آنان مي شود.
دكتر شهلا شهرجردي افزود: با پيشرفت عفونت، سيستم ايمني ضعيف تر مي شود و در نهايت به سندرم نقص ايمني پيشرفته (AIDS) منجر مي شود.
وي مدت زمان ابتلا فرد آلوده به ويروس را ۱۰ تا ۱۵ سال اعلام كرد و افزود: در حال حاضر هيچ درماني براي اين بيماري كشنده وجود ندارد و درمان آنتي رترو ويرال (ART) تركيب چند داروي ضد ويروسي براي درمان اچ آي وي است و اين تركيب بيماري را درمان نمي كند؛ بلكه با كنترل ويروس، طول عمر و كيفيت زندگي بيمار را افزايش واحتمال انتقال ويروس به افراد ديگر را كاهش مي دهد.
وي با بيان اينكه،داروهاي آنتي رتروويرال، ميزان ويروس را در بدن كاهش مي دهند افزود: اين ويژگي سبب مي شود كه سيستم ايمني فرصتي براي مقابله با ويروس داشته باشد و از گسترش آن جلوگيري كند.
دكتر شهرجردي گفت: در حال حاضر حدود ۳۵ ميليون نفر در سراسر جهان به ويروس HIV مبتلا هستند و تابه حال حدود ۳۹ ميليون نفر جان خود را بر اثر اين بيماري از دست داده اند.
وي افزود: بر اساس گزارش سازمان جهاني بهداشت در سال ۲۰۱۳ ميلادي، حدود ۳۵ ميليون نفر در سراسر جهان به اين ويروس مبتلا هستند كه از اين ميان ۳.۲ ميليون نفر را كودكان تشكيل مي دهند.
وي با يادآوري اين نكته كه، بيشتر مبتلايان در كشورهاي كم درآمد و فقير زندگي مي كنند افزود: آمار مبتلايان به اين بيماري در سطح كشور تا تاريخ ۱/۱/۹۴ به شرح ذيل مي باشد: كل مبتلايان: ۲۹۴۱۴ نفر كه ۸۸% در جنس مذكر ۱۲% در جنس مؤنث كه عمده ترين آنها ( ۶/۴۵٪) در گروه سني ۳۴-۲۵ ساله شناسايي شده اند و تاكنون ۶۲۰۲ نفر از مبتلايان فوت كرده اند.
وي در خصوص ميانگين راه ابتلا به اين بيماري اظهار داشت:: ۶/۶۶٪ تزريق با وسايل مشترك در مصرف كنندگان مواد ، ۵/۱۴٪ رابطه جنسي محافظت نشده ، ۴/۱ درصد انتقال از مادر مبتلا به كودك و ۷/۱۶ درصد موارد راه انتقال نامشخص مانده است.
کلید واژه ها: استان چهارمحال و بختیاری -
دوشنبه 9 آذر 1394 - 11:29:32
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]