واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ آذر ۱۳۹۴ (۱۰:۷ق.ظ)
مدير كل بهزيستي استان قم: يازده درصد كودكان كار در قم براي ساير استانها هستند موج - قم - مدير كل بهزيستي استان قم گفت: طبق آمار به دست آمده يازده درصد از كودكان كار در قم براي ساير استانها هستند و ۸۹ درصد نيز بومي هستند كه بيشتر اين افراد براي مناطق نيروگاه و شهر قائم بودند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، مدير كل بهزيستي استان قم در جلسه كارگروه اجتماعي كه به رياست معاون سياسي امنيتي استاندار قم برگزار شد، گفت: در تعريف آسيبهاي اجتماعي به افرادي كه زير سن ۱۸ سال هستند و در خيابان مشغول به تكديگري و كار هستند كودكان خياباني گفته ميشود.
وي افزود: بايد در راستاي حمايت از اين افراد و سالم سازي محيط زندگي آنها تلاشهاي زيادي انجام شود كه تاكنون بهزيستي استان قم در اين راستا اقدامات متعددي را انجام داده است.
رضا سليقه ادامه داد: در مدت هفت سال وضعيت كودكاني خياباني در قم رصد شده است كه در اين مدت تعداد هزار و ۶۸۶ نفر كودك از سطح خيابانهاي قم جمعآوري شدند.
وي گفت: به طور ميانگين سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ كودك از خيابانهاي قم جمعآوري شده است و اين كودكان در تنها مركزي كه در قم وجود دارد پذيرش شدهاند.
سليقه تصريح كرد: ۴۸ درصد از اين كودكان در سنين بين ۱۲ تا ۱۴ سال قرار داشتند كه از اين تعداد ۲۱ درصد غير ايراني و مابقي ايراني هستند.
وي گفت: طبق آمار بهدست آمده يازده درصد از كودكان كار در قم براي ساير استانها هستند و ۸۹ درصد نيز بومي هستند كه بيشتر اين افراد براي مناطق نيروگاه و شهر قائم بودند.
مدير كل بهزيستي استان قم گفت: افراد با سواد در موضوع كودكان كار و خياباني كمتر هستند و طبق آمارهاي به دست آمده ۳۸ درصد از اين افراد داراي تحصيلات ابتدايي بودند و ۱۶ درصد نيز بيسواد بودند.
وي تاكيد كرد: خوشبختانه در شناسايي و جمعآوري اين كودكان در قم شهرداري و پليس كمكهاي خوبي را با بهزيستي داشتهاند.
سليقه به تفاوت كودكان خياباني و كودكان كار اشاره كرد و گفت: كودكان كار به كساني اطلاق ميشود كه در كنار خانواده خود به دست فروشي مشغول هستند اما كودكان خياباني افرادي هستند كه تكديگري ميكنند و عدهاي هم بدون سر پناه هستند.
مديركل بهزيستي استان افزود: يكي از دلايلي كه موجب ميشود كودكان كار و يا خياباني به وجود آيند محيط خانواده است كه طبق آمار ۱۹ درصد از اين افراد كودكان طلاق هستند و ۱۳ درصد بيسرپرست و هشت درصد هم با نامادري زندگي ميكردند.
وي به رشد جنايت و جرم در اين افراد آسيب پذير جامعه نيز اشاره كرد و افزود: ۱۳ درصد افرادي كه در طي اين هفت سال توسط مامورين شهرداري و پليس استان جمعآوري شدند سابقه مصرف مواد مخدر داشتند و چهار درصد نيز سابقه كيفري در پرونده خود داشتند.
سليقه گفت: متاسفانه در قم ما فقط يك مركز نگهداري از اين افراد را داريم و آن هم مختص پسران است كه اميدواريم با تلاشهايي كه انجام ميشود هر چه زودتر يك مركز بزرگ و استاندارد براي خدمترساني به اين افراد در قم ساخته شود.
وي به نقش موثر نهادهاي استان در بازپروري اين افراد تاكيد كرد و گفت: عدهاي از اين افراد كه بيسواد بودند براي كسب علم و دانش به آموزش و پرورش معرفي شدند و از ديگر اقدامات بهزيستي استان طرح بيمه سرپايي براي اين افراد بوده است.
مدير كل بهزيستي استان قم گفت: ايجاد اشتغال براي كودكان كار و معرفي اعضاي خانواده آنان به فني و حرفهاي براي فراگيري فن مناسب از ديگر اقدامات اين سازمان بوده است.
وي گفت: اميدواريم با برنامههايي كه در دست اقدام داريم بتوانيم با رشد كودكان كار و خياباني مقابله كنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]