تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندانتان را به سه چيز ادب كنيد: عشق به پيامبرتان، عشق به خاندان او، و قرآن خو...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830381015




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قیام علیه آسیب‌های اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



قیام علیه آسیب‌های اجتماعی
آسیب‌های اجتماعی محله هرندی پایتخت آیینه‌ای از فضاهای بی‌دفاع شهری است. گویی تهران هم شهر بی‌دفاع شده است؛ بی‌دفاع در برابر آسیب‌های اجتماعی که از یک جنگ خانمانسوز، ویران‌کننده‌تر است.
روز نو : آسیب‌های اجتماعی محله هرندی پایتخت آیینه‌ای از فضاهای بی‌دفاع شهری است. گویی تهران هم شهر بی‌دفاع شده است؛ بی‌دفاع در برابر آسیب‌های اجتماعی که از یک جنگ خانمانسوز، ویران‌کننده‌تر است. حالا شهردار در نامه‌ای به مردم از آنها دعوت کرده وارد گود شوند. مردم باید قیام کنند تا شهر را نجات دهند؛ نجات از معتاد متجاهر، از مردان و زنان خیابانی، از کارتن‌خوابی و از گدایان حرفه‌ای. در این میان ورود شهرداری به موضوع، فرصتی است برای سازمان‌های دیگر تا بیش از متهم کردن یکدیگر و انداختن بار مسئولیت به دوش هم، در فکر اقدام جهادی و حرکت غیرمنفعلانه در محدوده آسیب‌ها اجتماعی باشند.
بیش از 70 سال است که وجود کارتن‌خواب‌ها، معتادان متجاهر، مردان و زنان خیابانی، کودکان خیابانی و کار و متکدیان حرفه‌ای چهره تهران را آلوده کرده است و اما وجود این آسیب‌های اجتماعی صدالبته برای نظام جمهوری اسلامی و شعارهای آرمانی‌‌اش غیرقابل‌قبول‌تر است. مهم‌ترین ایراد به تاریخچه اقدام علیه آسیب‌های اجتماعی آن است که نباید اقدامات در این زمینه به یک یا چند دوره جمع‌آوری و ورود به آسیب‌ها ختم و دیگر کارها در این زمینه رها شود بلکه از آنجایی که شهر موجودی زنده‌ است، نیازمند مراقبت دائمی و مستمر همه دستگاه‌ها متولی در این حوزه است. بر این اساس چند ماهی است که شهرداری در پس نگرانی‌های نظام و مردم، برای حل مشکل محله هرندی در قلب پایتخت که سال‌هاست درگیر انواع و اقسام آسیب‌های اجتماعی شده پا پیش نهاده است تا بتواند با حساس کردن سایر دستگاه‌های متولی تعامل و مشارکت آنان را برای حل این مشکل که همچون آتش زیر خاکستر سلامت شهر و شهروندان را تهدید می‌کند، وارد میدان کارزارکند.


آسیب‌های اجتماعی پاشنه آشیل سلامت جامعه
بیش از 14 دستگاه در حوزه آسیب‌های اجتماعی وظایف قانونی دارند و در رأس آنها چندین وزارتخانه مسئولیت اصلی و راهبردی را یدک می‌کشند. متأسفانه به رغم وعده‌های مسئولان در ساماندهی آسیب‌های اجتماعی تاکنون اقدام مؤثری در زمینه آسیب‌ها انجام نشده است و همچنان کارهای وعده داده شده همچون ساماندهی کودکان کار و خیابانی، متکدیان و معتادان بر زمین باقی مانده است یا ساماندهی‌ها به‌صورت ناقص انجام می‌شود.
در این زمینه شهردار تهران با بیان اینکه دو جلسه سه ساعته در هفته‌های اخیر با مقام معظم رهبری در خصوص بررسی مباحث آسیب‌های اجتماعی برگزار شد، تأکید کرد: مقام معظم رهبری در این جلسات عنوان کردند که از بحث آسیب‌های اجتماعی غفلت شده است.
شهردار تهران با بیان اینکه مشارکت در تمام ابعاد مختلف برای حل آسیب‌های اجتماعی ضروری است، افزود: باید هماهنگی بین دستگاه‌های دولتی نیز افزایش یابد چرا که حل موضوعات آسیب‌های اجتماعی ماهیتی فرهنگی و اجتماعی دارد و از جنس مباحث کالبدی و انتظامی صرف نیست.
وی با بیان اینکه آسیب‌های اجتماعی منسجم است اما سازمان‌های حل‌کننده آسیب پراکنده هستند، گفت: انعکاس آسیب‌ها باید در حدی باشد که توجه همگان را جلب کند اما اگر جنبه احساسی و هیجانی پیدا کرد، نباید تصمیم خلق‌الساعه بگیریم. حل آسیب‌های اجتماعی در پایتخت قهرمان نمی‌خواهد بلکه خدمتگزاری می‌خواهد که در میدان بایستد.


