واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۴ (۱۲:۷ب.ظ)
سايه مسائل خانوادگي و قوميتي در مازندران؛ هواي مهآلود برخورد با شکارچيان در فريدونکنار موج - خبر فروش 1500 لاشه غاز وحشي در پنجشنبهشب گذشته در بازار فريدونکنار که قرار بود از سوي مأموران يگان حفاظت سازمان محيطزيست کنترل شود، آنهم پس از گذشت 6 روز جاي شگفتي داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، تعجب ما زماني از انتشار اين خبر بيشتر شد که محمدعلي الله قلي کارشناس و فعال محيطزيست که نيمي از فعاليت خود را به حل مسأله شکارچيان غيرمجاز در فريدونکنار اختصاص داده است از فجايع بيشتري در اين منطقه پرده برداشت.
اين فعال و کارشناس محيطزيست در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري موج گفت: داستان کشتار و فروش اين تعداد غاز، هر شب اتفاق ميافتد. به خصوص در شبهاي مهآلود، چراکه پرندگان در شبهاي مهآلود و باراني مهاجرت ميکنند.
الله قلي افزود: هواي باراني و مهآلود کمک ميکند که پرندگان راحتتر مهاجرت کنند و از آنطرف هم راحتتر شکار شوند.
به گفته وي علاوه بر 1500 غاز شناساييشده در آن شب بالاي 3 تا 4 هزار اردک هم در اين بازار فروخته شدند و هرکدام از شکارچيها بالاي 100 تا 150 غاز را شکار کردهاند که هر کدام از آن ها بهطور متوسط بين 60 تا 150 هزار تومان فروخته ميشوند.
اين کارشناس محيطزيست، فريدونکنار را يک منطقه استراتژيک براي مهاجرت پرندگان دانست و گفت: اين منطقه از اين نظر که نزديک به دريا است و بهصورت جغرافيايي گود است، براي پرندگان بسيار مهم است. حضور جمعيتهاي بالاي پرندگان باعث شده که اين منطقه بهعنوان بزرگترين زيستگاه پرندگان نسبت به جمعيت و مساحت شناختهشده باشد.
بازار پرندگان فريدونکنار به مأمن متخلفان تبديلشده است
الله قلي معتقد است فريدونکنار کاملاً بيقانوني است و باوجوداينکه در اين منطقه پناهگاه حياتوحشي واقعشده که از درجه حفاظتي بالايي برخوردار است، هميشه بيقانون بوده و به دلايل مختلف مسوولان از اينکه وضعيت اين منطقه را ساماندهي کنند سرباز ميزنند.
به گفته اين کارشناس بازار پرندگان فريدونکنار، محل فروش پرندگان شکار شده در فريدونکنار و سرخرود نيست بلکه از تمام شهرها و استانهاي مجاور هم اگر هر پرندهاي را بگيرند، در اين بازار ميفروشند.
مسامحه با فروشندگان شکار غيرمجاز به چه دليل است؟
وي بابيان اينکه محيطزيست در صبح 28 آبان اعلام کرد عمليات جلوگيري از فروش پرندگان در فريدونکنار آغازشده است و يک نمونه از اين پرندگان را گرفت تصريح کرد: اين شکارها را از ميانکاله آورده بودند.
الله قلي به چند نکته مهم و ظريف دراينباره اشاره کرد، اينکه چرا باوجود مطالبات جديد ضرر و زيان ناشي از شکار که سازمان محيطزيست مرداد امسال اعلام کرد و در روزنامههاي رسمي کشور هم اعلام شد، با افزوده شدن جرائم اما در استان مازندران بههيچوجه کسي را محاکمه نميکنند.
وي در ادامه اظهار کرد: در اين ماجرا فردي دستگير شد و در حدود 50 پرنده را از پناهگاه حياتوحش ميانکاله شکار کرده بود و قصد فروش آن در بازار فريدونکنار را داشت، باوجوداينکه به دست مأموران گرفتار شد اما حتي جريمه هم نشد.
وي در ادامه تصريح کرد: مسوولان فقط به گرفتن گونههاي مرده بسنده ميکنند، درحاليکه اين پرندههاي شکار شده از يک منبع مجاني به نام طبيعت گرفتهشده اند که شکارچي براي دريافت آن پولي خرج نکرده است.
الله قلي به بازدارنده بودن خسارات اعلامشده جديد از سوي سازمان محيطزيست هم به ديده ترديد نگاه و اظهار کرد: حتي اگر جريمه هم بشود بايد ببينيم اين جريمهها بازدارنده است يا خير. اينکه متخلفان بازداشت شوند اما جريمه نشوند چه تأثيري ميتواند داشته باشد؟
وي اضافه کرد: علاوه بر اين از بازار فريدونکنار تا به امروز حتي يک مورد پرونده به مراجع قضايي ارجاع داده نشده است.
