واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۴ (۹:۳۱ق.ظ)
اتصال مترو و راهآهن قم در يک ايستگاه/ نقش مهم حملونقل و ميزان اثرگذاري آن بر زندگي مردم موج - معاون امور عمراني استانداري قم از اتصال مترو و راهآهن قم در يک ايستگاه خبر داد و گفت: کميته کارشناسي براي تعيين محل تلاقي خط آهن و مترو تعيين شده که تا يک ماه آينده اين جانمايي را مشخص ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن بهشتي با تأکيد بر نقش مهم حملونقل و ميزان اثرگذاري آن بر زندگي مردم گفت: حملونقل؛ به ويژه حملونقل ريلي نقش بسيار مهمي در زندگي افراد دارد و به همين دليل حاکميت و دولت در آن ورود پيدا ميکند.
وي با يادآوري اينکه سازمان قطار شهري يکي از سازمانهاي وابسته به شهرداري است اما به دليل همان نقش حاکميتي رئيس هيأت مديره آن معاون عمراني استاندار و رئيس شوراي قطار شهري استاندار است، افزود: در حال حاضر دو پروژه بزرگ منو ريل و مترو در شهر قم در حال اجرا است که تلاش داريم اين دو پروژه درونشهري را به پروژههاي حملونقلي برونشهري متصل کنيم.
معاون امور عمراني استانداري قم يادآور شد: با توجه به تصميمات اخير مقرر شده که مترو از پايانه شمالي شهر قم در انتهاي رودخانه شهر تا پل عليخاني در نزديکي حرم حضرت معصومه (ص) بيايد و يکي از چالشها در مسير منوريل که عبور آن از مقابل حرم حضرت معصومه (س) بود با اين تدبير برطرف ميشود منوريل نرسيده به حرم پايان مييابد و مترو جايگزين آن ميشود.
وي با اعلام اين خبر که عمليات اجرايي خط يک متروي قم به ميدان مطهري رسيده است، گفت: از نکاتي که در استانداري قم پيگير آن هستيم و تأکيد ويژه آخوندي نيز بوده است اتصال مترو به راهآهن قم است. در همين راستا نشستي با حضور سيد مرتضي سقائياننژاد، شهردار و رئيس شوراي شهر قم، با مسوولان شرکت راهآهن از جمله احمد خدايي، قائممقام مدير عامل و محمدزاده، معاون فني و زيربنايي اين شرکت، برگزار شد و تغيير برنامهاي در خصوص مسير عبوري مترو و راهآهن در اين جلسه به تصويب رسيد. پيش از اين قرار بود مترو از فاصله ۳۰۰ متري ايستگاه راهآهن قم عبور کند و در برنامههاي اجرايي شرکت راهآهن نبود، ولي؛ در آن جلسه تصويب شد که مترو از داخل ايستگاه راهآهن بگذرد.
اين مقام مسوول در استانداري قم از مهلت يک ماهه کميتهاي متشکل از کارشناسان راهآهن، شهرداري و استانداري و اداره کل راه و شهرسازي قم براي نحوه اتصال و تعيين مسير محل تلاقي مترو و راهآهن خبر داد و يادآور شد: با تمهيدي که در سال گذشته در خصوص جانمايي ايستگاه مسافري راهآهن قم صورت گرفت اين ايستگاه به مرکز شهر و ۵۰۰ متري حرم منتقل شد و قرار است قطار پر سرعت تهران-قم-اصفهان نيز از اين ايستگاه عبور کند تا مدل حملونقلي شهر قم بر اساس ريلپايه بنا شود.
وي تأکيد کرد: به اين ترتيب کساني که از طريق ريل وارد شهر قم شوند ميتوانند در آسايش و آرامش کامل با مترو در سطح شهر جابهجا شوند. از ديگر از چالشهايي که در خصوص مباحثي ريلي استان قم وجود دارد حذف خط دوم متروي قم به دليل ساخت منوريل است که مباحث زيادي پيرامون احيا يا تعليق اين ساخت اين خط مطرح ميشود.
وزير راه و شهرسازي در نشست ستاد ملي بازآفريني پايدار محدودهها و محلههاي هدف احياء، بهسازي و نوسازي شهري با موضوع بررسي وضعيت بافتهاي نابسامان قم برگزار شده بود بر تدوين طرح بازآفريني قم براساس شهرسازي ريلپايه تأکيد و اظهار کرده است که ميتوان ۳۰ يا ۴۰ درصد جمعيت مسافري را به ريل منتقل کرد که اين امر به صرفهجويي انرژي و ارتقاي ايمني کمک ميکند. امروزه ضروري است به سمت حملونقل ترکيبي و ريل پايه برويم و مشکلات شهرها را کاهش دهيم. ضروري است که نظام ايستگاههاي مترو، راهآهن و قطار حومهاي را ساماندهي کنيم و نظام حملونقل روزانه حومهاي ريلي داشته باشيم که بتواند بين مرکز و حومه قم ارتباط ريلي برقرار کند. قم بيش از يک ميليون نفر جمعيت دارد و زمانهاي اوج تردد ترافيک سنگيني دارد و همين امر لزوم توجه به حملونقل ترکيبي را براي رفاه حال ساکنان و زائران پررنگ ميکند. وزارت راه و شهرسازي و سازمان ملي زمين و مسکن نيز با اراضي موجود براي رسيدن به اين هدف از هيچ کمکي دريغ نميکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]