واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: وزنههايي كه بالا نرفت
يكي از ضعيفترين نتايج تاريخ وزنهبرداري ايران در هيوستون امريكا رقم خورد. نتايج ضعيفي كه جايگاهي بهتر از پانزدهمي دنيا را براي ايران به دنبال نداشت.
نویسنده : دنیا حیدری
يكي از ضعيفترين نتايج تاريخ وزنهبرداري ايران در هيوستون امريكا رقم خورد. نتايج ضعيفي كه جايگاهي بهتر از پانزدهمي دنيا را براي ايران به دنبال نداشت.
ايران كه در سالهاي 2011 و 2013 سوم جهان شده و در سال 2014 به رده هفتم جهان سقوط كرده بود، روند نزولي خود را با هشت پله سقوط ديگر ادامه داد و به رتبه پانزدهم جهان رضايت داد. آن هم در شرايطي كه رقابتهاي جهاني وزنهبرداري امريكا به جهت توزيع سهميه المپيك از اهميت بالايي براي كشورهاي شركتكننده، خصوصاً ايران برخوردار بود.
سقوط آزاد
تيم ملي وزنهبرداري ايران با تركيبي ناقص و با يك وزنهبردار كمتر راهي رقابتهاي جهاني وزنهبرداري امريكا شد و با كسب ۲۱۶ امتياز در مكان پانزدهم قرار گرفت و در ردهبندي مدالي هم كه در مسابقات جهاني وزنهبرداري از اهميت كمتري برخوردار است با كسب ۲ نقره و يك برنز كيانوش رستمي، رتبه دهم را از آن خود كرد. در حاليكه روسها با هفت طلا، چهار نقره و دو برنز و كسب ۵۵۵ امتياز تيمي، عنوان قهرماني رقابتهاي جهاني سال ۲۰۱۵ را به دست آوردند. بلاروس با ۴۱۸ امتياز روي سكوي نايبقهرماني ايستاد و قزاقستان با ۴۰۳ امتياز سوم شد و چين بعد از سالها از دستيابي به يكي از سكوهاي برتر رقابتهاي جهاني بازماند و چهارم شد.
انتظارات برآورده نشد
ايران در رقابتهاي جهاني امريكا سه وزنهبردار اوتي داشت. پس از مجيد عسكري و جابر بهروزي، نصيرشلال سومين وزنهبردار اوتي ايران بود. اگرچه كيانوش رستمي بامداد پنجشنبه موفق به كسب مدال دو نقره و يك برنز شد، اما در ادامه هيچ يك از وزنهبرداران نتوانستند در حد و اندازههاي خود ظاهر شوند. نصير شلال، نايبقهرمان المپيك لندن با نمايشي دور از انتظار در دسته ۱۰۵ كيلوگرم رقابتهاي جهاني وزنهبرداري، سومين نماينده ناكام ايران در اين مسابقات در هيوستون امريكا لقب گرفت. مولايي آخرين نماينده نيز نتوانست در حد و اندازههاي خود ظاهر شود. او در رقابت دسته ۱۰۵+ كيلوگرم با ثبت ركورد 176 كيلوگرم يكضرب، 230 كيلوگرم دوضرب و مجموع 406 كيلوگرم در رده شانزدهم جهان قرار گرفت.
كسب پنج سهميه وزنهبرداري
مسابقات جهاني وزنهبرداري امريكا يكي از اصليترين رقابتهاي كسب سهميه المپيك محسوب ميشود كه با احتساب پانزدهمي امسال و هفتمي رقابتهاي جهاني سال 2014، طبق گفتههاي توكلي، سرمربي تيم ملي وزنهبرداري، احتمالاً ايران يكي از تيمهاي بين رده هفتم تا يازدهم خواهد بود كه پنج سهميه براي حضور در بازيهاي المپيك 2016 ريودوژانيرو خواهد داشت. مسئلهاي كه توكلي در صفحه اينستاگرامش نيز به آن اشاره كرده است.
ركوردهاي رضازاده شكسته شد
مهمترين اتفاق در هشتاد و دومين دوره رقابتهاي وزنهبرداري قهرماني جهان شكسته شدن تمام ركوردهاي رضازاده بود. الكسي لوچف، وزنهبردار روس در آخرين روز مسابقات جهاني در امريكا در حركت دوضرب به ركورد دوضرب جهان حمله كرد و توانست با ثبت ركورد 264 كيلوگرم، ركورد رضازاده را كه 263 كيلوگرم بود و در المپيك آتن به نام وزنهبردار فوقسنگين ايران ثبت شده بود، بشكند. ركورد مجموع جهان نيز 472 كيلوگرم بود كه رضازاده در المپيك 2000 سيدني آن را به ثبت رسانده بود، اما اين ركورد با 475 كيلوگرم توسط وزنهبردار روس بهبود بخشيده شد. الكسي لوچف بعد از كسب عنوان قويترين مرد جهان گفت: «رضازاده الگوي من بود و هميشه دوست داشتم مثل او باشم.» رضازاده اما با ابراز اميدواري براي پس گرفتن ركورد جهان و مدال طلاي فوقسنگين در المپيك گفت: «دوست داشتم يك ايراني ركوردهايم را بشكند.»
جاي خالي سنگينوزن ايراني روي سكو
امسال براي نخستين بار بود كه تيم ايران در دسته فوقسنگين هيچ امتيازي كسب نكرد. از سال 1998 تيم ايران هميشه در جمع مدعيان بوده و به غير از سالهاي 2007 (محروميت وزنهبرداري ايران)، 2008 (نمايندهاي نداشت) و سال 2009 (ادعا به دوپينگ سعيد علي حسيني) يا حسين رضازاده مدال آورده بود يا بهداد سليمي. جالب اينكه بهادر مولايي نماينده فوقسنگين ايران كه در گروه B شركت كرد، وزنههايي را جابهجا كرد كه آنها را چهار سال قبل و در رده سني جوانان و نوجوانان زده بود. در طول سالهاي اخير، امسال براي نخستين سال بود كه ايرانيها صندليهاي زيادي را براي تماشاي دسته فوقسنگين رزرو نكرده بودند و كشورمان نمايندهاي روي سكويهايي كه چشمها را به خودش خيره ميكند، نداشت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]