واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
یاوه سرایی رسانه آمریکایی؛
نیویورک پست: آخرین زگیل بر چهره توافق هسته ای ترشیده ایران!
«هر روز که می گذرد، بهتر از پیش به ماهیت توافق هسته ای یکجانبه اوباما -که تنها به نفع ایران است- پی می بریم...»
به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، روزنامه آمریکایی "نیویورک پست" در یادداشتی تحت عنوان "آخرین زگیل بر چهره توافق هسته ای ترشیده ایران!"، به اعتراض شدید نسبت به توافق هسته ای پرداخته است. رسانه های آمریکایی با وجود محدودیت های گسترده ای که آمریکا و متحدانش به ناحق بر برنامه هسته ای ایران تحمیل کرده اند، از توافق هسته ای ابراز نارضایتی کرده و به انتقاد از عملکرد دولت آمریکا می پردازند. "نیویورک پست" نیز در همین راستا با اشاره به گزارش اخیر "نشنال ریویو"، که حاکی از غیر الزام آور بودن توافق هسته ای است، به انتقاد از توافق هسته ای پرداخته است. "نیویورک پست" نوشت: «در ابتدای کار، برای ما روشن شد که توافق هسته ای پرزیدنت اوباما با ایران یک معاهده رسمی نیست و اوباما نیازی به تصویب آن توسط کنگره ندارد. اما اکنون وزارت خارجه می گوید که این توافق حتی از نظر قانونی هم الزام آور نیست.»
"نشنال ریویو" اخیرا طی گزارشی مدعی شده که نسخه ای از نامه ارسال شده از سوی وزارت خارجه آمریکا به "مایک پومپئو" نماینده ایالت "کانزاس" آمریکا را در اختیار دارد که دولت آمریکا در آن اعتراف کرده است، ایران را ملزم به امضای برجام نکرده و توافق هستهای با ایران «از نظر قانونی الزامآور نیست». طبق این گزارش، «جولیا فریفیلد» مشاور امور حقوقی وزارت خارجه آمریکا در 19 نوامبر در این نامه نوشته است: «برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA)، یک معاهده یا توافق اجرایی و یک سند امضا شده نیست». وی این نامه را در پاسخ به نامه پومپئو برای «جان کری» وزیر خارجه آمریکا، نوشته است. پومپئو برای کری نوشته بود که توافق هستهای با ایران که در اختیار کنگره آمریکا قرار گرفت، امضا نشده است و اطمینان ندارد که دولت آمریکا نسخه نهایی توافق را به کنگره ارائه کرده است. فریفیلد در نامه خود تأکید کرد که کنگره نسخه نهایی توافق هستهای ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) را دریافت کرده است و ادامه داد که برجام مجموعهای از «تعهدات سیاسی» و نه یک توافق رسمی است. وی به پومپئو نوشت: «موفقیت برجام به اینکه از نظر قانونی الزامآور است یا اینکه امضا شده است، نیست بلکه به اقدامات گسترده راستیآزمایی است که قرار است اعمال شود و همچنین درک ایران از این مسئله است که ما ظرفیت تحمیل مجدد تحریمها در صورتیکه ایران به تعهداتش عمل نکند را در اختیار داریم». "نیویورک پست" با اشاره به اظهارات رئیس جمهور کشورمان در رابطه با تصویب توافق در مجلس می نویسد: «"حسن روحانی" نیز پیش از مخالفت خود را با تصویب توافق در مجلس ایران اعلام کرده بود چرا که در این صورت او ملزم به امضای توافق می شد و تعهداتی بر دوش دولتش قرار می گرفت. روحانی در این رابطه گفته بود: "اگر برنامه جامع اقدام مشترک به مجلس فرستاده شود، برای دولت الزام ایجاد خواهد کرد. این بدان معنی است که رئیس جمهور، که تاکنون آن را امضا نکرده است، باید آن را امضا کند. چرا ما باید یک محدودیت حقوقی غیر ضروری بر مردم ایران قرار دهیم"».
این رسانه آمریکایی با اشاره به اظهارت "فریفیلد" که موفقیت توافق را به تضمین های اجرایی و اقدامات راستی آزمایی آن دانسته و نه امضا شدن و یا از نظر قانونی الزام آور بودن، می نویسد: «کدام اقدامات راستی آزمایی؟ همان بازرسی های هر زمانی و هر مکانی که در نهایت تغییر کرد؟ و یا بازگشت پذیری تحریم ها که پس از شروع دوباره تجارت اروپا با ایران، بسیار ضعیف به نظر می رسد و روسیه نیز هرگونه حرکت علیه متحدش ایران را وتو خواهد کرد. از سوی دیگر وضع مجدد تحریم ها حق پاره کردن توافق را به ایران خواهد داد.» در انتهای این گزارش آمده است: «هر روز که می گذرد، بهتر از پیش به ماهیت توافق یکجانبه اوباما -که تنها به نفع ایران است- پی می بریم. اما هنوز هم کاخ سفید اصرار دارد که وانمود کند، مردم آمریکا با آن موافق هستند.»
506
۰۹/۰۹/۱۳۹۴ - ۱۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]