اين فعال محيطزيست به پرونده تنها متخلفي که 28 آبان از سوي مأموران شناساييشده اشاره و اعلام کرد: حتي اين متخلف هم به مراجع قضايي ارجاع داده نشده است هرچند اين تخلف داخل شهرستان فريدونکنار اتفاق نيفتاده بود.
تخلف يا معيشت
وي با اظهار تأسف از اينکه در استان مازندران به دليل مسائل قوميتي و خانوادگي تخلف از دروديوار استان مازندران بالا ميرود اما برخوردي با آن انجام نميشود، اظهار کرد: چرا در نقطه ديگر از کشور، متخلفي که يک کبک شکار کرده است به 6 ماه حبس تعزيري محکوم ميشود، اما در فريدونکنار روزانه 1500 غاز وحشي و چندين هزار مرغابي بهصورت غيرمجاز شکار ميشود و اسم آن را هم گذاشتهاند معيشت مردم!
الله قلي گفت: چند سال است واژه معيشت مردم را به خورد ما ميدهند، مگر مناطق ديگري که پرنده را نميکشند گشنه ماندهاند؟
وي با تأکيد بر اينکه هيچفردي با صيد سنتي مشکلي ندارد گفت: ما از بابشدن روشهاي جديد خطرناکي مانند تورهاي هوايي با ارتفاع 24 متر و طول 70 متر که با قرار دادن اسپيکر زير تور که صداي پرندگان را پخش ميکند، اظهار تأسف ميکنيم.
اين فعال محيطزيست بابيان اينکه فرمانده يگان حفاظت محيطزيست به هيچکدام از قولهايي که دادهاند عملنکرده است، تصريح کرد: حتي جريمه تنها متخلف بازداشتشده در روز 28 آبان فريدونکنار هم پرداختنشده است.
وي ادامه داد: در حالي است که اداره محيطزيست استان گيلان چه در استان و چه در شهرستانها بسيار موفق عمل ميکند اما در استان مازندران باوجوداينکه غنيترين طبيعت ايران در مازندران است اما عدهاي به دلايل واهي از اجراي قانون سرباز ميزنند و همهچيز رهاشده است.
به پرندهها بگوييم مواظب خودشان باشند
الله قلي معتقد است: تا زماني که بازاري براي فروش پرندگان شکاري در اين منطقه هست، برخورد با متخلفان بازي با کلمات و فرار روبهجلو محسوب ميشود، همه ما بهخوبي مي دانيم که تا زماني که صيد با تورهاي هوايي ادامه دارد چيزي به نام کنترل معنا ندارد.
وي افزود: تا زمانيکه تور هوايي در اين منطقهاي وجود دارد، هر پرندهاي صيد خواهد شد مگر اينکه به پرندهها بگوييم خودشان مواظب خودشان باشند تا درگير تورها نشوند.
اين کارشناس به وعده سازمان محيطزيست براي کنترل تورهاي هواي اشاره کرد و گفت: تور هوايي که فرمانده يگان حفاظت محيطزيست استان مازندران ميگويد کنترل ميکنيم، هيچ گزينشي در صيد پرنده ندارد و هر پرندهاي را گرفتار ميکند. باور ميکنيد که صيادي يک پرنده، شاهين يا پرنده حمايتشده و يا يک گنجشک را بگيرد و آن را رها کند؟
بهانهها براي مقابله با تخلفات فريدونکنار پايان ندارد
وي بهانههاي محيطزيست را شانه خالي کردن از مسووليتهاي خود دانست و خاطرنشان کرد: برخوردها در اين استان نسبت به ديگر استانها متفاوت است. درحاليکه در اين منطقه ميراث جهاني به بهانه تأمين معيشت در حال نابود شدن است.
اين کارشناس تأکيد کرد: استفاده از روش دام هوايي بهشدت در حال رواج است و در حال گسترش در شهرستانهاي نور، جويبار، اطراف بابلسر و در تمامي آببندان ها و شاليزارهاي استان مازندران است.
وي با طرح سؤالي از فرمانده يگان حفاظت محيطزيست مبني بر اينکه چرا در منطقهاي در فريدونکنار که در سال 1354 به نام پناهگاه حياتوحش فريدونکنار اعلام شد، بيشترين صيد اتفاق ميافتد؟ خاطرنشان کرد: اين منطقه هم رهاشده و اگر در اطلس محيطزيست کشور قرار دارد و داراي شماره ثبت است پس چرا کسي در اين عرصه قداره کشان فرصتطلب اجازه دارند هرگونه قانونشکني را انجام دهند؟
الله قلي ادعاها مبني بر فرهنگسازي را هم رد کرد گفت: هر وقت توانستيم براي دزدان و قانونشکنان فرهنگسازي کنيم تاجرمي انجام ندهند ميتوانيم براي متخلفان شکارچي فريدونکنار هم فرهنگسازي کنيم. مسوولان سازمان محيطزيست به اشکال مختلف از برخورد شانه خالي ميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]