نامه قالیباف به شهروندان پایتخت
روند رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی تا آنجایی ادامه پیدا کرد که شهردار تهران در صفحه اینستاگرام شخصی نامه‌ای خطاب به شهروندان قرار داد. در این نامه آمده است: «شهروندان محترم تهرانی، می‌خواهم با شما از دردی سخن بگویم که نیم قرن است تن این شهر را آزار می‌دهد.
ما در قلب پایتخت ایران اسلامی گوهری تاریخی با ریشه‌های اصیل فرهنگی داریم که غبار ناهنجاری بر آن نشسته است. این منطقه از قدیم میزبان آسیب‌های اجتماعی گوناگونی بوده است و حالا این زخم بیش از هر زمان دیگری سر باز کرده است. فقر، اعتیاد، کارتن‌خوابی، کودکان‌کار و تخریب آثار فرهنگی تاریخی بخشی از این ناهنجاری‌هاست.
شهرداری تهران مدتی است که در این منطقه اقداماتی را شروع کرده است اما حل معضلات این منطقه همکاری، همراهی و همدلی همه نهادهای دولتی، سازمان‌های مردم‌نهاد، کارشناسان و شما شهروندان عزیز را می‌طلبد.
آقایان و خانم‌هایی که در این شهر زندگی می‌کنید، با یکدیگر مهربان‌تر باشیم. وظیفه انسانی همه ماست که برای کاهش بخشی از دردهای قلب شهرمان کمک کنیم. بیایید پیمان ببندیم در هر نقطه از این شهر که ساکن هستیم به سلامت قلب شهرمان فکر کنیم و در این راه از هیچ کمک و کاری که مفید و مؤثر باشد، دریغ نکنیم.»
همچنین قالیباف در توضیح این اقدام خود در جمع خبرنگاران گفت: «من نامه‌ای را خطاب به شهروندان در اینستاگرام قرار دادم و معتقدم باید این آسیب‌ها را سامان‌دهی کنیم. هرچند ممکن است شهرداری مسئولیت مستقیم در این خصوص نداشته اما مسئولیت انسانی دارد.»
وی افزود: «نامه بنده درخواست کمک بود. باید بگویم که مردم شهر تهران آنقدر مردم مهربانی هستند که اگر مشکلات به آنان منتقل شود، قطعاً به کمک می‌آیند.»
  ***
اینکه شهردار تهران با وجود تلاش‌های مجموعه تحت مدیریت خود از شهروندان که به نوعی در کنار افراد آسیب‌دیده زندگی می‌کنند تقاضای کمک و یاری کرده است، نشان از توجه وی به شهروندان به‌عنوان سرمایه‌های اجتماعی در مشارکت در حل آسیب‌های اجتماعی دارد.
در حقیقت حمایت‌های فرهنگی، اجتماعی و سایر اقدامات حمایتی در زمینه پیشگیری، کنترل و رسیدگی به آسیب‌ها از سوی گروه‌های مردمی می‌تواند پشتوانه محکمی باشد برای روند رسیدگی به آسیب‌های اجتماعی که می‌تواند شهر و اجزای آن را که در حکم موجود زنده است، یاری رساند و الگویی باشد برای دستگاه‌های ناکارآمد که فقط در پشت وظایف خود پنهان شده‌اند.
حال باید منتظر ماند تا دید آیا دستگاه‌های متولی به خود خواهند آمد تا با زبان و فهم مشترک برای حل و کنترل آسیب‌های اجتماعی وارد میدان شوند و نسخه واحدی برای آسیب‌های اجتماعی بپیچند..




 




تاریخ انتشار: ۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن